به گزارش خبرگزاری مهر، سید نجم الدین محمدی، مدیر کل آسیب های اجتماعی شهرداری تهران، با اشاره به افزایش حضور کودکان دستفروش در سطح شهر تهران ، گفت : بیشتر این کودکان در فاصله سنی 8 تا 18 سال هستند و به دست فروشی ، فال فروشی ، اسپندی و مشاغلی این چنینی مشغول هستند .
وی با بیان این که بیش از 50 درصد این کودکان را اتباع بیگانه تشکیل می دهند ، افزود : سیاست های موجود در نحوه برخورد با کودکان خیابانی و کودکان کار ، با نوع برخورد با معضل تکدی گری متفاوت است و امکان جمع آوری و نگهداری این کودکان به منظور ساماندهی آنان ، اقدامی غیر کارشناسی است .
به گفته مدیر کل آسیب های اجتماعی شهرداری تهران ، با توجه به حجم گسترده معضل کودکان خیابانی ، کودکان کار و کودکان اتباع بیگانه ، محل مناسبی برای ارجاع و ساماندهی کودکان توسط نهادهای ذی صلاح وجود ندارد و شهرداری با توجه به قوانین موجود و شرح وظایفی که درمصوبات هیات وزیران مقررشده ، شناسایی ، جذب و ارجاع کودکان به مراکز بهزیستی را انجام می دهد .
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در این راستا ، اظهار کرد : شهرداری تهران چهار مرکز ثابت شناسایی و جذب کودکان را در مبادی ورودی شهر تهران و در پایانه های جنوب ، غرب ، شرق و راه آهن ، ایجاد کرده و همچنین دو گشت سیار ویژه شناسایی و جذب کودکان و 11 گشت مشترک با طرح ساماندهی متکدیان نیز به صورت تمام وقت در این زمینه ، فعال است .
این مقام مسئول در معاونت اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران ، با بیان این که ارائه خدمت اجتماعی به این کودکان ، توسط پرسنل متخصص در حوزه کودکان ، انجام می شود ، افزود : در اختیار گذاشتن سه مرکز مجزا در منطقه 12 ، دو ساختمان در منطقه شش و یک ساختمان در منطقه 20 به انجمن های حمایت از کودکان و همچنین واگذاری مرکز نگهداری کودکان یاسر به سازمان بهزیستی از دبگر اقدامات شهرداری تهران در این راستا بوده است .
وی از آمادگی شهرداری تهران در زمینه شناسایی و جذب همه کودکان خیابانی در تهران ، در مدت یک ماه خبر داد و تصریح کرد : شهرداری تهران این آمادگی را دارد که با تشکیل بانک اطلاعاتی تخصصی و طبقه بندی شده این کودکان و فرستادن آنها به نهادهای مربوطه ، در جهت رفع معضل کودکان کار و خیابان در تهران ، اقدام کند .
به گفته مدیر کل آسیب های اجتماعی شهرداری تهران ، این اقدام با همکاری و حمایت همه سازمان ها مانند سازمان بهزیستی ، کمیته امداد امام خمینی (ره) ، وزارت رفاه و تامین اجتماعی ، اداره کل کار و امور اجتماعی ، نیروی انتظامی ، اداره کل اتباع و مهاجرین ، وزارت بهداشت و درمان ، آموزش و پرورش ، استانداری و سایر دستگاههای ذیربط ، محقق خواهد شد.
نظر شما