خبرگزاری مهر، گروه استانها: نظام بیمه سلامت برای اقشار مختلف جامعه یکی از اقدامات ارزشمند نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده که با هدف دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبتهای پزشکی در حوادث و سوانح به صورت بیمه همگانی اجرا شد.
سازمان بیمه سلامت تاکنون برنامههای مهمی را در راستای سلامت عمومی مردم به ویژه در بین قشر کم برخوردار جامعه اجرا کرده که این برنامهها با رویکرد حفاظت مالی از مردم، ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات سلامت و ارتقای کیفیت خدمات اجرا میشوند.
بدون تردید سلامت جامعه منشأ رشد همه امورات در زندگی محسوب شده و نقش مؤثر این بیمه در اقتصاد سلامت، درمان عمومی و خدمات رسانی به بیماران به ویژه بیماران خاص بسیار حائز اهمیت است.
هم اکنون بخش قابل توجهی از جامعه با عدالت و با محوریت محرومیت زدایی خدمات درمانی و بیمهای را از سوی بیمه سلامت دریافت کنند.
این سازمان با عقد قرارداد با همه بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی دولتی، برخی بیمارستانها، درمانگاهها، آزمایشگاهها، داروخانهها و پزشکان در بخش خصوصی به ارائه خدمات به بیمه شدگان خویش میپردازد و بیمه شده هنگام مراجعه به مراکز طرف قرارداد فقط بخشی از هزینه را به عنوان فرانشیز پرداخت کرده و بقیه هزینهها را مراکز طرف قرارداد از سازمان بیمه سلامت ایران اخذ میکنند.
کیومرث مظفری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: کرمانشاه در استقرار دولت الکترونیک از دستگاههای پیشگام در این زمینه بوده، به طوری که هم اکنون بیمه شدگان این سازمان بدون نیاز به دفترچه و صرفاً با ارائه کد ملی میتوانند خدمات تشخیصی و درمانی را دریافت کنند.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری اجرای کامل این طرح با جدیت در دست پیگیری است، افزود: استقرار نظام الکترونیک در بیمه سلامت گامی به سوی حذف دفترچه کاغذی و رفع همپوشانیهای بیمهای است.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه گفت: استقرار نظام الکترونیک در قالب سامانه نسخه نویسی الکترونیک، نسخه پیچی الکترونیک و تبادل الکترونیک اسناد بستری و بستری موقت صورت میگیرد.
استقرار کامل نظام الکترونیک تا پایان سال جاری در کرمانشاه
مظفری با بیان اینکه استقرار نظام الکترونیک تا پایان سال جاری به صورت کامل در سطح استان اجرایی میشود، تاکید کرد: هم اکنون ۱۰۰ درصد از بیمارستانهای دانشگاهی و ۵۰ درصد از بیمارستانهای غیر دانشگاهی استان کرمانشاه به سامانه تبادل الکترونیک اسناد بستری متصل هستند و این بیمارستانها میتوانند اسناد پزشکی را به صورت الکترونیکی ارسال کنند.
به گفته وی، در حال حاضر ۹۲ درصد از مطبهای خصوصی و ۹۴ درصد از مؤسسات پا را کلینیک و داروخانههای سطح استان به سامانه نسخه نویسی الکترونیک متصل هستند.
مظفری با تأکید بر اینکه مهمترین رکن اجرای کامل استقرار نظام الکترونیک در استان، پزشکان هستند، تصریح کرد: در حال حاضر ۹۲ درصد از پزشکان کرمانشاه به سامانه نسخه نویسی الکترونیک متصل بوده که از این تعداد ۶۴ درصد آنها نسخه را به صورت الکترونیک مینویسند.
۳۸۰ میلیارد ریال هزینه ماهیانه بیمه شدگان کرمانشاه
وی با بیان اینکه بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر معادل ۵۵ درصد از جمعیت استان تحت پوشش بیمه سلامت هستند، گفت: در حال حاضر به طور میانگین هزینه بیمه شدگان استان ۳۸۰ میلیارد ریال در ماه است.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه به ارائه آمار مقایسهای سال ۹۲ نسبت به سال جاری طی هشت ماه سپری شده از سال پرداخت و گفت: تعداد بیمه شدگان دارای دفترچه شهری در سال ۹۲ بیش از ۳۲۴ هزار نفر بود، در حالی که این تعداد طی سال جاری به بیش از ۵۴۸ هزار نفر رسیده که نشان از رشد ۶۹ درصدی تعداد بیمه شدگان شهری در این استان است.
مظفری افزود: هزینههای درمانی بیمه شدگان شهری طی هشت ماه سپری شده از سال ۹۲ حدود ۷۹۲,۷۶۰ میلیون ریال بود و این رقم طی سال جاری به ۲,۴۴۹,۴۵۰ میلیون ریال افزایش یافته که رشد ۲۰۹ درصدی را نشان میدهد.
رشد ۲۱۹ درصدی سرانه هزینه بیمه شده شهری در کرمانشاه
وی ادامه داد: سرانه هزینه بیمه شدگان شهری به ازای هر نفر در سال ۹۲ حدود ۹۲۲ هزار ریال بود و این رقم طی سال جاری به ۲ میلیون و ۹۴۶ هزار ریال افزایش یافته که نشان از رشد ۲۱۹ درصدی دارد.
مظفری به تعداد بیمهشدگان روستایی در استان کرمانشاه طی مدت مذکور اشاره کرد و گفت: در سال ۹۲ تنها ۶۲۷ هزار و ۳۴۹ نفر بیمه شده از روستاییان استان تحت پوشش بیمه سلامت قرار داشته و در حال حاضر این تعداد به ۶۸۹ هزار و ۴۵۱ نفر افزایش یافته که رشد ۱۰ درصدی بیمه شدگان روستایی را نشان میدهد.
به گفته وی، سرانه هزینه بیمه شدگان روستایی سطح یک و ۲ در استان کرمانشاه به ازای هر نفر در سال ۹۲ تنها ۴۴۷ هزار و ۵۵۵ ریال بود و هم اکنون این رقم به یک میلیون و ۵۴۵ هزار و ۸۹۶ ریال افزایش یافته که بیانگر رشد ۲۴۵ درصدی است.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه گفت: هم اکنون ۲ هزار و ۲۲۶ بیمار خاص از جمله بیماران هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی و ام اس تحت پوشش این سازمان در استان قرار دارند که نسبت به سال ۹۲، تعداد این بیماران ۴۳ درصد و هزینههای درمانی آنها ۳۱۴ درصد افزایش داشته است.
مظفری با بیان اینکه پرداخت بیش از ۹۰ درصد هزینههای این بیماران در تعهد سازمان بیمه سلامت است، بیان کرد: به طور متوسط سالیانه ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه بیماران خاص در استان کرمانشاه میشود.
وی تصریح کرد: علاوه بر بحث هزینهها و خدمات درمانی به بیمه شدگان، بیمه سلامت استان کرمانشاه با ۳۳ دفتر پیشخوان در قالب واگذاری برخی از خدمات به بخش خصوصی از جمله تولید دفترچه قرارداد منعقد کرده است.
مظفری از راه اندازی سامانه ارتباطی ۱۶۶۶ بیمه سلامت خبر داد و گفت: این سامانه به صورت ۲۴ ساعته آماده دریافت و پاسخگویی به پیشنهادات، انتقادات، سوالات و ابهامات تماس گیرندگان است و بیمه شدگان میتوانند با شماره گیری کد دستوری #۱۶۶۶* از استحقاق درمان و اعتبار دفترچه خود مطلع شوند.
نظر شما