به گزارش خبرنگار مهر، بهراد زندیه ظهر دوشنبه در نشستی خبری بمناسبت هفته دامپزشکی به خبرنگاران گفت: در شش ماه نخست امسال، دو واحد جمع آوری شیر، یک کشتارگاه دام، یک کشتارگاه طیور و پنج کارخانه خوراک دام و طیور که فعالیت غیرقانونی داشتند پلمپ شد.
وی با تاکید بر اینکه اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی اهل تعامل با مراکز غیرمجاز دام و طیور نیست، گفت: نظارت کارشناسان این اداره کل بر اماکن دام و طیور سخت گیرانه است و هرگز اجازه فعالیت به مراکز غیرمجاز را نخواهد داد.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی همچنین گفت: در نیمه نخست امسال 228 هزار قطعه جوجه یکروزه، 128 هزار جلد دایکراست دامی، هزار و 50 جلد سالامبور گوسفندی، 52 تن پای مرغ، هزار کیلوگرم عسل، 600 کیلوگرم ماهی زینتی و هزار قطعه پرنده زینتی از این استان صادر شده است.
وی مقاصد صادرات مورد اشاره را ارمنستان، جمهوری نخجوان، اسپانیا، آفریقای جنوبی، کویت و هنک کنگ اعلام کرد.
زندیه اضافه کرد: در همین مدت و با نظارت اکیپ ناظر بر سلامت شیر آذربایجان شرقی 40 تن شیرغیرقابل مصرف که حاوی مواد افزودنی بود معدوم و از چرخه مصرف انسانی خارج شد.
وی افزود: در شش ماه نخست امسال همچنین 365 هزار راس دام در آذربایجان شرقی علیه بیماری تب برفکی واکسینه شده و با همکاری سازمان بسیج سازندگی چهارمیلیون مترمربع مکان دامی در این استان سمپاشی رایگان شده است.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی از ساخت قرنطیه منطقه ای در شهر صوفیان از توابع شهرستان شبستر خبر داد و افزود: تجهیزات پیشرفته ای برای نصب در قرنطیه های نوردوز و جلفا خریداری شده است.
زندیه با اشاره به وارد شدن 72 هزار و 540 راس گوسفند زنده از مرز ارمنستان، هزینه نظارت و قرنطیه این دام ها برای دامپزشکی ایران را بسیار سنگین و سرسام آور خواند و گفت: با توجه به استعداد کشورمان از حیث تولید محصولات دامی، دامپزشکی مخالف واردات دام زنده است.
وی با بیان اینکه تصمیمات هیئت دولت در واردات دام زنده محترم است، افزود: پرورش دام به علت خشکسالی طی سال های گذشته با چالش روبرو شده که واردات دام زنده را ناگزیر کرده است.
زندیه همچنین با تاکید بر اینکه هیچ مورد از آنفلوآنزای فوق حاد طیور در آذربایجان شرقی گزارش نشده است، افزایش قیمت تخم مرغ در روزهای اخیر را به علت کاهش جوجه ریزی در مرغداری های برخی استان ها بیان کرد و افزود: آذربایجان شرقی با تولید 11 درصد از مجموع تخم مرغ تولیدی کشور، مقداری بیش از مصرف خود را تولید می کند.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی در بخش دیگری از این گفتگوی خبری از رسانه ها خواست مردم را به مصرف مرغ های با وزن کم که نتیجه کشتار زیر 42 روز مرغ است، تشویق کنند.
وی گفت: مرغ های کشتار شده در زمانی بیش از مدت اشاره شده دارای بقایای دارویی و چربی بیشتر بوده و احتمال بیمار بودن آن ها بیشتر است.
به گفته زندیه، وزن هزار و 500 تا هزار و 700 گرم برای مرغ مورد استفاده شهروندان، وزن بسیار مناسبی است.
وی ترویج استفاده از مرغ های با وزن کم را باعث افزایش مرغ ریزی در مرغداری ها در طول سال از چهار به هشت تا 9 بار دانست و آن را در رونق اقتصادی مرغداری ها موثر ارزیابی کرد.
نظر شما