طرح صهیونیست‌ها در الخلیل برای کوچ اجباری فلسطینی‌ها چگونه است؟

طرح صهیونیست‌ها در الخلیل برای کوچ اجباری فلسطینی‌ها چگونه است؟

رژیم صهیونیستی منطقه جنوبی الخلیل به عنوان یکی از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی استان را با هدف کوچ اجباری اهالی این منطقه به محاصره خود در آورده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از العربی الجدید، در پی محاصره منطقه جنوبی الخلیل در جنوب کرانه باختری توسط ارتش اشغالگر صهیونیست، نشانه‌هایی از بحران اقتصادی فلج‌کننده در این منطقه پدیدار شد و یکی از حیاتی‌ترین شریان‌های اقتصادی شهر به صورت تقریبا کامل فلج شد. منطقه محاصره شده غزه شامل قطب اصلی صنعتی الخلیل، از جمله کارخانه‌ها، شرکت‌ها، معادن و مزارع است که بازوی اقتصادی حیاتی این منطقه را تشکیل می‌دهد. این امر به طور مستقیم بر تولید و تجارت تأثیر گذاشته است و تقاضای فزاینده‌ای از سوی بازرگانان و کارخانه داران برای بازگشایی تأسیساتشان مطرح شده است.

نظامیان صهیونیست طی روزهای اخیر با نصب دو دروازه آهنی و بستن ورودی‌های متصل کننده منطقه صنعتی به جاده فرعی، تسلط خود را بر این منطقه تشدید کرده‌اند و آن را بیش از پیش محاصره کرده و فعالیت اقتصادی در آن را کاملاً فلج کردند.

پیامدهای محاصره منطقه جنوبی الخلیل بیش از دیگران، مزارع گاوداری منطقه را به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی به شدت تحت تأثیر قرار داده است.

ابراهیم الترک از کشاورزان منطقه به العربی الجدید گفت که خسارات وارده به کشاورزان قابل توجه شده و روزانه در حال افزایش است، به طوری که ده‌ها تُن شیر هر روز به دلیل محاصره و ممانعت از انتقال به کارخانه‌ها و کامیون‌های حمل و نقل از بین می‌رود. وی افزود که ده‌ها گاو به دلیل کمبود شدید خوراک دام و دشواری در تهیه آن و همچنین تأثیرات هوای سرد، در معرض خطر مرگ و میر هستند.

جنگ اقتصادی؛ مقدمه‌ای برای کوچ اجباری

به گفته الترک، این مزارع روزانه تقریباً ۷۰ تن شیر به مناطق مختلف استان هبرون عرضه می‌کردند که این روند فروش متوقف شده و منجر به خسارات مالی بیش از ۶۳۵۰۰ دلار به صورت روزانه، بدون احتساب سایر هزینه‌های عملیاتی، شده است. الترک خاطرنشان می‌کند که این خسارات محدود به صاحبان مزارع نیست، بلکه صدها کارگری را که به این بخش به عنوان منبع اصلی درآمد خود وابسته هستند، در بر می‌گیرد.

ترک هشدار می‌دهد که ادامه محاصره این منطقه، منجر به خساراتی بالغ بر میلیون‌ها شِکِل در روزهای آینده خواهد شد.

تهدید زنجیره‌های تولید

عبدو ادریس، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع استان هبرون به العربی الجدید گفت که اختلال در زنجیره تأمین صنایع استان، کل بخش‌های تولیدی را تهدید می‌کند و بحران اقتصادی در این استان را تشدید می‌کند. او توضیح می‌دهد که منطقه صنعتی محاصره شده، از مهم‌ترین مناطق صنعتی در هبرون است.

ادریس افزود که ده‌ها کارخانه و شرکت بزرگ در بخش جنوبی هبرون مجبور به تعطیلی شده خسارت زیادی متحمل شده‌اند.

وی گفت که هدف واقعی اشغالگران از محاصره منطقه، «ایجاد یک محیط نابسامان برای مردم و مجبور کردن آنها به ترک منطقه و افزایش فشار بر اقتصاد فلسطین» است.

بیکاری اجباری

ادریس در مورد میزان خسارات وارد شده، خاطرنشان کرد که خسارات اقتصادی وارد شده، قابل توجه است؛ اما به دلیل عملیات نظامی و محاصره مداوم منطقه، آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد.

وی افزود که منطقه جنوبی شامل تأسیسات صنعتی و عملیاتی است که اشتغال حداقل ۷ هزار نفر را تامین می کند، علاوه بر این تعداد، هزاران نفر دیگر در مشاغل کوچک مانند فروشگاه‌های مواد غذایی و مغازه‌ها کار می‌کردند که همه آنها در نتیجه این محاصره بیکار شده‌اند.

این مقام فلسطینی هشدار ‌داد که فضای عمومی که اشغالگران سعی در تحمیل آن دارند، منجر به رکود اقتصادی، تغییر اولویت‌های کاری و سرمایه‌گذاری مردمی خواهد شد.

ادریس خاطرنشان کرد که هدف از این اقدامات «فقیر کردن فلسطینی‌ها در الخلیل، پیچیده کردن زندگی آنها و تبدیل شهر به محیطی نامطلوب برای سرمایه‌گذاری» است. وی خاطرنشان کرد که اتاق بازرگانی روزانه با تشکیلات خودگردان فلسطین و دفتر ارتباطات فلسطین در تماس است تا طرف اسرائیلی را برای اجازه ورود مواد غذایی و بازگشایی مغازه‌ها و کارخانه‌ها تحت فشار قرار دهد، اما رژیم صهیونیستی تعامل مثبتی با این تلاش‌ها ندارد.

کد خبر 6730018

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha