به گزارش خبرنگار مهر، رضا مسعودیفر ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، به تشریح آمار حوزه پیشگیری از جرائم استان آذربایجان شرقی پرداخت و اعلام کرد: در ۱۱ماه سال جاری ۳۲هزار فقره پرونده توهین به اشخاص در استان تشکیل شده است و بنابراین جرمی که رتبه اول را در استان دارد، توهین است و حدود ۲۰درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: دومین جرم در استان، ضرب و جرح های عمدی است که نسبت به سال گذشته ۱۰درصد افزایش داشته است. سومین مورد، تهدید است که با ۱۸هزار فقره پرونده ثبت شده است و نیز رتبه چهارم جرائم استان، تصادفات است که با ۱۷هزار و ۵۰۰ پرونده بیشترین افزایش را نسبت به سال گذشته یعنی ۲۹ درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه تخریب اموال با ۱۵هزار فقیره پرونده در رتبه پنجم قرار گرفته، گفت: در کل کشور سرقت اولین رتبه را دارد اما در استان ما ششمین است.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجان شرقی با بیان اینکه کلاهبرداری، تصرف در اموال غیر، خیانت در امانت در رتبههای بعدی جرائم استان قرار گرفتهاند، افزود: مزاحمت با چاقو و اختلال در نظم عمومی نیز جزو جرائمی هستند که نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کردهاند.
وی با اعلام اینکه افشای اسرار اشخاص حدود ۹۹ درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است، تاکید کرد: این آمار یعنی این جرم تقریبا دو برابر شده و لازم است خانوادهها و مخصوصا جوانان به راحتی به فضای مجازی اعتماد نکنند و اطلاعات خود را در آن فضا قرار ندهند.
وی همچنین از افزایش ۸درصدی طلاق توافقی در استان با ۷هزار و ۹۳۵ مورد خبر داد و اضافه کرد: در موضوعات کیفری ۲۱۴هزار و ۵۸۹ فقره پرونده در استان ثبت شده است که باز نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷درصد افزایش داشته است.
مسعودیفر تصریح کرد: در ۵سال اخیر نرخ افزایش جرائم و پروندهها کمتر شده به طوری که بیشترین افزایش ما در موضوعات حقوقی ۸ درصد بوده است اما قطعا زمانی موفق خواهیم بود که این درصد را به صفر برسانیم.
وی در ادامه به مقایسه آمار آذربایجان شرقی با آمار کل کشور پرداخت و تشریح کرد: افزایش اتهامها در استانها از یک درصد تا سی درصد وجود دارد که در ۱۰ آیتم اول، استان آذربایجان شرقی در سطح کشور ۱۲ درصد افزایش داشته است.
وی خبر داد: در موضوع توهین استان یازدهم کشور هستیم که میانگینمان نیز بالاتر از میانگین کشوری است و گفتنی است در تصادفات رتبه ۲۴ام کشور را داریم.
معاون پیشگیری از وقوع جرائم دادگستری استان آذربایجان شرقی در ادامه از برگزاری ۴۸برنامه ملی و ۱۶ برنامه استانی برای پیشگیری از جرائم خبر داد.
وی عنوان کرد: ساماندهی بنگاههای املاک و خودرو، برگزاری کلاسهای آموزش پیش از ازدواج در ۳ شهرستان استان، اجرای طرح نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان در مدارس آموزش و پرورش ناحیه ۳ تبریز از جمله برنامههایی است که در سال ۹۶ انجام شده است.
مسعودیفر همچنین از برپایی مرکز ملاقات فرزندان طلاق دور از کلانتریها در شهر تبریز، مرند، اهر و بناب و مراغه خبر داد و گفت: قبلا فرزندانی که پدر و مادرشان طلاق گرفته بودند، مجبور بودند برای دیدن یکی از والدینشان در کلانتری یا مرکز قضایی حضور یابند که با افتتاح این مراکز دیگر نیازی به این امر نیست.
نظر شما