محمد رضا خواجه در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در کل استان اصفهان ۳۰ درصد نانواییها با آرد هفت درصد یعنی سبوس دار اقدام به پخت نان میکنند که در سطح کشور بی نظیر است.
وی با اشاره به اینکه تمام آسیابهای موجود در اصفهان آرد سبوس دار نیز تولید میکنند، بیان داشت: در کل کشور بالاترین آمار استفاده از آرد سبوس دار به اصفهان اختصاص یافته است.
بنیانگذار نانهای سبوسدار در اصفهان با اشاره به اینکه ۵۰ درصد نانواییهای موجود در اصفهان از آرد ۱۲ درصد یا آرد معمولی استفاده میکنند ، ادامه داد: همچنین ۲۰ درصد از نانوایی ها از آرد ۱۸ درصد یا آرد سفید برای پخت نان استفاده می کنند.
کارشناس وزارت بهداشت با اعلام اینکه عموما نانواییهای موجود در کشور از آرد سفید برای پخت نان استفاده میکنند، اعلام داشت: برای اولین بار در استان اصفهان طرح بهینهسازی نانهای سنتی استارت خورد و در کشور الگو قرار گرفت.
وی از وجود چهار هزار نانوایی در استان اصفهان خبر داد و بیان داشت: طرح بهینه سازی نانهای سنتی دارای ۱۵ مزیت است که از آن جمله می توان به حذف جوش شیرین، حذف آرد سفید، ضایعات نان، حذف شعله مستقیم و حذف نان نازک اشاره کرد.
خواجه غنی سازی نان با افزایش زمان استراحت خمیر و زیاد شدن زمان پخت نان در تنور را از دیگر مزایای طرح خواند و اظهار داشت: غنی سازی نان با مصرف آرد سبوس دار هفت درصد یا آرد کامل و مصرف مخمر، کنجد وافزودنیهای گیاهی از مزیتهای دیگر است.
وی از پوکسازی نان با حذف وردنه و پهن کردن چانه با دست در این طرح اشاره کرد و گفت: احیای نان ملی با تلفیق دستاوردهای علمی و آمیزههای سنتی، رفع معایب ماشینهای دوار و استفاده بهینه از آنها،کار آفرینی و اشتغالزایی در نانوایی های سنتی و ایمن سازی مردم از ابتلا به دیابت، چاقی، چربی خون و فشار خون با تولید نان کامل از دیگر مزیتهای طرح است.
طراح : محمد رضا خواجه زفره، کارشناس وزارت بهداشت و بنیانگذار نانهای سبوس دار اصفهان.
هرسوالی راجع به نانهای سنتی دارید از ما بپرسید، مابه شما می گوییم: چه نانی بپزید ؟چه نانی نپزید؟ چه نانی بخوریم؟ چه نانی نخوریم؟
مطالعه این سایت تخصصی نانهای سنتی را ازدست ندهید: iranbread.blogfa.com
و حتما عضو کانال آموزش ما شوید: @iranbread
آدرس: اصفهان، خیابان کاوه، روبروی بیمارستان سوانح وسوختگی، مرکز آموزشی – پژوهشی نان خواجه.
نظر شما