۲۲ خرداد ۱۴۰۲، ۱۰:۰۴

با ترکیب چاپ زیستی و الکترونویسی؛

روش نوین برای ساخت رگ های خونی ابداع شد

روش نوین برای ساخت رگ های خونی ابداع شد

محققان با ترکیب دو روش چاپ زیستی و الکترونویسی مذاب رگ های خونی ساختند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، چاپ زیستی رگ های خونی برای مصارف پزشکی کاربردهای زیادی دارد اما روش های فعلی برای انجام این فرایند در ژل های سلول دوست انجام می شود که در نتیجه ساختار مواد چاپ شده چندان سالم نخواهد بود. این امر به خصوص برای رگ های خونی مشکل ساز خواهد بود که باید بتوانند در برابر فشار بالا و خم شدن مقاومت کنند.

برای حل این مشکل محققان دانشگاه اوترخت روش های چاپ زیستی حجمی و الکترونویسی مذاب را ترکیب کردند. الکترونویسی مذاب یک نوع چاپ سه بعدی بسیار دقیق است که با هدایت رشته نازکی از پلاستیک (زیست تجزیه پذیر) مذاب انجام می شود. نتیجه نهایی داربست هایی ظریف است که به طور مکانیکی قدرتمند هستند و متوانند با فشار کنار بیایند.

با این وجود داربست های مذکور را نمی توان با سلول های موجود در آنجا به طور مستقیم چاپ کرد زیرا دما بسیار بالا است. در این نقطه چاپ زیستی حجمی را می توان به عنوان روشی برای جامدسازی ژل های حاوی سلول در داربست ها به کار برد.

محققان برای فعالسازی سلول های خون یک داربست با استفاده از الکترونویسی مذاب داربستی لوله مانند ابداع کردند و آن را در یک ویال حاوی ژل فوتواکتیو فرو بردند و در پرینتر حجمی قرار دادند.

محقق ارشد این پژوهش می گوید: برای آنکه فرایند به درستی انجام شود، ما باید داربست را به طور دقیق در مرکز ویال قرار می دادیم. هرگونه انحرافی از مرکز به معنای آن بود که چاپ حجمی به درستی انجام نشده است.

محققان این پژوهش متوجه شدند ضخامت های مختلف داربست روی قدرت لوله های تولیدی تاثیر می گذارند. آنها جایگذاری های مختلف ژل های چاپ زیستی در بخش داخلی داربست، داخل داربست و خارج آن را نیز آزمایش کردند.

آنها با آزمون و خطا توانستند نمونه ای از رگ های خونی با دولایه سلول بنیادی بسازند و سلول های اپیتلیال را در مرکز قرار دهند تا حفره درون سلول ها را بسازند.

کد خبر 5807927

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha