به گزارش خبرگزاری مهر، حسن قشقاوی سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به خبرنگاری در خصوص اظهارات اخیر مقامات انگلیس که طی آن مدعی شده بودند ایران بعضی از تعهدات بین المللی خود در قبال صنایع هسته ای را نادیده انگاشته و همچنین ادعاهای غیر قابل قبولی را در انکار حق مسلم ایران در برخورداری تکنولوژی صلح آمیز هسته ای ، گفت: همان طور که آقای میلی بند اظهار داشته است، ملت ایران مردمی تحصیل کرده و با فرهنگ هستند و با برخورداری از این پشتوانه عظیم ملی برای آینده روابط خارجی خود تصمیم می گیرند و نیازمند تعیین تکلیف نمی باشند.
وی افزود: بازرسی های آژانس بین المللی انرژی اتمی نشان می دهد که تهران همواره نسبت به تعهدات خود در چهارچوب NPTپای بندی بوده و دوربین های نصب شده آژانس تاکنون هیچ انحرافی در صنایع هسته ای ایران ثبت نکرده است. گزارش چندی پیش 13 نهاد اطلاعاتی آمریکا که اخیرا نیز توسط موسسه امنیت ملی این کشورتایید شد، حاکی ازعدم انحراف ایران در فن آوری هسته ای است. این اعترافات ادعاهای مقامات انگلیسی را بی اعتبار می نماید.
قشقاوی در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره با بسیاری از کشورهای جهان روابط منطقی و دوستانه ای داشته و انتظار می رود معدود کشورهای غربی نیز که با نگاه سیاسی به پرونده هسته ای ایران می نگرند با دوری ازانحصارگرایی و بر اساس هنجارهای پذیرفته شده بین المللی به حق سایر ملل برای برخورداری از توسعه و رفاه احترام گذارند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین تصریح کرد: به دولتمردان انگلیس توصیه می کنیم خود را اسیر اندیشه های انزوا گرایانه که همفکران خود مانند آقای بوش که نتایج آنرا تجربه کرده اند، ننمایند.
آقای قشقاوی همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید برخی از مقامات کشورهای عربی نسبت به اظهارات آقای ناطق نوری واکنش نشان داده اند، ارزیابی وزارت خارجه در این رابطه چیست گفت: برخی از رسانه ها اظهارات جناب آقای ناطق نوری در مراسم روز 22 بهمن در مشهد را به صورت غیر دقیق منعکس کرده اند و بعضی از مقامات منطقه نیز به گونه ای غیر معمول و با بزرگ نمایی آن را مورد تفسیر قرار داده و واکنش نشان داده اند.
قشقاوی افزود: روابط متین تهران و منامه همواره بر اساس احترام به حاکمیت دو کشور و حرکت در جهت تعمیق و گسترش مناسبات از روند صعودی برخوردار بوده و تحت تاثیر این گونه مسائل جزیی و حاشیه ای قرار نخواهد گرفت.
وی درپایان گفت: برای ما جای سوال است برخی با چنین موضع گیری های عجولانه و هماهنگ خود بدون اینکه نوع اظهارات و جزییات مطروحه آنرا مورد مداقه قرار داده باشند، دنبال چه هدفی هستند.
نظر شما