به گزارش خبرنگار مهر، نشست مطبوعاتی با حضور فرج الله سلحشور نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون ایران و اهالی رسانه عصر دیروز در موسسه فرهنگی هنری تبیان برگزار شد.
در این نشست سلحشور با بیان این که پروژه "قصههای خدا" متوقف شده است، گفت: این اثر نتیجه سه سال تلاش ما برای تربیت نیروهایی متعهد بود. زحماتی که به دلیل عدم توافق با صدا و سیما بر سر هزینهها به حالت تعطیل درآمده و در واقع سه سال زحمات ما از بین رفته است.
وی به طرحی که برای تعریف مبانی اسلامی فیلمسازی ارائه داده اشاره و اظهار کرد: در این طرح به تشریح این مطلب پرداخته بودم که در چه مدت و با چه بودجهای میتوان فیلمسازی اسلامی را معرفی کرد، درباره آن کتاب نوشت و حتی به فکر تاسیس دانشگاه و معرفی اساتید مربوطه بود اما متاسفانه این طرح مسکوت مانده و هیچ دلیلی هم برای این امر ارائه نشده است.
وی با اشاره به جریان اخیر خانه سینما اظهار کرد: چرا فیلمسازانی باید آب به آسیاب دشمن بریزد و خانه سینما پشت این افراد باشد؟ افرادی که فکر و ذکرشان تولید آثاری برای خارج از کشور با ماهیت سیاه نمایی است. کمکهای میلیاردی شهرداری به برخی فعالیتها نیز مورد توجه قرار نمیگیرد.
سلحشور افزود: به این شکل که رسانهها در این زمینهها متحد نیستند، دو سه روزی سر و صدا میشود و تمام. کسی پیگیری نمیکند که بعدها دوباره شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.
این کارگردان درباره کمبود تولید آثار ارزشی در ایران اظهار کرد: از کوزه همان برون تراود که در اوست. فیلمسازان درون خود را منعکس میکنند. اگر آنها به چیزی اعتقاد نداشته باشند مسلما نمیتوانند اثر موفقی درباره آن خلق کنند. فیلمسازان ما جز به روابط دختر و پسری و اکشن و آرتیست بازی کار دیگری بلد نیستند.
سلحشور با بیان این مطلب که تعداد انگشت شمار آثار ارزشی نمیتواند سیل آثار غیر ارزشی را پوشش دهد، بیان کرد: هنرمندان تعلیم یافته مکتب حقیقت نیستند و حتی برخی فیلمسازان نیز که به ساخت آثار مذهبی روی میآورند نتیجهای شعاری دارد. درباره امام (ره) میبینیم که فیلمسازان تنها میتوانند کودکی او را فیلم کنند و توان رفتن به سراغ شخصیت وی فراتر از کودکی ندارند.
وی با اشاره به قدرت تشخیص حق از باطل در وجود انسانها تصریح کرد: ما ولی فقیه داریم. هر کسی را که ایشان تایید کرد میپذیریم. همیشه ا ز طرفداران یک شخصیت یا جریان میتوان به حق یا باطل بودن آن پی برد. اما متاسفانه مسئولان مملکتی جز حضرت آقا همگی وضعیت موجود هنر را پذیرفتهاند و حاضر نیستند برای اصلاحش قدمی بردارند.
کارگردان "یوسف پیامبر" همچنین با انتقاد از برگزاری گرامیداشت مسعود کیمیایی در جشنواره فیلم فجر، تاکید کرد: اثری همچون "33 روز" با بازی درخشان و پرداخت به یکی از موضوعات روز جهان اسلام مورد بی مهری جشنواره، مطبوعات و مسئولان قرار میگیرد اما از تکرار چاقوکشی و مسائل دهههای گذشته در آثار کیمیایی استقبال میشود.
وی گفت: کیمیایی با ساخت "سفر سنگ" نشان داد میتواند مردم را با اثری مناسب به خود جذب کند اما متاسفانه حال تنها به تکرار خود روی آورده است. با این حال بر این اعتقادم که از جریان موجود سینما و تلویزیون نیز میتوان در مسیر درست بهره برد و این امر به خواسته و باور مسئولان برمیگردد.
نظر شما