در نمابري كه دفتر سازمان ملل به خبرگزاري "مهر" ارسال كرد، آمده است : كوفي عنان بويژه كشورها را ترغيب كرد تا به سوي تفاهمي مشترك درباره تهديد دست يابند و راهي براي خاتمه مباحثات و مذاكرات طولاني در مورد چگونگي تعريف آنچه مدت زيادي است توان اخلاقي سازمان ملل را تضعيف كرده است، بيابند.
دبيركل سازمان ملل متحد كه خطاب به شركت كنندگان اجلاس بين المللي دموكراسي، تروريسم و امنيت در شهر مادريد صحبت مي كرد، پنج عامل كليدي برنامه گسترش نظام ملل متحد براي مبارزه با تروريسم را به شرح زير معرفي نمود.
1- منصرف كردن گروههاي ناراضي از انتخاب تروريسم به عنوان تاكتيكي براي دستيابي به اهدافشان .
2- مانع شدن تروريست ها از بدست آوردن ابزاري كه به وسيله آن به حملاتشان اقدام كنند.
3- جلوگيري از حمايت دولت ها از تروريسم .
4- گسترش توان دولت ها براي جلوگيري از تروريسم .
5- دفاع از حقوق بشر در تلاش عليه تروريسم .
عنان ضمن شرح پنج نكته فوق به عنوان ستون برنامه جديد ضدتروريستي از دولت هاي عضو خواست تا بحث هاي سياسي خود درباره تروريسم دولتي وحق مقاومت در برابر اشغال را كنار گذاشته و نسبت به تكميل كنوانسيون جامعي درباره مطرود شمردن همه اشكال تروريسم به توافق برسند.
به منظور اجراي پنج عامل كليدي فوق، دبيركل اعلام كرد كه نيروي ضربت ويژه در دفتر وي بايد ايجاد شود و به گونه اي منظم براي بررسي و برخورد با تروريسم و مسايل مربوط به آن، تمامي نظام ملل متحد تشكيل جلسه دهد.
نظر شما