به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی سه شنبه مجلس شورای اسلامی بررسی سوال فاطمه حسینی و حمیده زرآبادی از وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره علت تعلل درباره اجرای وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حمایت در نظارت و کنترل قیمت خودرو در دستور کار قرار گرفت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سوال مطرح شده، گفت: در شرایط عادی بازار خودرو ایران با تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار خودرو اشباع است. در سال های اخیر این عدد زیر یک میلیون بود و درسال ۹۷ حدود ۹۰۰ هزار خودرو تولید شده است، امسال نیز حدود ۹۶۰ هزار خودرو تولید کرده ایم، در سال آینده نیز برنامه ریزی کرده ایم حدود یک میلیون خودرو تولید شود.
رحمانی ادامه داد: بخشی از تقاضای بازار خودرو بر اساس نظام عرضه و تقاضا نیست و مشکل ناشی از سایر دستگاه هاست، شرکت سایپا چند وقت پیش هزار دستگاه پراید برای فروش گذاشت که ۲۶۰ هزار نفر برای خرید خودرو وارد سامانه شدند و سیستم نتوانست به این تقاضا جواب دهد، ما تلاش کردیم اصلاحاتی را در زمینه فروش خودرو اعمال کنیم.
وی با بیان اینکه حفظ حقوق مردم از اولویت های وزارت صنعت، معدن و تجارت به شمار می رود، اظهار داشت: من در این زمینه احساس وظیفه می کنم، از روزهای اول درخواست خودروسازان افزایش قیمت ها بود. خودروسازان اعلام می کردند به دلیل افزایش هزینه ها شامل چند برابر شدن قیمت مواد اولیه و افزایش نرخ ارز خواستار افزایش نرخ خودرو بودند اما من کوتاه نیامدم و خودروسازان را ملزم کردم بر اساس قرارداد های قبلی هزینه خرید خودرو را پرداخت کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص برخی ایرادات پیرامون ثبت نام خودرو به صورت سامانه ای گفت: این سامانه در مقاطع مختلف مورد اصلاح قرار گرفته است، باید کد ملی افراد ثبت شود و سامانه های خودرو نیز به یکدیگر لینک شده اند.
رحمانی اضافه کرد: شروطی نیز گذاشته شده است، به عنوان مثال فردی که خودرو ثبت نام می کند نباید در ۱۸ ماه گذشته ثبت نامی برای خودرو داشته باشد. اگر کسی خارج از این سیستم بتواند ثبت نام کند یا سیستم را هک کرده یا در داخل مجموعه تخلف صورت گرفته است.
وی گفت: بنده اگر موردی را در سفرها در خصوص تخلفات بشنوم سریعا دستور رسیدگی می دهم ضمن آنکه دستگاه های اطلاعاتی و نظارتی در دو شرکت خودروسازی مستقر هستند. با این تدابیر امکان تخلف وجود ندارد اما اگر تخلفی دیده شود برخوردهای لازم صورت خواهد گرفت. کسی حق فروش خودرو خارج از این سیستم را ندارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر لزوم تولید خودروهای یورو ۴ و یورو ۵ گفت: وزارت صنعت، علاوه بر تمرکز بر تولید داخلی خودرو و افزایش تیراژ، تاکید دارد خودروهای قدیمی باید از رده خارج شوند لذا بعد از آنکه تعهدات این دو خودروساز در تحویل پراید و پژو ۴۰۵ به پایان رسید خط تولید این دو خودروسازی تعطیل خواهد شد.
رحمانی گفت: خارج کردن خودروهای قدیمی از رده در برنامه های اصلی وزارت صنعت است همچنین برای تولید خودروهای جدیدی برنامه ریزی جدی انجام داده ایم، این کار به سرمایه گذاری سه هزار میلیارد تومانی در طول سال نیاز دارد و از سوی دیگر باید منابع لازم در اختیار قطعه سازان قرار گیرد.
وی از تلاش این وزارتخانه برای تولید داخلی قطعات خودروها خبر داد و گفت: در صورت تولید داخلی قطعات قیمت خودروها به یک سوم کاهش یافته و سطح اشتغال افزایش می یابد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه با بخشنامه و دستور نمی توان قیمت ها را کاهش داد، گفت: برای کاهش قیمت خودرو باید اقدامات عملی انجام داد و وزارت صنعت کارهای را در این زمینه آغاز کرده است.
رحمانی ادامه داد: ادعا ندارم خودروهای داخلی دارای کیفیت لازم است اما تلاش داریم کیفیت خودروهای داخلی افزایش یابد.
وی درباره اخراج کارگران نیز، گفت: آذر ماه سال گذشته این کار شروع شد، کارگران اخراج شده بودند و یا به آنها گفته بودند در خانه بنشینند و به آنها حقوق می دادند. بنده ورود کردم و از قطعه سازان خواستم از واردات جلوگیری کرده و خود مشغول تولید شوند لذا علاوه بر اینکه کارگران قبلی پای کار آمدند، نیروهای جدیدی هم جذب شدند؛ ما از مجلس می خواهیم که همه برای ارتقا صنعت خودرو تلاش کنند.
در ادامه فاطمه حسینی نماینده مردم تهران گفت: رفتار قلدرمابانه خودروسازان با مشتریان نارضایتی های زیادی ایجاد کرده است. وزارت صنعت وظیفه قانونی برای حمایت از مشتریان دارد.
در پایان فاطمه حسینی اعلام کرد: از پاسخ های وزیر صمت قانع شده و سوال به رای گذاشته نشد.
نظر شما