سیدمحسن طباطبایی مزدآبادی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هرچند تهران بیست و دومین شهر پرجمعیت جهان است اما تجارب بسیاری از شهرهای پیش رو نشان می دهد الزاما پرجمعیت بودن به منزله پرترافیک بودن نیست، افزود: با یک نگاه علمی می توان این چالش را مرتفع کرد.
وی با اشاره به اینکه منطقه توکیو - یوکوهاما بیش از ۳۷ میلیون نفر جمعیت دارد اما ترافیک در این شهر موضوع حل شده ای است، خاطرنشان کرد: از لحاط وسعت نیز تهران با ۱۶۰۰ کیلومتر مربع اصلا قابل مقایسه با مناطق پرتراکم جهان مثل مانیل، حیدرآباد ، سائوپائولو و... نیست.
دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران افزود: آنطور که بررسی ها نشان می دهد علت اصلی ترافیک در تهران را باید از نگاه برنامه ریزی شهری مورد بررسی و ارزیابی قرار داد به نحوی که متاسفانه طی دهه های گذشته از منظر منطقه بندی و تفکیک اراضی و همچنین برنامه ریزی کاربری زمین درپایتخت اصول اساسی رعایت نشده است.
وی به آماری در خصوص استانداردهای مطلوب شبکه راههای دسترسی و معابر اشاره کرد و با بیان اینکه نرم جهانی در این زمینه ۲۵ تا ۳۰ درصد است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که این استانداردها در تهران رعایت نشده و این آمار در پایتخت ۱۸.۵ درصد است.
این استاد دانشگاه افزود: حتی همین درصد کم کاربری حمل و نقل و دسترسی نیز به درستی و متوازن توزیع نشده است و استانداردهای مربوط به فاصله محل سکونت تا مرکز کار رعایت نشده و همین عامل باعث ایجاد سفرهای متعدد در پایتخت و افزایش ترافیک می شود.
طباطبایی، یکی دیگری از استانداردهای رعایت نشده در تهران را مربوط به فضای پارکینگ شهری دانست و گفت: بر اساس استانداردها در خودروها به ۳۲ متر مربع پارکینگ برای توقف و دور زدن نیاز دارد اما این میزان در کلانشهر ما رعایت نشده است.
نظر شما