۹ دی ۱۳۸۵، ۱۰:۵۶

/ پرونده زندگی دیکتاتور بغداد از تولد تا مرگ /

"صدام حسین" دیکتاتوری که 47 سال با تبصره زیست

"صدام حسین" دیکتاتوری که 47 سال با تبصره زیست

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل : دیکتاتوری که 47 سال پیش برای اولین بار حکم اعدامش صادر شد و دستانش به خون صدها هزار انسان بیگناه در عراق، ایران و نیز کویت آغشته و آلوده بود؛ بامداد امروز در حالی به دار مجازات آویخته شد که پرونده های قطوری از جنایات جنگی وی هرگز باز نشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، برخی از نکات مهم مربوط به تاریخ زندگی دیکتاتور خونخوار سابق عراق که امروز به دار آویخته شد، به شرح ذیل است :

تولد :  صدام 28 آوریل 1937 میلادی در منطقه العوجه در 175 کیلومتری شمال بغداد در یک خانواده تهیدست سنی مذهب به دنیا آمد.

پیوستن به حزب بعث سوسیالیست : صدام در سال 1957 میلادی به حزب بعث عربی سوسیالیست پیوست.

شرکت در تلاش برای ترور عبدالکریم قاسم و محکوم شدن به اعدام غیابی : در سال 1959 در تلاش برای ترور عبدالکریم قاسم که نظام پادشاهی را در سال قبل (1958) سرنگون کرد؛ شرکت کرد که با ناکام ماندن این تلاش، صدام به اعدام غیابی محکوم شد، اما وی به خارج از عراق گریخت.

بازگشت به عراق: پس از آنکه حزب بعث، عبدالکریم قاسم را در فوریه سال 1963 سرنگون کرد؛ صدام به عراق بازگشت که این امر با به قدرت رسیدن عبدالسلام عارف همزمان شد؛ عارف در نوامبر همان سال پیگرد بعثی ها را در پی تلاش آنها برای کودتا آغاز کرد.

بازداشت صدام : در سال 1964 صدام که توانسته بود فرار کند؛ پس از گذشت دو سال دستگیر شد.

شرکت در کودتا و به قدرت رسیدن حزب بعث : وی در سال 1968 در کودتایی که منجر به قدرت یافتن حزب بعث و ریاست این حزب بر عراق شد؛ شرکت کرد و به یک مرد قدرتمند در دوران احمد حسن البکر رئیس جمهور اسبق عراق تبدیل شد.

اولین مسئولیت صدام در عراق : وی در سال 1969 به عنوان معاون رئیس شورای فرماندهی انقلاب عراق منصوب شد.

جانشینی حسن البکر:
وی در ژوئیه 1979 در پی استعفای احمد حسن البکر به دلیل بیماری، رسما به عنوان رئیس جمهور و نخست وزیر و دبیرکل حزب بعث و رئیس شورای فرماندهی انقلاب و فرمانده عالی نیروهای مسلح عراق انتخاب شد.

دستور صدام برای عملیات پاکسازی در حزب بعث : صدام پس از به قدرت رسیدن در عراق، عملیات پاکسازی را در حزب بعث حاکم آغاز کرد و 23 مسئول ارشد این حزب را اعدام کرد و از آن زمان به بعد حتی یک لحظه هم از ترور مخالفانش کوتاه نیامد.

جنگ تحمیلی هشت ساله علیه ایران با حمایت غرب و پیشتیبانی برخی کشورهای عربی و ارتکاب جنایات بی شمار در این جنگ :

- دیکتاتور سابق عراق با تحریک مستقیم غرب بویژه آمریکا و حمایتهای همه جانبه مالی، تسلیحاتی، اقتصادی و نظامی اروپایی ها و برخی کشورهای عربی، فرسایشی ترین جنگ منطقه ای را در سال 1980 میلادی (31 شهریور 1359) علیه جمهوری اسلامی ایران به راه انداخت که دراین جنگ، صدام جنایات هولناکی را علیه ملت ایران مرتکب شد و همزمان در داخل نیز جنایاتی را علیه مخالفانش که اکثریت جمعیت این کشور(شیعیان) را تشکیل می دادند؛ مرتکب شد.

حمله شیمیایی به شهر حلبچه : در 17 و 18 مارس 1988 میلادی به دستور صدام، شهر کردنشین حلبچه با سلاحهای شیمیایی بمباران شد که در نتیجه آن پنج هزار انسان بیگناه قتل عام شدند.

حمله به کویت و اشغال این کشور:  به دستور صدام، ارتش این کشور به کویت حمله کرد و در مدت کوتاهی این کشور کوچک را به اشغال خود درآورد و دیکتاتور سابق عراق، کویت را نوزدهمین استان عراق اعلام کرد؛ اما در ادامه با دخالت آمریکا و همپیمانانش، در سال 1991 ارتش عراق شکست خورد و از کویت خارج شد و متعاقب آن سازمان ملل متحد، تحریمی را علیه عراق وضع کرد که 13 سال طول کشید.

تمدید دوران دیکتاتوری در همه پرسی فرمایشی : در 15 اکتبر 1995 ، صدام در یک همه پرسی فرمایشی برای هفت سال دیگر، دوران دیکتاتوری خود را تمدید کرد؛ دستیاران صدام مدعی شدند که صدام در این همه پرسی با بیش از 99 درصد مدت ریاست خود را تمدید کرد.

عملیات "روباه صحرای" آمریکا علیه عراق : سال 1998، پس از چند ماه تنش میان صدام و جامعه بین المللی که به خروج بازرسان سازمان ملل متحد که مامور خلع سلاح عراق بودند، منجر شد، آمریکا در عملیاتی موسوم به "روباه صحرا" 500 فروند موشک به عراق در طول سه شب شلیک کرد و طی سالهای 1966 و 1993 نیز با جنگنده های خود به شهرهای مختلف عراق حمله کرد.

تمدید دوران  دیکتاتوری صدام برای هفت سال دیگر:  در 15 اکتبر 2002 ، صدام برای هفت سال دیگر دوران دیکتاتوری خود را تمدید کرد وادعا کرد که 100 درصد مردم عراق با انتخاب وی موافق بوده اند.

ضرب الاجل 48 ساعته جرج بوش به صدام برای ترک قدرت : در 17 مارس 2003، جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا به صدام 48 ساعت مهلت داد تا با ترک قدرت، تبعیدگاه را برگزیند و تهدید کرد در غیر این صورت، وارد جنگ با عراق خواهد شد، اما صدام در روز بعد از آن، این هشدار را رد کرد.

آغاز جنگ آمریکا وانگلیس علیه رژیم صدام: 20 مارس 2003، آمریکا با همپیمان خود انگلیس، جنگ علیه عراق را با هدف سرنگونی صدام آغاز کردند و نیروهای این دو کشور وارد عراق شدند.

سقوط صدام : 9 آوریل 2003، با فتح بغداد به وسیله نظامیان آمریکایی و انگلیسی و بدون هرگونه مقاومتی از سوی ارتش بعثی سابق، رژیم صدام سقوط و دیکتاتور خود را در نقطه ای از عراق مخفی کرد.

اعلام پایان عملیات نظامی آمریکا در عراق : اول مه 2003 با سرنگونی رژیم صدام، جرج بوش بطور رسمی پایان جنگ را اعلام کرد.

اعلام پاداش 25 میلیون دلاری برای دستگیری صدام :  سوم ژوئیه 2003، آمریکا برای اطلاعاتی که منجر به دستگیری صدام شود، 25 میلیون دلار پاداش تعیین کرد.

قتل عدی و قصی فرزندان صدام: ژوئیه 2003 عدی و قصی دو پسر دیکتاتور سابق عراق در موصل در جریان عملیات نظامیان آمریکایی کشته شدند.


عدی و قصی

دستگیری دیکتاتور: 13 دسامبر 2003 نظامیان آمریکایی موفق شدند صدام را که در یک حفره زیر زمینی در تکریت زادگاهش در شمال بغداد پنهان شده بود؛ دستگیر کنند. 

       دستگیری صدام در وضعیتی خفت بار 

اعلام اسیر جنگی بودن صدام: 9 ژانویه 2004 ، آمریکا رسما اعلام کرد که وضعیت اسرای جنگی بر صدام اعمال می شود و صدام یک اسیر جنگی است.

واگذاری مسئولیت محاکمه صدام به عراقی ها : ژوئن 2004 دو روز پس از انتقال قدرت به عراقی ها، صدام و 11 همدست وی به عراقی ها سپرده شدند.

اولین حضور صدام در دادگاه:  اول ژوئیه 2004 صدام در برابر قاضی دادگاه عالی عراق حاضر شد و قاضی مربوطه هفت اتهام ارتکاب جنایات جنگی از جمله بمباران حلبچه، سرکوب شیعیان و قتل اعضای قبیله بارزانی را علیه وی اعلام کرد.


صدام درحال آمدن به دادگاه

تفهیم اتهام کشتار 143 شیعه در دجیل به صدام: 17 ژوئیه 2005، با پایان تحقیقات درباره صدام، وی به ارتکاب قتل 143 شیعه در منطقه دجیل در سال 1982 متهم شد.

آغاز محاکمه صدام و همدستانش :19 اکتبر 2005، محاکمه صدام و هفت تن از دستیارانش در پرونده دجیل در برابر دادگاه ویژه عراقی آغاز شد؛ اما آنها خود را بی گناه می خواندند.

صدام قاضی را تهدید به مرگ می کند

اعلام محاکمه صدام در پرونده انفال:4 آوریل 2006، اعلام شد که صدام و همدستانش به سبب دست داشتن در کشتار کردها موسوم به انفال ( در سالهای 1987 و 1988) محاکمه خواهند شد.

درخواست دادستان عراق برای اعدام صدام: 19 ژوئن 2006، دادستان دادگاه عالی جنایی عراق، خواستار صدور حکم اعدام بر ضد صدام، برزان تکریتی و طه یاسین رمضان در پرونده دجیل شد.

آغاز محاکمه صدام در پرونده انفال:21 اوت 2006، محاکمه صدام به سبب ارتکاب جنایت کشتار کردها موسوم به پرونده انفال آغاز شد؛ در این جنایت، صدام دهها هزار کرد را قتل عام کرد.

محکوم شدن صدام به اعدام:5 نوامبر 2006، دادگاه عالی جنایی عراق، صدام و برزان تکریتی و عواد البندر را به سبب محکوم شدن در قتل 143 شیعه در منطقه دجیل در سال 1982 به اعدام محکوم کرد، دادگاه استیناف هم در 26 دسامبر، این حکم را تایید کرد.

اعدام دیکتاتور :

پایان دیکتاتور

- 30 دسامبر( امروزشنبه ) دیکتاتور جنایتکار عراق در منطقه الخضرا بغداد به دار مجازات آویخته شد. 

کد خبر 428244

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha