به گزارش خبرنگار مهر، کتاب "فریب بزرگ" 10 فصل دارد و یک مؤخره. نویسنده بدون هیچ مقدمهای فصل نخست اثر خود را با "تاریخنگاری ... سینما!" آغاز کرده و در چهار بخش فصل دوم به ترتیب مدرنیسم اروپا، سیاست، مدرنیسم و موج نو و سینما را تشریح کرده است.
فصل سوم کتاب "فریب بزرگ" مشتمل بر سه بخش است: سینما در ایران، تولید ملی و سانسور و فصل چهارم تنها یک بخش دارد: موج نو در اوج. در فصل پنجم کتاب هم عناوینی چون مدرنیسم و آمریکا، هالیوود هر گلی را که در سینمای اروپا میشکفت میچید و با خود میبرد، اگر تسلیم شوی کسی نیستی، وقتی سینمای آمریکا زبان باز کرد پژواک آن در سراسر جهان پیچید و هالیوود بازوی سیاست خارجی آمریکا به چشم میخورد.
پشیمانی تنها بخش فصل ششم کتاب "فریب بزرگ" است و تابوتراشی ـ ایزنشتاین، ساتیا جیت رای، کوروساوا و ... در فصل هفتم مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. در فصل هشتم مدرنیسم در ایران، سینما و مدرنیسم و انقلاب آورده شده و مشت و منطق تنها بخش فصل نهم است. واقعیتها، جشنوارهها، انقلاب و عدم تغییر و بازی جشنوارهها هم در فصل دهم دیده میشود. "فریب بزرگ" با مؤخره به پایان میرسد که تحلیلی است از نقدهای ماهنامه فیلم بر "دریمرز" برناردو برتولوچی.
کاوش در بخشی از کتاب خود مینویسد: "ما کشوری در جهان سراغ نداریم که انقلابی کرده باشد و سینماگرانش تاریخ انقلاب را برای جهانیان مقبول تعریف کرده باشند. چین، اتحاد جماهیر شوروی و از همه بالاتر انقلاب خودمان. شگفتتر آنکه کشوری انقلابی هم سراغ نداریم معمولا چند فیلمساز مخالفخوان نداشته باشد که توسط غربیها حمایت مادی و تبلیغاتی نشوند. باری چه باک! در عوض در جهان کشوری را نیز سراغ نداریم که انقلاب کرده باشد و تاریخ انقلاب آن کشور را آمریکا به سبک و سیاق خودش برای جهانیان تعریف نکرده باشد ..."
حبیب کاوش متولد 1323 تهران است. وی فعالیت هنری را سال 1343 با عضویت در گروه تئاتر "آناهیتا" آغاز و سینمای حرفهای را سال 1353 با کارگردانی فیلم "آب" تجربه کرد. از دیگر فیلمهای او در مقام کارگردان میتوان "پرواز در قفس"، "فصل خون"، "دادشاه"، "آتش پنهان" و "امید" را نام برد. وی فیلم "محفل اکس" را آماده نمایش دارد.
کتاب "فریب بزرگ" به قلم حبیبالله کاوشگر با یاری رضا خسروی به قیمت 2500 تومان در دسترس علاقمندان کتاب و کتابخوانی به ویژه دنیای فیلم و سینماست.
نظر شما