به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دفتر نشر معارف، اخلاق نقد یک مسئله از مسائل اخلاقی کاربردی است که جایگاه ویژه در این رشته مستقل دارد و با وجود تأثیرگذاری فراوان نیازجامعه علمی و سیاسی کشور تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
ما به اخلاق نقد هم در کنار اخلاق سیاست، اخلاق محیطزیست، اخلاق گفتگو، اخلاق کار، اخلاق تدریس، اخلاق تحصیل، اخلاق پژوهش و اخلاق سخن گفتن بسیار نیاز داریم.
نویسنده در این کتاب کوشش کرده است تا از یک سو انتقاد آنگونه که هست نشان داده شود و کارکرد آن بیان شود و از دیگر سو راهی برای غلبه بر احساس ناخوشایند و تلخ انتقاد ارائه شود.
این کتاب در نه فصل به بررسی مفهوم نقد، تفاوت نقد و خردهگیری، علل و انگیزههای نقدگریزی، عناصر نقد سازنده، کارکرد نقد، مبانی نقدپذیری، اخلاق نقد و اهمیت آن میپردازد.
از نقاط قوت این کتاب را میتوان ایجازگویی در بیان مطالبش نام برد.
کتاب را از این بات که دریچهای بر روی ما برای پرداختن بهتر وبیشتر بدین موضوع مهم گشوده است میتوان بااهمیت ارزیابی کرد.
دفتر نشر معراف در این زمینه آثاری چون: رفتارهای جنسی نوشته یوسف غلامی، قلمرو دل و سلوک دانشجویی نوشته جواد محدثی، رهیافتی بر اخلاق و تربیت اسلامی نوشته فتح الله نجار زادگان ، اخلاق خانوادگی از دیدگاه پیامبر اعظم (ص) نوشته سید محمد شفیعی مازندرانی و اخلاق تدریس نوشته ا. ف. امیدوار را منتشر کرده است.
نظر شما