به گزارش خبرنگار مهر، بهروز اکرمی عصر چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران استان مرکزی در اراک، اظهار کرد: در کل استان مرکزی ۹۸۷ نفر ثبت نام کردند و علاوه بر اینها نزدیک به ۲۰ پرونده هنوز در دست بررسی داریم که نتایج آن به زودی اعلام خواهد شد.
وی افزود: البته آنچه در سامانه جامع انتخابات استان مرکزی ثبت شده ۹۸۷ نفر است که از این تعداد تا ساعت ۱۲ امروز، ۹۵۵ نفر از این رقم نهایی شدهاند. یعنی از نظر ما داوطلبان قطعی هستند و پرونده بقیه ثبت نام شدگان نیز در دست بررسی است.
وی بیان کرد: بر اساس تفکیک شهرستانها، آشتیان ۲۳ نفر داوطلب، اراک ۳۱۱ نفر، تفرش ۴۰ نفر، خمین ۷۰ نفر، خنداب ۳۰ نفر، زرندیه ۶۵ نفر، ساوه ۱۴۳ نفر، شازند ۱۱۲، نفر فراهان ۴۲ نفر، محلات ۵۴ نفر، کمیجان ۳۲ نفر، دلیجان ۳۳ نفر که جمعاً فعلاً ۹۵۵ پرونده نهایی شده است.
رئیس ستاد انتخابات استان مرکزی افزود: در تفرش ۵ برابر تعداد کرسیها استقبال صورت گرفته است و این استقبال نسبت به کرسیها در خمین ۴.۸ نفر، در قورچی باشی ۱.۶ نفر، در جاورسیان ۱.۵ نفر، در شهر خنداب ۲.۳ نفر، در شهر دلیجان ۲.۹ نفر، در نراق ۱.۳ نفر، در خشکرود ۱.۱ نفر، در رازقان ۱.۱ نفر، در زاویه ۱.۵ نفر، در مامونیه ۲.۹ نفر، در پرندک ۱.۵ نفر، در آوه ۱.۴ نفر، در ساوه ۷.۱ نفر، در شهر غرق آباد ۱.۸ نفر، در نوبران ۱.۵ نفر، در توره ۱.۳ نفر، در شازند ۳.۸ نفر، در شهباز ۲.۱ نفر و در مهاجران ۴.۳ نفر بوده است.
کمترین استقبال در شهر هندودر با یک نفر داوطلب
اکرمی ادامه داد: در هندودر یک نفر شرکت کرده و کمترین استقبال در این شهر بوده است. نسبت استقبال به کرسی شورا در تلخاب ۱.۱ نفر، در خنجین ۱.۶ نفر، در فرمهین ۲.۵ نفر، در محلات ۵.۴ نفر، در نیمور ۱.۴ نفر، در میلاجرد ۱.۹ نفر و در کمیجان ۲.۱ نفر برای هر کرسی اصلی و علی البدل شورای های اسلامی شهرها ثبت نام کردند.
وی با اشاره به اینکه جمعاً ۲۹۳ کرسی اصلی و علی البدل شوراهای شهر در استان وجود دارد که به صورت میانگین ۳.۳ نفر برای کرسیها داوطلب شدهاند، تصریح کرد: ۱۸۲ کرسی اصلی در استان وجود دارد که برای کرسیهای اصلی ۵.۲ داوطلب وجود دارد.
اکرمی در مورد رنج سنی ثبت نام کنندگان گفت: هشت درصد داوطلبان در سن ۲۵ تا ۲۹ سال، ۲۲ درصد در سن ۳۰ تا ۳۵ سال، ۱۹ درصد در سن ۳۶ تا ۴۰ سال، ۱۶ درصد در سنین ۴۱ تا ۴۵ سال، ۱۲ درصد در سنین ۴۶ تا ۵۰ سال، ۱۲ درصد در سن ۵۱ تا ۵۵ سال، ۶ درصد در سنین ۵۶ تا ۶۰ سال، ۴ درصد در سنین ۶۱ تا ۶۵ سال، یک درصد هم ۶۶ تا ۷۰ سال بودهاند و البته یک نفر در سن ۷۱ تا ۷۵ سال و ۲ نفر نیز بالای ۷۵ ثبت نام داشتند.
وی در خصوص میزان تحصیلات داوطلبین بیان کرد: ۲ درصد داوطلبان دارای تحصیلات حوزوی، ۴ درصد دکتری، ۳۳ درصد فوق لیسانس، ۵۱ درصد لیسانس، ۵ درصد فوق دیپلم، ۳ درصد دیپلم و یک درصد نیز کمتر از دیپلم هستند.
۱۵ درصد ثبت نام کنندگان را زنان و ۸۵ درصد را مردان تشکیل میدهند
رئیس ستاد انتخابات استان مرکزی با اشاره به اینکه، ۱۵ درصد ثبت نام کنندگان را زنان و ۸۵ درصد را مردان تشکیل میدهند گفت: نسبت به دوره قبل انتخابات شوراهای اسلامی شهرها، میزان داوطلبین زن دو درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه از بین ثبت نام کنندگان ۱۹ درصد سابقه عضویت در شورا داشته و ۱۵ درصد دارای سابقه ایثارگری هستند، اظهار کرد: اولین وظیفه ستاد انتخابات برگزاری انتخابات است، اما طی نشست با گروههای مرجع و با برنامه ریزی های مختلف در حیطه وظایف ستاد، در صدد افزایش مشارکت مردم اقدام خواهیم کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی، با اشاره به وجود ۱۱۲ حزب در استان که تعدادی خودخوانده و تعداد راکد هستند، گفت: حدود ۵۰ حزب در انتخابات خانه احزاب شرکت کردند که تعدادی از آنها فعالند و البته دفتر سیاسی و انتخابات نیز در صدد ساماندهی احزاب فعال است.
امکان ثبت نام غیرحضوری داوطلبین میان دورهای مجلس و شوراهای روستایی
اکرمی در خصوص دلایل کاهش استقبال نسبت به دورههای قبل انتخابات اظهار کرد: در این راستا دلایل مختلفی همچون عملکرد شوراها، عوامل اجتماعی و … وجود دارد ولی با این حال وضعیت استان مرکزی در حوزه میزان استقبال، نسبت به کشور بهتر است.
اکرمی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و تصمیم بر افزایش تعداد شعب اخذ رأی در استان، گفت: هشتم فروردین ماه آغاز ثبت نام داوطلبان میان دورهای مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تفرش، آشتیان و فراهان به مدت هفت روز و ۱۶ فروردین آغاز ثبت نام داوطلبین شوراهای روستایی است و به احتمال قوی امکان ثبت نام غیرحضوری در این راستا نیز وجود دارد.
نظر شما