۶ دی ۱۳۹۶، ۲۰:۱۳

روایتی از کپرنشینی یک نخبه

محققی که غاز می‌چراند/ چهره جهانی علم خزنده شناسی شاگرد بنا است

محققی که غاز می‌چراند/ چهره جهانی علم خزنده شناسی شاگرد بنا است

خرم‌آباد- «فرهنگ ترکی» چهره جهانی علم خزنده شناسی این روزها برای امرار معاش به غاز چراندن روی آورده است.

به گزارش خبرنگار مهر، «فرهنگ ترکی» محقق نورآبادی که به خاطر ثبت جهانی دوزیستان نادر ایران و درج مقالات علمی در ژورنال های تخصصی دنیا چهره ای شناخته شده در میان دانشمندان علم خزنده شناسی است؛ کشف چهار گونه ناشناخته سوسمار در فلات ایران و ترکیه گوشه ای از پژوهش های فردی و بدون پشتوانه مالی این محقق است که می توانید مشروح گفت و گوی خبرگزاری مهر با «فرهنگ ترکی» پیرامون این موضوع را اینجا بخوانید.

این محقق علم خزنده شناسی پیش از این نیز در مصاحبه ای با خبرگزاری مهر آمادگی خود را برای تکثیر گونه های منقرض شده فلات ایران اعلام کرده بود و درخواست این همکاری را به سازمان حفاظت محیط زیست ارائه داده بود اما این موضوع مورد استقبال مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست قرار نگرفت. متن این مصاحبه را اینجا  بخوانید.

«فرهنگ ترکی» حالا پس از  ۱۵ سال کار تحقیقاتی و علمی، برای امرار معاش خود و خانواده اش به کارگری روی آورده و در خانه ای که بی شباهت به «کپر» نیست زندگی می کند.

وی می گوید: ۱۱ گونه جدید مهره دار را ثبت جهانی کرده ام و ۸۵ مقاله نوشته ام که در مجلات معتبر و ژورنال های تخصصی کشورهای روسیه و ایالات متحده آمریکا چاپ شده اند.

ترکی با بیان اینکه بارها پیشنهاد همکاری از سوی کشورهای اروپایی، آمریکا و ... داشته، اما چون دوست داشته در سرزمین خود بمانم به پیشنهاد آنها پاسخ منفی داده است.

وی ادامه می دهد: بارها درخواست استخدام و همکاری را به سازمان ها و نهادهای مختلف داده ام اما پاسخی دریافت نکرده ام.

وی در پاسخ به این سوال که چگونه خرج زندگی را می دهد می گوید: شاگرد سفیدکار می شوم، چاه می کَنم.

این محقق علم خزنده شناسی یادآور می شود: با وجود شرایط سخت زندگی، از اینکه در سرزمین خودم مانده ام پشیمان نیستم.

پاسخ رئیس بنیاد نخبگان لرستان به دغدغه ها و مشکلات «فرهنگ ترکی» نیز این است که «منابع بنیاد نخبگان محدود است و توان حمایت از همه را نداریم، خیرین و دستگاه های مختلف باید ورود کنند تا بتوان از نخبگان حمایت کرد»

فرهنگ ترکی این محقق شناخته شده در جهان و مهجور در ایران، این روزها برای گذراندن زندگی و تامین خرج و مخارج خانواده به پرورش غاز روی آورده است.

کد خبر 4184907

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha