به گزارش خبرنگار مهر، محمود فرازنده در همایش بررسی تحولات خاورمیانه افزود: نکته اساسی این است که امروز اسلام قدرت جدیدی در نظام بین الملل بشمار می رود که غرب از ان می ترسد.
وی ضمن بررسی روند تاریخی نگاه غرب به مذهب ، گفت: در غرب همیشه مذهب یکی از مؤلفه های تعیین کننده قدرت بشمار می رفت ودر قرن 12 غرب لباس مذهب را از تن بیرون آورد و لباسی بنام سکولاریسم بر تن کرد.
سفیر کشورمان افزود: پس از انقلاب صنعتی غرب دریافت که در مسیر توسعه و همچنین اعمال قدرت و حاکمیت خود بر جهان بیش از همه چیز به انرژی و منابع نفتی خاورمیانه و شمال آفریقا نیازمند است.
فرازنده افزود: از سوی دیگر تجربه به غربی ها ثابت کرد که قدرت اصلی مقاومت در این منطقه "اسلام" است و وجود حاکمان مسلمان و دلبسته به مردم عمده ترین مانع در راه منافع آنان بشمار می رود از این رو به گماشتن ویا حمایت از عناصری پرداختند که بتواند در مسیر منافع آنان گام بردارند.
وی روی کار آوردن وحمایت از رژیم شاه در ایران و یا صدام حسین در عراق، ایجاد اختلافات مذهبی شیعه وسنی در کشورهای اسلامی به منظور تضعیف قدرت اسلام، ایجاد مرزهای امن برای رژیم صهیونیستی از طریق کشورهای همسایه و حمایت از حاکمان وابسته را از جمله این اقدامات دانست.
فرازنده افزود: از جمله اتفاقات مهم در دنیای معاصر، رشد بیداری در نسل جدید است زیرا به دلیل سرعت رشد اطلاعات و همچنین بالا رفتن سطح بینش و اگاهی های مردم، نسل جدید همانند گذشته نمی تواند به سادگی مطیع خواست واراده حاکمان و قدرتهای بزرگ شوند.
وی تاکید کرد که این نسل دنبال کرامت و ارزشهای والای انسانی و دینی خود می باشد که تحقیر و یا نادیده گرفته شده است.
همایش بررسی تحولات خاورمیانه که به همت مجلس العلمای اندونزی بالاترین نهاد رسمی و مذهبی اندونزی برپا شده بود با حضور اعضاء این مجلس و سفیر و دیپلماتهای کشورهای ایران، تونس، سوریه، اردن، سودان، عراق و برخی دیگر از کشورها در جاکارتا برگزار شد.
در این همایش یک روزه سخنرانان به بحث وتبادل نظر پیرامون تحولات جاری در کشورهای عربی شمال افریقا و حاشیه خلیج فارس پرداختند.
نظر شما