۱۷ بهمن ۱۴۰۲، ۲۲:۴۵

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان مطرح کرد؛

کار حراست، هدایت‌گری است نه مچ‌گیری و مجازات

کار حراست، هدایت‌گری است نه مچ‌گیری و مجازات

زاهدان- نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: حقیقت حراست، صیانت، حفظ، هدایت‌گری و دستگیری بوده و مچ‌گیری و مجازات نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله مصطفی محامی شامگاه امروز سه شنبه در نشست مدیران حراست دانشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها و پارک‌های علم و فناوری استان که در تالار امام رضا (ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد، با اشاره به اهمیت مراکز علمی و دانشگاهی، افزود: مراکز علمی و دانشگاهی نقش ویژه‌ای در رشد و پیشرفت کشور دارند و طبعأ حفظ، حراست و صیانت از این مجموعه‌ها نیز دارای اهمیت هست و به هر میزانی که اهمیت کار بیشتر باشد دارای سختی بیشتر است و ارزش مضاعف خواهد داشت.

امام جمعه زاهدان به بیان چند نکته پرداخت و افزود: حقیقت حراست، صیانت، حفظ، هدایت‌گری و دستگیری است نه مچ‌گیری و مجازات، چرا که ما به دنبال رشد و تعالی دستگاه‌ها هستیم و حراست باید در این جهت تلاش کند.

محامی بیان کرد: حراست یک کار جمعی و نیازمند همکاری بخش‌های مختلف است و اگر بخواهیم کار به درستی انجام گرفته و به اهداف دست پیدا کنیم حراست به تنهایی از عهده کار بر نخواهد آمد و مجموعه اساتید، کادر و مدیران باید با یکدیگر هماهنگ بوده و هم افزایی داشته باشند.

وی ادامه داد: حراست باید هم از افراد و هم از خود دانشگاه باشد و افراد شامل اساتید، دانشجویان و کادر دانشگاه هستند و باید متناسب با هر کدام برنامه‌ریزی و کار صورت گیرد.

امام جمعه زاهدان افزود: حراست از فرد و دانشگاه حساسیت و ظرافت کار را بیشتر می‌کند چرا که باید هم حقوق افراد و هم حقوق جامعه رعایت شود.

وی گفت: باید خط اعتدالی بدون افراط و تفریط دنبال شود و برای رسیدن به اهداف حراستی مجموعه‌ای از کارهای پیشینی، هنگام واقعه و اقدامات پسینی لازم هست و علیرغم اهمیت همه بخش‌ها کارهای پیشینی مهم‌تر و تأثیرگذاری آن بیشتر است.

محامی گفت: پیشگیری هم دارای اقتضائاتی از جمله عقل و تدبیر است چرا که برخورد هیجانی صحیح نیست و ممکن است گاهی نتیجه معکوس به همراه داشته باشد.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان رعایت عدل و انصاف را از دیگر موارد مهم دانست و تصریح کرد: امام علی (ع) در نهج‌البلاغه توصیه‌ای نسبت به فرزندشان امام حسن‌مجتبی (ع) دارند از جمله اینکه خود را جای دیگران قرار بده و همان‌گونه که دوست داری با تو برخورد کنند با دیگران به همان شکل برخورد کن و در جایگاه حراست نیز باید چنین نگاهی وجود داشته باشد و عدل و انصاف رعایت شود.

وی بر لزوم برخود با شرح صدر، حلم و اخلاق تاکید کرد و گفت: اگر می‌خواهیم مخاطب خود را حفظ کنیم باید با حلم و اخلاق برخورد کنیم.

امام جمعه زاهدان افزود: کار حراست و جلوگیری از انحراف فرد یا دستگاه از مسیر حق جلوه دعوتگری به دین و صراط مستقیم الهی است.

وی گفت: ما می‌توانیم با برخوردهای خود یک فرد یا دستگاه‌ها را هدایتگری و احیا کنیم و اگر بد عمل کنیم و برخورد نامناسب داشته باشیم به نوعی قتل نفس محسوب می‌شود.

امام جمعه زاهدان ادامه داد: ریشه مشکلات، شرارت‌ها درگیری‌ها و انحرافات یا ناشی از جهل و نفهمی یا جهالت و نادانی هست و پادزهر آن رشد عقلی و علمی است که علم برای جلوگیری از نادانی و عقل برای پرهیز از نفهمی است و باید شبهاتی که در ذهن مخاطبان وجود دارد را پاسخ بدهیم.

وی گفت: باید در دل و فکر افراد نفوذ کنیم که این کار با اجبار و بخشنامه و آئین نامه شدنی نیست و اثرگذاری ماندگار و ریشه‌ای این است که با عقل و منطق در فکر و با اخلاق و معنویت در دل جاذبه ایجاد کنیم و این کار تنها با حرف عملیاتی نخواهد شد و باید با کار و نشان دادن یک الگوی موفق کار را پیش ببریم.

کد خبر 6017092

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۲۲:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۷
      0 0
      دوربین؟