۱۵ مهر ۱۴۰۱، ۱۳:۳۰

دوازدهمین محفل کتابدانان کرمانشاه با موضوع «کلام جدید» برگزار شد

دوازدهمین محفل کتابدانان کرمانشاه با موضوع «کلام جدید» برگزار شد

کرمانشاه- دوازدهمین محفل کتابدانان اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه با حضور علاقمندان به کتاب و کتابخوانی و با موضوع «کلام جدید» برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، دوازدهمین محفل کتابدانان اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه ظهر جمعه با حضور محمدرضا واحدی، مدرس الهیات و معارف اسلامی و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی و با عنوان گفتگوی کتابداران و کتابدانان با موضوع «کلام جدید» برگزار شد.

در این نشست محمدرضا واحدی مدرس الهیات و معارف اسلامی اظهار کرد: کلام جدید بحث درباره اعتقادات است و ریشه آن به دوران رنسانس و تفسیر جدید از دین بر می‌گردد.

وی افزود: یکی از مباحث کلام جدید هرمنوتیک است که منجر به اعتقاد به نسبی‌انگاری می‌شود و تکثرگرایی یا پلورالیزم دینی در همین راستا همه ادیان الهی و بشری را دارای سهمی از حقیقت می‌داند و در آن چنین نتیجه گرفته می‌شود که رستگاری و حقیقت نزد هیچ دین خاصی مطلق نیست هر دینی قطعه‌ای از حقیقت را در اختیار دارد و چون حقیقت نسبی است معرفت آن هم نسبی است.

مدرس الهیات و معارف اسلامی ادامه داد: نتایج این مباحث در میان روشنفکران مسلمان ادامه پیدا کرده و افرادی مانند عبدالکریم سروش تحت تأثیر آنها قرآن را تراوشات ذهن پیامبر اکرم (ص) می‌داند.

این استاد دانشگاه با معرفی کتاب مسائل جدید کلامی نوشته آیت الله جعفر سبحانی به ذکر خاطره‌ای از وی پرداخت که در چند جلسه با سروش در مورد نظریات او بحث و نقادی راه انداخت و سروش هم بعضی نقدها را پذیرفت هر چند به دلیل اینکه تصور می‌کرد قصد تخریب او را دارند دیگر به این جلسات نرفت و آنها را متوقف کرد.

واحدی گفت: آقای سبحانی سروش را محترمانه نقد می‌کرد و این روش علمای ما بوده است.

در ادامه این محفل رضا کریمی معاون کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه بیان کرد: کلام جدید همان دین شناسی مدرن است و اهمیت مطالعه آن در این است که تفکر غربی ما را احاطه کرده و ما برای اینکه دین شناسی خود را آگاهانه ارزیابی کنیم ناچاریم که اندیشه مدرن و کلام جدید را بشناسیم.

وی همچنین با تشکر از سخنان آقای واحدی گفت: در این زمان فشرده تنها در مورد معنا و اهمیت کلام جدید صحبت شد ولی لازم است در صورت تمایل حضار جزئیات و ظرایف بیشتر مورد دقت قرار بگیرد مثلاً باید متوجه باشیم بین پلورالیزم و هرمنوتیک تفاوت مهمی هست و حتی همه شاخه‌های هرمنوتیکی نسبی انگار نیستند.

کریمی در پایان گفت: اگر می‌خواهیم معرفت دینی صحیحی داشته باشیم باید کلام جدید بخوانیم در غیر این صورت ناآگاهانه تحت تأثیر اندیشه‌های غربی قرار می‌گیریم.

کد خبر 5603874

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha