۱۹ شهریور ۱۳۹۹، ۰:۳۷

استاندار سیستان و بلوچستان:

۹ درصد صادرات کشور پارسال از مرزهای سیستان و بلوچستان انجام شد

۹ درصد صادرات کشور پارسال از مرزهای سیستان و بلوچستان انجام شد

زاهدان- استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ۹ درصد صادرات کشور پارسال از مرزهای این استان انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، احمدعلی موهبتی در شورای اداری و جشنواره شهید رجایی اظهار داشت: دولت تدبیر و امید خدمات بسیاری به سیستان و بلوچستان ارائه کرده و این در حالیست که درآمد دولت از محل فروش نفت در سال گذشته تنها هشت میلیارد دلار بوده و در سال‌های قبل تر این رقم ۱۲۰ میلیارد دلار بوده است.

وی ادامه داد: سند آمایش سرزمینی سیستان و بلوچستان و توسعه سواحل مکران سال گذشته تکمیل و سند آمایش شهرستان‌های این استان نیز در حال تکمیل شدن است.

استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: ۲۸ درصد عملیات ترانزیتی در بندر شهید بهشتی انجام و همچنین یک میلیون تن کالا از این محل تا کنون وارد شده که نشان می‌دهد سرمایه گذاری بیش از یک میلیارد دلاری دولت در این منطقه اثر گذار بوده است.

وی با اشاره به راه آهن چابهار - زاهدان اظهار داشت: ماهانه ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار به این بخش تزریق می‌شود و اقدامات خوبی در این زمینه در حال انجام است.

موهبتی در حوزه مرز دریایی، هوایی و زمینی منطقه آزاد چابهار گفت: پیشنهاد لازم برای ارتقای مرزهای منطقه آزاد چابهار ارائه و این مرزها از ۱۴ هزار کیلومتر مترمربع به ۸۲ هزار کیلومتر مربع رشد پیدا کرده است.

وی به فرودگاه بین المللی چابهار اشاره کرد و گفت: این فرودگاه یکی از مکان‌های پیشرفته و مجهز در سطح استان و کشور است که به رغم برخی کارشکنی‌های انجام شده با پیشرفت بسیار مناسبی در حال انجام است.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار وسعت فرودگاه چابهار است و ۲۲۰ دستگاه ماشین آلات در این فرودگاه مشغول بکار هستند.

وی بیان کرد: پروژه اراضی باهوکلات و میگو سالهاست که با چالش مواجه بوده که در سال گذشته این موضوع برطرف و تمام اصل، سود و جریمه این پروژه پرداخت شد.

موهبتی به عملیات گاز رسانی در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: تا سال ۱۴۰۰ گاز به چابهار خواهد رسید و در حوزه شمال استان نیز گاز رسانی در وضعیت مطلوبی قرار دارد و این امر با سرعت مناسبی در حال انجام است.

وی در حوزه ساخت مدرسه در سیستان و بلوچستان گفت: اقدامات خوبی در این بخش در حال انجام است به گونه‌ای که سال ۹۲ اعتبار دولت در این بخش ۱۲ میلیارد تومان تخصیص یافته و کمک خیران چهار میلیارد تومان بوده در حالی که این رقم در سال ۹۸ به ۱۰۸ میلیارد تومان کمک خیران و ۴۷۰ میلیارد تومان با ۱۰۰ درصد تخصیص توسط دولت انجام شد و امسال نیز ۷۵۰ میلیارد تومان برای مدرسه سازی در این استان پیش‌بینی شده است.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مجوز جذب ۱۳ هزار معلم در سال گذشته و امسال به این استان اعطا شده و در سه سال اخیر ۲ و نیم نمره معدل امتحانات نهایی دانش آموزان این استان افزایش پیدا کرده است.

وی به منطقه آزاد سیستان اشاره کرد و اظهار داشت: گفت‌وگوهای مفصل و جامعی در این بخش انجام شده و امیدواریم طی یکی ۲ ماه آینده این موضوع تصویب شود.

موهبتی در حوزه گرگروها (فرسایش خندقی خاک) بیان کرد: این معضل سابقه ۶۰ ساله در سیستان و بلوچستان دارد که در سال جاری اعتباری به میزان ۱۰۰ میلیارد تومان با ۱۰۰ درصد تخصیص برای رفع آن در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: ۶۰ میلیارد تومان در سالجاری در حوزه آسیب‌های اجتماعی به سیستان و بلوچستان تعلق گرفته در حالی که این رقم در سال‌های گذشته مبلغ بسیار کمی بوده است.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: حاسب، خانه احزاب، خانه تشکل‌ها، سرای هنرمندان و رسانه‌ها از اقدامات خوب انجام شده و در حال انجام است که کمک بسیاری در پیشرفت و آبادانی این استان می‌کند.

وی بیان کرد: هیچ روستایی در سیستان و بلوچستان از آب هوتک‌ها استفاده نمی‌کنند و کسانی که در بطری آب برای رئیس جمهوری ارسال می‌کنند به جای این کارها طرح سه فوریتی برای تخصیص اعتبار به بخش آب و راه این استان ارائه کنند.

موهبتی تصریح کرد: با تخصیص اعتبار می‌توان راه‌ها را در جنوب سیستان و بلوچستان ایجاد و نحوه آبرسانی به روستاییان را تسهیل کرد.

کد خبر 5019265

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha