به گزارش خبرگزاری مهر، پیروز حناچی عصر امروز در مراسم بزرگداشت استاد «عزتالله انتظامی»، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون که با حضور جمعی از هنرمندان و اعضای شورای شهر در سالن سینماتوگراف واقع در موزه سینما برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر گفت: این روزها خاطره بسیاری از مجاهدتها را در سرزمین مقدس و باارزشمان زنده میکند. همزمان با سالگرد ورود آزادگان به کشور، سالگرد درگذشت استاد عزتالله انتظامی را نیز گرامی میداریم؛ او که میگفت «عزت هستم، بچه سنگلج».
شهردار تهران با بیان اینکه جای محلات تهران خالی است که به واسطه آن ها تمایزهای محلی شکل پیدا میکرد، ادامه داد: گرامی میداریم یاد این استاد بزرگ را که هم هنرمند بود و هم هنرمندپرور؛ او مجید انتظامی را که از مفاخر موسیقی ایران است و آثار ماندگار بسیاری به موسیقی ایران هدیه داد، برای این کشوربه ارمغان آورد.
حناچی با اشاره به اینکه یکی از خصایص هنرمندان و هنر این است که همواره در دل مردم جا دارند، گفت: ویژگی اصلی دیگر آن ها این است که محبوبیت و جایگاهشان در نزد مردم مشمول گذشت زمان نمیشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: در این دوره از مدیریت شهری تلاش کردیم تا شهر را به ارزشهای معنوی و تاریخی آن نزدیک کنیم؛ شهرهای هوشمند دنیا در زمینه فرهنگ، هنر و تاریخ سرمایه گذاری می کنند.
حناچی افزود: یونسکو شعار اقتصاد مبتنی بر فرهنگ را معرفی کرد؛ نگاهی که با تکیه بر آن بسیاری از شهرهای موفق می توانند بیشتر سرمایه گذاری فیزیکی از تاریخ و فرهنگ خود ثروت بیافرینند؛ این امر را هم مدیون هنر و هنرمندانشان هستند. من همواره فکر میکردم چرا در پاریس گالری های بسیاری وجود دارد و تا این اندازه آثار هنری به چشم میآید؛ دریافتم که با این روش بهطور غیرمستقیم آستانه تحریک ذوق هنری مردم افزایش پیدا میکند.
وی گفت: ما در شهری زندگی میکنیم که نه تنها فاقد ارزشهای هنری نیست اتفاقاً در این زمینه بسیار ثروتمند هم هست، اما این ثروت را برای سال ها فراموش و مثل یک گنج در پستوی خانه در را به روی آن قفل کرده بودیم. امیدوارم شرایطی فراهم شود که بتوانیم شهر را به ارزشهای فرهنگیاش برگردانیم و مردم را با فرهنگ و گذشتهشان آشتی دهیم.
شهردار تهران ادامه داد: در شهرسازی مفهومی داریم تحت عنوان «Place Making»، یا پرورش حس تعلق به مکان. باید کاری کنیم که مردم نسبت به مکان زندگیشان حس تعلق داشته باشند. حتما تجربه کردهاید وقتی وارد بعضی فضاهایی میشوید که خوب طراحی شدهاند، دوست ندارید از آن خارج شوید؛ این مفهوم پلیسمیکینگ است.
حناچی گفت: ما ادعا داریم در کشوری با عقبه فرهنگی قوی زندگی میکنیم. ادبیات، شعر و اسناد بهجامانده تاریخی و حتی میراث ناملموسمان نیز این را نشان میدهد. اگر از این عقبه فرهنگی برای حل مشکلات استفاده نکنیم، یعنی به بیراهه رفتهایم. ما همیشه منتظر هستیم یکی مانند «سوپرمن» بیاید تا مشکلاتمان را حل کند، اما فرهنگ ما چنین توصیههایی ندارد.
وی با بیان اینکه امروزه شهر با مشکلات زیادی مواجه است، عنوان کرد: یکی از مشکلات این است که در زمستان در این شهر نفس کشیدن هم سخت میشود. در کوتاهمدت هیچ راه چارهای برای این مشکلات نمیشناسم، جز همکاری مردم؛ در بلندمدت اما توسعه حملونقل عمومی است که میتواند تاثیرگذار باشد. واقعیت این است که در کوتاهمدت راهی جز همکاری مردم وجود ندارد.
شهردار تهران در همین باره افزود: من اینجا از ماجرای «سیمرغ» و «سی مرغ» منطقالطیر عطار کمک میگیرم. ماجرای مرغهایی که منتظر سیمرغ افسانهای بودند اما درنهایت فهمیدند برای حل مشکلاتشان باید دست به زانوهای خودشان بگذارند. مشکلات ما حل نخواهد شد، مگر با کمک یکدیگر و همراهی مردم. در این زمینه نیز شما هنرمندان نقش بیبدیلی برای ایجاد فضایی دارید که به واسطه آن، مردم بدانند مشکلات بدون تدبیر و همکاری حل نخواهد شد.
پیروز حناچی شهردار تهران در پایان خاطرنشان کرد: در خاتمه باز هم از استاد عزتالله انتظامی یاد میکنم؛ کسی که در دل مردم جا داشت و با ترک ظاهری این دنیا، خاطرش از ذهن و ضمیر مردم ایران پاک نمیشود؛ این ارزش جاودانه هنر است.
به گزارش مهر، شهردار تهران در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: امروز اولین سالگرد مرحوم استاد عزتالله انتظامی بود که بهعنوان عزت سینمای ایران از ایشان نام میبرند. این مراسم در موزه سینما برگزار شد. در سال ٩١ منزل ایشان تبدیل به موزهای به نام خودشان شد و امروز نیاز کتابی تحت عنوان «یک عمر با عزت» رونمایی شد.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه هنرمندان سرمایههای یک کشور هستند، اظهار کرد: تلاش کردهایم این تصور را که در زمان حیات هنرمندان به ایشان توجه خاصی نمیشود، بشکنیم. این افتخار را داشتم که در اسفندماه گذشته به دیدار استاد مشایخی بروم؛ دیداری که خاطرات بهیادماندنی بسیار از آن برایم باقی مانده است. باید تلاش کنیم تا هوای هنرمندان را در زمان حیاتشان بیشتر داشته باشیم.
حناچی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره مسکن اجتماعی گفت: در جلسهای که درباره مسکن با هیات دولت تشکیل شده بود این پیشنهاد را مطرح کردیم که ظرفیت قانون شهرداریها این اجازه را میدهد و میتوانیم با آییننامههای تکمیلی دولت، ماموریت حمایت از مسکن اجتماعی را مانند بسیاری از کشورهای دنیا با کمک شهرداریها -نه فقط شهرداری تهران- پیش ببریم. قرار شد این موضوع بررسی شود که درصورت نیاز به قانون یا مصوبه هیات وزیران، امور مربوط به آن انجام شود.
حناچی در پایان خاطرنشان کرد: دولت با کلیت پیشنهاد مسکن اجتماعی موافق بود؛ قرار شد کمکهای مختص به این موضوع به سمت شهرداریها سوق پیدا کند. شهرداریها ابزارهای اجرایی بیشتری برای انجام این قبیل ماموریتها دارند.
نظر شما