به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا هنرور، ظهر یکشنبه در همایش بزرگداشت روز جهانی سالمند که در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزار شد، اظهار کرد: جمعیت دنیا در حال پیر شدن است و ایران نیز که اکنون نرخ سالمندی کمتر از ۱۰ درصد دارد در سال ۲۰۵۰ به بالای ۳۰ درصد خواهد رسید.
وی افزود: با اتفاقات خوبی که در بخش بهداشت و درمان افتاده امید به زندگی از ۶۰ به ۸۰ تغییر یافته است و این خود از جمله عوامل افزایش نزخ سالمندی است.
هنرور تصریح کرد: سالخوردگی برگشت پذیر نیست و سرعت آن در ایران بیش از کشورهای پیشرفته است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه گلستان با بیان این که نرخ جمعیت سالخورده در سال ۲۰۱۵، ۱۲.۳ درصد بود، اذعان کرد: در سال ۲۰۳۰، این رشد به ۱۶.۵ و در سال ۲۰۵۰ به ۲۱.۵ می رسد.
وی تأکید کرد: رشد جمعیت در کشور بین سال های ۹۰-۷۵ کاهش را نشان می دهد ولی استان گلستان وضعیت مطلوب تری دارد.
هنرور عنوان کرد: در سال ۹۵ استان گلستان، یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت داشته که ۱۴۵ هزار و ۶۹۴ نفر آن سالمند هستند و ۵۲ درصد را خانم ها و ۴۸ درصد آن را آقایان تشکیل می دهند.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه گلستان به مقوله امید به زندگی اشاره کرد و گفت: در ایران امید به زندگی در خانم ها ۷۴ و در آقایان ۷۲ سال است.
وی تصریح کرد: امید به زندگی بدون ناتوانی در کشور ۶۴ سال است و با سن ۷۴ که امید به زندگی بدون ناتوانی است ۱۰ سال فاصله دارد و باید سیاست گذاران در این زمینه برنامه ریزی کنند.
۴۴ درصد مرگ و میر در گلستان به علت بیماری های قلبی عروقی است
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه گلستان به بیماری های مختص سالمندان اشاره کرد و تشریح کرد: چهار بیماری قلبی و عروقی، دیابت، سرطان و مزمن تنفسی علل اصلی مرگ در دنیاست که در کشور ما دو عامل اختلالات روانی و آسیب ها نیز به آن اضافه می شود.
وی همچنین گفت: در گلستان بررسی ها نشان می دهد که ۴۴ درصد مرگ به خاطر بیماری های قلبی و عروقی، ۲۰ درصد سرطان، هشت درصد مشکلات غدد و ۵ درصد حوادث است.
هنرور گفت: شعار ۲۰۱۷ سازمان جهانی بر این موضوع تأکید دارد که به جای پرداختن به بیماری به مشارکت و بهره گیری از استعدادهای سالمندان پرداخته شود.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه گلستان: در یکی از مصوبه های استانداری گلستان، گرگان پایلوت شهر دوستان سالمند شد و این خود برای دستگاه ها تعهد ایجاد می کند، معماری شهری، حمل و نقل، مسکن و ... از جمله این تعهدات است.
وی در پایان گفت: خرج کردن برای سالمند هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است و دولتی موفق است که در این زمینه اقدام کند.
نظر شما