۱۲ اسفند ۱۳۸۵، ۱۱:۲۴

در همایش بین المللی گردشگری کشورهای اسلامی عنوان شد ؛

تشکیل اتاق فکر گردشگری کشورهای اسلامی / به ازای هر 6 هزار دلار یک شغل در صنعت گردشگری ایجاد می شود

دبیر نخستین همایش بین المللی گردشگری کشورهای اسلامی با اشاره به راه اندازی اتاق فکر گردشگری کشورهای اسلامی ، به عنوان یکی از اهداف برگزاری این همایش ، گفت: میزان سرمایه گذاری برای ایجاد هر شغل در جهان 35 هزار دلار است ، در حالی که در صنعت گردشگری به ازای هر شغل ، 6 هزار دلار نیاز است.

به گزارش خبرنگارمهر ، دکتر امید ملکی در اولین روز از نخستین همایش بین الملل گردشگری کشورهای اسلامی که با حضور تعدادی از سفرای کشورهای اسلامی در سالن همایش اتاق بازرگانی برگزار شد ، افزود: پرداختن به گردشگری به عنوان صنعتی که در حوزه اقتصاد و اشتغال زایی نقش به سزایی دارد در حال حاضر در تمام کشورها از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی افزود: بر اساس آمارهای سازمان جهانی گردشگری در سال 2000 گردشگری 12/6 درصد از کل صادرات دنیا را به خود اختصاص داده و پیش بینی می شود تا سال 2010 این رقم به 12/8 درصد برسد و همچنین درآمد آن نیز 2 هزار و 100 میلیارد دلار پیش بینی شده است.

دبیر نخستین همایش بین المللی گردشگری کشورهای اسلامی تاکید کرد: میزان سرمایه گذاری در طول دوره 10 ساله آمار گردشگران رشد مطلوبی داشته ، به طوری که در سال 2000 ، تعداد گردشگران دنیا 687 میلیون نفر بوده و در سال 2006 این تعداد به 842 میلیون نفر رسیده است.

ملکی گفت: در چشم انداز گردشگری پیش بینی شده که در سال 2020 تعداد گردشگران دنیا یک میلیارد و 600 میلیون نفر خواهد بود و این تعداد منجر به کسب درآمد 2 هزار میلیارد دلاری خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر میزان سرمایه گذاری برای ایجاد هر شغل در جهان 35 هزار دلار است ، گفت: این در حالی است که در صنعت گردشگری به ازای هر شغل تنها نیاز به 6 هزار دلار است.

همچنین تا سال 2002 بر اساس آمارهای موجود دویست میلیون نفر از طریق گردشگری دارای شغل شده اند و در صورت سرمایه گذاری مناسب در سال 2020 ، 50 درصد معضل اشتغال کارهای در حال توسعه برطرف خواهد شد.

وی افزود: بر اساس آمارهای سال 2005 میزان درآمد حاصل از صنعت گردشگری 680 میلیارد دلار بوده که این رقم 138 میلیارد دلار بیشتر از درآمد نفت کشورهای اوپک بوده است.

ملکی گفت: سهم حوزه گردشگری در 57 کشور اسلامی 13 درصد کل گردشگران دنیا بوده است و از میان 25 کشور برتر در این حوزه فقط 4 کشور مالزی ، عربستان ، مصر و ترکیه دارای درآمد بوده اند.

دبیر نخستین همایش بین المللی گردشگری کشورهای اسلامی در خصوص اهداف این همایش گفت: بررسی وضعیت گردشگری در جهان اسلام ، طراحی مکانیزم لازم جهت شناسایی امکان ، مدل سازی تبلیغات گردشگری جهان اسلام ، پیش بینی ظرفیت ها ، راه اندازی اتاق فکر گردشگری کشورهای اسلامی و... از جمله اهداف برگزاری همایش است.

ملکی گفت: از طریق گردشگری کشورهای اسلامی فرصت ها ، ضعف ها ، اقتصاد گردشگری ، جغرافیای گردشگری در جهان اسلام ، مدیریت گردشگری در کشورهای اسلامی و همچنین اطلاع رسانی در این زمینه بررسی خواهد شد. این نشست به همت خبرگزاری میراث فرهنگی وهمکاری اتاق بازگانی برگزار گردیده است.

کد خبر 455767

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha