علی سهیلی فر در گفتگو با خبرنگار مهر از بروز و تشدید عارضه خشکیدگی خوشه های خرما در نخلستانهای بخش مرکزی شهرستان فهرج خبر داد و اظهار داشت: افزایش دما و کاهش رطوبت نسبی هوا و وزش طوفان شن در زمان برداشت مرحله دوم چین خرما 60 درصد محصول خرما مضافتی کشاورزان را دچار عارضه خشکیدگی کرده است.
سهیلی فر از کشاورزان این بخش خواست تا عارضه خشکیدگی خوشه های خرما را به ماموران و کارشناسان بیمه گزارش دهند.
وی با اشاره به پیگیری های انجام شده برای برآورد خسارت عارضه خشکیدگی خوشه های خرما گفت: با توجه به حجم گسترده عارضه خشکیدگی خوشه های خرما در این بخش ازمسئولین صندوق بیمه محصولات کشاورزی در خواست داریم که کارشناسان این صندوق را به این شهرستان اعزام کنند تا میزان خسارت وارده به کشاورزان مشخص و برای پرداخت خسارات اقدام شود.
این مسئول بیان داشت: در عارضه خشکیدگی خوشه های خرما ابتدا میوها پژمرده می شوند و هم زمان با پژمرده شدن میوه ها نوک محور خوشه ها خشک شده سپس لکه های قهوه ای رنگی روی آنها ظاهر می شود.
وی ادامه داد: به تدریج کل محور خوشه و میوه ها خشکیده می شوند در برخی از ارقام مثل مضافتی روی دم خوشه اصلی نوار قهوه ای رنگی پیدا می شود و در نهایت خشک و چوبی خواهد شد.
سهیلی گفت: عارضه پژمردگی و خشکیدگی خوشه های خرما در چند ساله اخیر مهمترین معضل تولید کنندگان خرما در شهرستان فهرج بوده است و عوامل آب و هوایی به ویژه افت ناگهانی رطوبت نسبی هوا توام با افزایش دما و وزش بادهای گرم و خشک در بروزو تشدید عارضه نقش مهمی را ایفا می کنند.
شهرستان فهرج در جنوب شرقی استان کرمان یکی از قطب های کشاورزی کرمان و خرما مهمترین محصول کشاورزی این شهرستان است.
نظر شما