خبرگزاری مهر - گروه استان: استان چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای جنوب غربی کشور است که بخش قابل توجهی از مراتع و جنگلهای بلوط زاگرس در این استان قرار دارد.
عرصههای ملی استان چهارمحال و بختیاری یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار است که از مجموع کل عرصههای ملی این استان ۳۰۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۹۳ هزار هکتار مرتع است.
خطر آتش سوزی در جنگلهای چهارمحال و بختیاری هر ساله در فصل تابستان با خشک شدن علفها و گیاهان زیر اشکوب جنگلها افزایش مییابد که متأسفانه بسیاری از درختان با ارزش منطقه در پی آتش سوزی از بین میروند.
وقوع آتش سوزی در مراتع و جنگلهای چهارمحال و بختیاری در سال جاری حدود ۶۰ درصد افزایش داشته است که عامل بسیاری از این آتش سوزیها بی احتیاطی گردشگران بوده است.
وقوع آتش سوزی در مراتع و جنگلهای چهارمحال و بختیاری در سالجاری حدود ۶۰ درصد افزایش داشته است فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: وقوع آتش سوزی در مراتع و جنگلهای چهارمحال و بختیاری در سالجاری حدود ۶۰ درصد افزایش داشته است.
علی رضا بیگی بیان کرد: ۴۳ هکتار از عرصههای منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری در سال جاری دچار حریق شده است که بیشترین تعداد حریق طی یک ماه گذشته گزارش شده است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: وسعت حریق در بخش مراتع و جنگلهای چهارمحال و بختیاری نسبت به سال گذشته پنج برابر افزایش داشته است.
وی تاکید کرد: عامل بسیاری از این آتش سوزیها عامل انسانی گزارش شده است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری بیان کرد: بی احتیاطی در روشن کردن آتش در مراتع و جنگلهای استان از مهمترین علتهای وقوع آتش سوزیهای گسترده در این استان به شمار میرود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ۳۰۷ هزار هکتار جنگلهای زاگرس در چهارمحال و بختیاری واقع شده است، ادامه داد: جنگلهای چهارمحال و بختیاری در شهرستانهای لردگان، اردل، کوهرنگ و کیار این استان واقع شدهاند.
بسیاری از آتش سوزیها و حریقهای ایجاد شده در مراتع و جنگلهای استان به علت بی احتیاطی گردشگران، دامداران و چوپانان ایجاد میشود وی با بیان اینکه عرصههای ملی استان چهارمحال و بختیاری یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار است، بیان کرد: از مجموع یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار ۳۰۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۹۳ هزار هکتار مرتع است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: بیشترین گونههای جنگلی چهارمحال و بختیاری بلوط و بنه است.
وی با اشاره به اینکه وقوع حریق در جنگلها و مراتع از مهمترین خطرات و مشکلات در بخش منابع طبیعی به شمار میرود، بیان کرد: اطفای حریق در جنگلهای استان به علت صعب العبور بودن بسیارسخت است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: بسیاری از آتش سوزیها و حریقهای ایجاد شده در مراتع و جنگلهای استان به علت بی احتیاطی گردشگران، دامداران و چوپانان ایجاد میشود.
وی بیان کرد: وزش باد و خشک شدن گیاهان زیر اشکوب درختان خطر افزایش وقوع حریق را در مناطق جنگلی افزایش داده است.
افزایش خطر حریق در جنگلها و مراتع چهارمحال و بختیاری نسبت به سالهای گذشته
محمدی مقدم با اشاره به بارشهای مطلوب در اوایل سال جاری، بیان کرد: وضعیت پوشش گیاهی در مراتع و جنگلهای چهارمحال و بختیاری در سالجاری بسیار خوب است و همین امر نیز خطرات آتش سوزی را افزایش داده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: احتمال وقوع حریق در مراتع و جنگلهای چهارمحال و بختیاری به علت پوشش گیاهی مطلوب بسیار زیاد است و کوچکترین جرقه و یا سهل انگاری منجر به آتش سوزی بزرگ در مناطق جنگلی و مرتعی خواهد شد.
حریق مهمترین خطر نابودی جنگلها به شمار میرود که باید تلاش شود با فرهنگ سازی مناسب و آموزشهای لازم زمینه برای وقوع حریق در مناطق جنگلی استان کاهش یابد.
آموزش روشهای اطفای حریق به اهالی مناطق جنگل نشین نقش مهمی در راستای کاهش گستردگی حریق دارد و باید از ظرفیتهای مردمی در راستای کاهش حریق در منابع طبیعی و جنگلهای استان بهره گیری کرد.
نظر شما