مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در گفتگو با خبرنگار مهر در یزد اظهار داشت: به منظور آشنایی بیشتر زائران و گردشگران مذهبی و علاقمندان خاندان عصمت و طهارت، اطلاعات جامعی از نسب و شجره نامه شخصیت های مذهبی مدفون در بناهای آرامگاهی ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور در مجموعه ای 26 جلدی با عنوان "هزار مزار ایران" چاپ و منتشر شد.
بهرام رضایی افزود: بر اساس تاکید رهبر معظم انقلاب و لزوم احیا، مرمت، بازسازی و معرفی بقاع متبرکه و اماکن مذهبی، ستاد ویژه بقاع متبرکه و بناهای مذهبی با هدف ایجاد هماهنگی، ساماندهی و حفظ شئون بقاع در سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور تاسیس شد و از سال 1384 تاکنون توانسته است اقدامات مهم و اساسی همچون مرمت، بازسازی، احیا، توسعه و ... را به انجام برساند.
وی بیان داشت: آرامگاه های امامزادگان، پناهگاه علاقمندان قرآن و عترت محسوب می شود و نگهداری و مراقبت از بناهای تاریخی، ثبت شده در فهرست آثار ملی و پیشگیری از تخریب این آثار که با تلاش و پشتکار پیشینیان با پشتوانه علم، اندیشه و هنر به یادگار مانده اند، از وظایف دینی، فرهنگی و ملی است و این مراقبت نیازمند، آگاهی و عزم و اراده ملی است.
رضایی یادآور شد: در استان یزد تعداد 191 زیارتگاه وجود دارد که قریب 64 بقعه متعلق به امامزادگان، 13 بقعه آرامگاه بزرگان، 14 بقعه مقبره سادات و علمای محلی، 22 زیارتگاه زرتشتیان و بقیه زیارتگاه های متفرقه، نظرگاه ها و قدمگاه های منسوب به ائمه است.
وی خاطرنشان کرد: از مجموع بقاع یاد شده تنها 69 بقعه به ثبت آثار ملی رسیده است که حفاظت و نگهداری آن با همکاری سایر دستگاه های فرهنگی بر عهده میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
رضایی عنوان کرد: کتاب "هزار مزار ایران" با نگاه به زیارتگاه های استان یزد با تیراژ 3 هزار جلد در 192 صفحه به صورت مصور به سفارش ستاد ویژه بقاع متبرکه سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و کانون اتومبیلرانی و جهانگری منتشر شده است.
وی با بیان اینکه این کتاب پژوهشی در معماری و شرح حال شخصیت های مدفون در بناهای ثبت شده در فهرست آثار ملی است، افزود: این مجموعه 26 جلدی توسط دکتر محمدمهدی فقیه بحرالعلوم تألیف شده است.
نظر شما