۲۳ فروردین ۱۳۹۰، ۱۰:۳۵

وزیر نفت به مهر خبر داد:

افزایش 20 درصدی صادرات بنزین/ جزئیات 3 طرح اولویت دار

افزایش 20 درصدی صادرات بنزین/ جزئیات 3 طرح اولویت دار

وزیر نفت با تشریح برنامه های اولویت دار صنعت نفت در سال جاری از رشد 20 درصدی صادرات بنزین ایران خبر داد و گفت: امسال چهار فاز جدید میدان پارس جنوبی راه اندازی می شود.

سید مسعود میرکاظمی در گفتگو با مهر با اشاره به تولید بیش از یک میلیارد و 500 میلیون لیتر بنزین در صنایع پتروشیمی گفت: تولید بنزین با عدد اکتان بالا در واحدهای پتروشیمی یکی از ویژگی های اجرای این طرح ضربتی بوده است.

وزیر نفت با تاکید بر اینکه از سال گذشته همزمان با آغاز تولید بنزین در صنایع پتروشیمی واردات این فرآورده نفتی به صفر رسیده است، تصریح کرد: بر این اساس با تولید بنزین در صنایع پتروشیمی و راه اندازی طرحهای پالایشگاهی ایران به جمع صادرکنندگان بنزین پیوسته است.
 
این عضو کابینه دولت با تاکید بر اینکه میزان صادرات بنزین حدود 20 درصد افزایش می یابد، اظهار داشت: سال گذشته با وجود تولید بنزین در صنایع پتروشیمی ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی افزایش یافته است.
 
رئیس ستاد تدابیر ویژه اقتصادی وزارت نفت با اعلام اینکه هم اکنون بیش از 51 میلیون تن ظرفیت برای تولید محصولات پتروشیمی در سطح کشور نصب و راه اندازی شده است، بیان کرد: مطابق با برنامه تدوین شده ظرفیت تولید صنایع پتروشیمی ایران تا پایان برنامه پنجم توسعه به مرز یکصد میلیون تن در سال افزایش می یابد.
 
به گزارش مهر، از مرداد ماه سال گذشته به دنبال افزایش تحریمهای بین المللی تولید بنزین در 6 مجتمع پتروشیمیایی شازند اراک، جم، برزویه (نوری)، امیر کبیر، واحد آروماتیک بندر امام و بوعل یسینا با ظرفیت تولید روزانه 15 تا 17 میلیون لیتر بنزین و 9 میلیون لیتر گازوئیل آغاز شده بود.
 
با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و کاهش مصرف این محصول نفتی در سطح کشور به تدریج واحدهای پتروشیمی از چرخه تولید بنزین خارج و تولید محصولات پتروشیمیایی در این واحدها از سر گرفته شد.
 
سیدمسعود میرکاظمی وزیر نفت پیشتر با اشاره به کاهش روزانه حدود 14 میلیون لیتری مصرف بنزین کشور در جمع خبرنگاران، گفته بود: دیگری نیازی به تولید بنزین در صنایع پتروشیمی نبوده و از این رو تولید این فرآورده نفتی در صنایع پتروشیمی متوقف خواهد شد.
 
در همین حال عبدالحسین بیات مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم پیشتر با اشاره به احتمال توقف تولید بنزین در صنایع پتروشیمی، اظهار کرده بود: امکان تولید روزانه 17 تا 20 میلیون لیتر بنزین در واحدهای پتروشیمی وجود دارد.
 
معاون وزیر نفت با یادآوری اینکه هم اکنون به طور متوسط روزانه 13 تا 15 میلیون لیتر بنزین در صنایع پتروشیمی تولید می شود، بیان کرده بود: در حال حاضر آمادگی تولید روزانه 17 تا 20 میلیون لیتر بنزین در واحدهای پتروشیمیایی وجود دارد.
 
وی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی در 2 واحد پتروشیمی امکان تولید بنزین وجود دارد، اعلام کرده بود: در این صورت امکان افزایش ظرفیت تولید بنزین در صنایع پتروشیمی تا سقف 24 میلیون لیتر در روز وجود دارد.

4 فاز پارس جنوبی راه اندازی می شود
 
این عضو کارگروه نمایندگان ویژه رئیس جمهور در امور نفت در تشریح مهمترین برنامه های صنعت نفت در سال جهاد اقتصادی با بیان اینکه توسعه شبکه گاز شهری و روستایی یکی از برنامه های اولویت دار صنعت نفت در سالجاری به شمار می رود.
 
وی با تاکید بر اینکه علاوه بر شهرها و روستا امسال گازرسانی به واحدهای جدید صنعتی، کشاورزی و نیروگاهها در دستور کار وزارت نفت قرار دارد، یادآور شد: نصب و راه اندازی طرحهای جدید پالایشگاهی و واحدهای بنزین سازی هم یکی از برنامه های سالجاری است.
 
میرکاظمی با یادآوری اینکه در حال حاضر طرح توسعه تمامی میادین مشترک نفت و گاز کشور تعیین و تکلیف شده است، تاکید کرد: پیش بینی می شود تا سال 1394 توسعه تمامی میادین مشترک نفت و گازی ایران در مدار بهره برداری قرار گیرد.
 
وزیر نفت همچنین با اشاره به امضای قرارداد توسعه تمامی فازهای باقیمانده پارس جنوبی، گفت: بر این اساس در سالجاری باید تولید زودهنگام گاز طبیعی از چهار فاز 15 تا 16 این میدان مشترک گازی در مدار بهره برداری قرار بگیرد.

وی همچنین در خصوص راه اندازی فاز 12 به عنوان بزرگترین فاز میدان پارس جنوبی، توضیح داد: این پروژه مشترک گازی هم تا سال 1391 باید به بهره برداری برسد.
 
به گزارش مهر، در حال حاضر عملیات اجرایی 17 فاز پارس جنوبی به صورت همزمان در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در حال انجام بوده که پیش بینی می شود بهره برداری و تولید زودهنگام گاز از چهار فاز تا سال اینده انجام شود.
 
برای توسعه فازهای باقی مانده پارس جنوبی در مجموع باید بیش از 300 حلقه چاه گازی در خلیج فارس حفاری شود که با توسعه 29 فاز پارس جنوبی روزانه 300 میلیون دلار درآمد نصیب کشور می شود.
 
در حال حاضر ظرفیت تولید گاز طبیعی از پارس جنوبی 220 تا 240 میلیون متر مکعب بوده که با توسعه تمامی فازهای باقیمانده این میدان مشترک ظرفیت تولید گاز به حدود 700 میلیون متر مکعب در روز افزایش می یابد.
 
میدان گازی پارس جنوبی یکی از بزرگترین منابع مستقل گازی جهان است که بر اساس برآوردهای صورت گرفته، سهم ایران از ذخیره گاز این میدان مشترک حدود 14 تریلیون متر مکعب بوده است که این میزان حدود 50 درصد کل ذخایر گاز ایران و 8 درصد ذخایر گاز دنیا را شامل می شود.
 
این میدان بر روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس قرار دارد و یکی از اصلی ترین منابع انرژی کشور به شمار می رود. مساحت پارس جنوبی9 هزار و 700 کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران سه هزار و 700 کیلومتر مربع وسعت دارد.
کد خبر 1286994

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha