به گزارش خبرگزاری مهر، این مجموعه مقالات توسط گروه نویسندگان - ایرانی و غیرایرانی - در قطع وزیری و در 184 صفحه تالیف شده است.
مقالاتی که در این کتاب گردآوری شده ، عبارتند از : سیری در اندیشه های اسلامی معاصر هند (سید جمال الدین اسد آبادی) تالیف دکتر علی محمد نقوی ، نقش زبان های ایرانی در نشر داستان زندگی بودا نوشته دکتر اکبر ثبوت ، سهم هندوان در زبان و ادب فارسی از پروفسور ان.اس.گورکر ، تاثیر زبان فارسی بر زبان های هندی ( بنگالی – دکنی ) نوشته دکتر زبیر صدیقی و دکتر تی.ان.دیواره ، اسلام و ایران در کتاب های درسی هند از دکتر علی محمد نقوی ، سهم هنرمندان ایرانی در خطاطی اسلامی هند از دکتر ضیاءالدین دسایی و جشن نوروز در هند و پاکستان از سید حیدر شهریار نقوی .
در مقدمه کتاب، سید محسن میری معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در اهمیت روابط فرهنگی و ضرورت انتشار این کتاب نوشته است : ... امروزه در عرصه بین الملل مقوله فرهنگ و ارتباطات فرهنگی نیز همچون سیاست و اقتصاد اصل پذیرفته شده و رکن استوار مناسبات میان کشورهاست و از اهمیت و جایگاه ویژه ای در حفظ و تحکیم روابط دیپلماتیک برخوردار است . تاریخ بسیار سراغ دارد مواقعی را که راه دولت ها در صفحه سیاست به بن بست رسیده اما مولفه های فرهنگی افق روشنی در روابط میان آنها ایجاد کرده است . در واقع فرهنگ اساسی ترین عامل شناخت جوامع گوناگون است که در اندیشه ها ، آداب و رسوم ، سنت ها و باورها و دستاوردهای غیر مادی بشر ریشه دوانده است . این ویژگی ها باعث شده تا دولت ها اهتمام پا برجایی برای نشر فرهنگ ملی در فراسوی مرزها و برقراری ارتباطات و یا تحکیم پیوستگی های فرهنگی داشته باشند ...
نظر شما