۱۸ مهر ۱۳۸۴، ۱۴:۱۵

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با "مهر":

دانشگاهها بايد براي دريافت شهريه توجيه منطقي داشته باشند // مجلس در تلاش براي عملياتي كردن وام هاي شهريه دانشجويان است

دانشگاهها بايد براي دريافت شهريه توجيه منطقي داشته باشند // مجلس در تلاش براي عملياتي كردن وام هاي شهريه دانشجويان است

عضو كميسيون آموزش مجلس گفت: دانشگاه آزاد ليست مفصلي از تمامي رشته ها و ميزان شهريه دريافتي از هر رشته را مشخص كرد و اين موارد را به صورتي پيچيده و مبهم تشريح كرد. اين توضيحات، باعث شد اعضاي كميسيون نتوانند مقايسه تطبيقي را ميان شهريه دانشگاه هاي آزاد و سراسري انجام دهند.

دكتر ابراهيم كارخانه اي در  گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" افزود: در جلسه ديروز كميسون اموزش مجلس كه با حضور وزير علوم، تحقيقات و فناوري، معاون آموزشي وزارت علوم، رييس دانشگاه آزاد اسلامي و نماينده وزير بهداشت و درمان و اموزش پزشكي تشكيل شد موضوع شهريه هاي دانشگاه هاي سراسري و آزاد مورد بررسي قرار گرفت.

وي تصريح كرد: در ابتداي جلسه، وزير علوم، گزارشي در خصوص شهريه هاي دريافتي در سطوح مختلف در دانشگاه هاي سراسري را ارائه كرد. پس از آن رييس دانشگاه آزاد اسلامي به بيان مفصلي از جزييات شهريه هاي ثابت و متغير دوره هاي مختلف دانشگاه آزاد پرداخت. 

كارخانه اي اظهار داشت: به دليل گستردگي جزييات ارائه شده توسط رياست دانشگاه آزاد، امكان مقايسه تطبيقي ميان شهريه هاي دانشگاه سراسري و آزاد به وجود نيامد. 

نماينده مردم همدان در مجلس شوراي اسلامي افزود: دانشگاه آزاد ليست مفصلي از تمامي رشته ها و ميزان شهريه دريافتي از هر رشته را مشخص كرد و توضيحات را به صورتي پيچيده و مبهم ارائه داد. در حالي كه وزير علوم به بيان توضيحات روشن و واضحي  از شهريه هاي دانشگاه هاي سراسري پرداخت.

وي تصريح كرد: با توجه به اينكه اكثريت دانشجويان سراسر كشور در دانشگاه ها آزاد و دانشگاه هاي شهريه اي دولتي به تحصيل مشغول هستند، كميسيون آموزش مجلس به اين دانشگاه ها پيشنهاد كرده است تا با پايين آوردن هزينه هاي جاري دانشگاه شهريه را كاهش داده و كمك هايي را از دولت دريافت كنند.

عضو كميسيون مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: مجلس در لايحه بودجه سال 1384، مبلغ 25 ميليارد تومان را به صورت وام شهريه به دانشگاه هاي سراسري و 35 ميليارد تومان را به دانشگاه هاي آزاد اختصاص داده است كه اين موضوع تاكنون به صورتي عملياتي  به اجرا در نيامده است. كميسيون مجلس شوراي اسلامي در تلاش است در ظرف يك ماه آينده اين موضوع را پيگيري كرده و به اجرا در آورد.

وي افزود: دانشگاه ها بايد براي دريافت شهريه از دانشجويان توجيه منطقي داشته باشند. بهتر است براي تحقق يافتن اين موضوع، شورايي متشكل از وزير علوم، رييس دانشگاه آزاد و نماينده وزارت بهداشت را با نظارت دولت تشكيل و اين موضوع را مورد بررسي قرار دهند. با تشكيل اين شورا از پراكندگي و سليقه اي بودن ميزان شهريه ها جلوگيري مي شود.

كارخانه اي اظهار داشت: بحث كارشناسي شهريه هاي دانشگاه هاي آزاد و سراسري در كميسيون مجلس شوراي اسلامي در جلسات بعدي اين كميسيون ادامه دارد.

کد خبر 239655

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha