علی ادیانی راد در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، اظهارداشت: لایحه بودجه 88 دارای 12 حکم است که از میان این احکام بندهای 6، 7، 8 و 10 در کمیسیون انرژی مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: کمیسیون انرژی ماموریت داشت تا با بررسی مفاد این بندها نظرات خود را به کمیسیون تلفیق ارائه دهد.
مخبر کمیسیون انرژی تصریح کرد: از مجموع بندهای مورد بررسی، کمیسیون انرژی بند 10 را به دلیل مغایرت با قانون برنامه چهارم و قانون اساسی حذف کرد.
براساس بند 10 از احکام 12 گانه لایحه بودجه 88 ، به دولت اجازه داده می شود در صورت افزایش منابع حاصل از صادرات نفت نسبت به معادل ارزی مبلغ دویست و هشتاد و شش هزار میلیارد (286000000000000) ریال، تا مبلغ شصت و یک هزار میلیارد (61000000000000) ریال آن را بر اساس جدول شماره 21 این لایحه بنا به پیشنهاد معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و تصویب هیئت وزیران بر اساس تخصیص اعتبار، تعهد و پرداخت نماید.
نماینده قائم شهر و سواد کوه خاطرنشان کرد: کمیسیون در بررسی بند 7 نیز این بند را حذف و پیشنهاد جایگزین ارائه کرد.
در بند 7 نیز آمده است: به منظور اعمال حق مالکیت دولت بر منابع نفت و گاز کشور و رعایت مفاد ماده 39 قانون محاسبات عمومی، رابطه مالی و نحوه تسویه حساب بین دولت (خزانه دالی کل و حساب ذخیره ارزی) و کلیه شرکت های وابسته و تابعه ذیربط وزارتخانه های نفت و نیرو بابت یارانه های انرژی و همچنین سهم از تولید برای منابع سرمایه گذاری پارس جنوبی و گازرسانی به شهرها و روستاها ( سه درصد) سهم از تولید برای سرمایه گذاری در طرح های نفتی (سهم شرکت ملی نفت ایران در میادین دریایی و مشترک یازده درصد) و در سایر میادین شش درصد، مالیات عملکرد سال 1388 پنج درصد و سود سهام علی الحساب دولت بابت عملکرد سال یاد شده هشت درصد و هزینه صادرات به صورت سیف در چارچوب اعتبارات مندرج در ردیف های مرتبط در این لایحه، توسط دولت تعیین می شود به این ترتیب مفاد این بند جایگزین مفاد تبصره 38 دائمی قانون بودجه سال 1358 کل کشور می شود.
وی ادامه داد: در بند 7 نظر کمیسیون در قالب پیشنهاد جایگزین به کمیسیون تلفیق ارائه شد. این پیشنهاد در راستای شفاف سازی هرچه بیشتر مجموع درآمدها و منابع مصارف دو وزارت نفت و نیرو است.
ادیانی راد یادآورشد: کمیسیون انرژی در بررسی خود پیشنهادهای متعددی در قالب تکمیل یا الحاق بندها و تبصره ها در حوزه وزارتخانه های نفت و نیرو به کمیسیون تلفیق ارائه کرده است.
مخبر کمیسیون انرژی تاکید کرد: پیشنهادات مصوب کمیسیون برای ارائه به کمیسیون تلفیق در حوزه حامل های انرژی، نفت، گاز و آب و برق و پتروشیمی بالغ بر 50 پیشنهاد است که در قالب اصلاحی، الحاقی ، حذف کل و یا جایگزین مطرح خواهد شد.
نظر شما