به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین جعفری صبح یکشنبه در نشست خبری طرح فرهنگی دانش آموزی نجات آب کشاورزی، اظهار داشت: این طرح برای نخستین بار در خراسان رضوی اجرایی شد و در حال حاضر در کشور به صورت طرح ملی در حال اجرا است.
وی ادامه داد: این طرح برای گروه دانش آموزان مقطع راهنمایی تدوین و تهیه شده است و با توجه به اینکه این مقطع برای فرهنگ سازی می تواند مناسب و مثمر ثمر باشد، بیشتر در این گروه سنی تاکید می شود.
وی در خصوص اینکه طرح نجات آب کشاورزی یک طرح فراگیر است، بیان داشت: ما می خواهیم در این طرح به صورت عمومی وارد شویم چرا که هدف ما فرهنگ سازی است و همه دانش آموزان را نیز نقطه هدف قرار داده ایم.
وی تصریح کرد: همه دانش آموزان برای ما در اولویت هستند چرا که هدف اصلی ما فرهنگسازی به نسل آینده است و در این زمینه نیز برنامه های خود را در سال های آینده بسط و گسترش می دهیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی همچنین در ادامه به بحث فعالیت های فرهنگی اشاره کرد و بیان داشت: نباید انتظار داشت این طرح در بازه زمانی مشخصی بازدهی داشته باشد، چرا که کار فرهنگی نیازمند زمان و صبر و تحمل است و باید در این زمینه مسائل کیفی را همیشه دنبال کرد.
جعفری اجرای طرح فرهنگی دانش آموزی را یک ضرورت انکار ناپذیر خواند و بیان داشت: این طرح تا 15 سال آینده اجرا می شود و امیدواریم که بتوانیم در بحث فرهنگسازی این مهم به اهداف مورد نظر برسیم.
زنگ نجات آب کشاورزی فردا در مشهد نواخته می شود
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی همچنین در ادامه به زنگ نجات آب کشاورزی در سال تحصیلی جدید اشاره کرد و بیان داشت: این مهم با حضور استاندار خراسان رضوی در روز دوشنبه نهم آبان ماه سال جاری در یکی از مدارس ناحیه 6 مشهد اجرا می شود.
در ادامه این نشست، مسئول گروه راهنمایی و هدایت تحصیلی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز با اشاره به اینکه در این طرح نزدیک به 290 هزار دانش آموز شرکت کرده اند، اذعان داشت: طرح فرهنگی دانش آموزی نجات آب کشاورزی در طی دو سال گذشته در 2 هزار و 480 مدرسه راهنمایی اجرا شد.
اصغر روح بخش افزود: تعداد ادارات آموزش و پرورش برای این طرح 47 مجری بوده است و 11 هزار دانش آموزان به عنوان ناجی معرفی شده اند.
وی اجرای این طرح را یک فعالیت مطلوب خواند و گفت: این طرح سبب ایجاد نگرش جدید در دانش آموزان شده است و می تواند دربحث فرهنگ سازی بسیار موثر عمل کند.
وی گفت: این آموزش ها به شیوه های مختلف و در قالب آموزش چهره به چهره به صورت برگزاری مسابقات نقاشی، مقاله نویسی، کتابخوانی، گزارش نویسی، خوشنویسی، ماکت سازی و عکاسی انجام می شود.
وی با بیان اینکه دوران راهنمایی و سن نوجوانی دوره حساس و بحرانی در زندگی به شمار می رود، افزود: شخصیت و هویت انسانی در این دوران شکل می گیرد و فرهنگ سازی در این دوران نقش مهمی در شکل گیری افکار و ایده های نسل آتی دارد.
در ادامه این نشست خبری معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی نیز گفت: در استان خراسان رضوی بخش کشاورزی 20 درصد بیشتر از میانگین جهانی آب مصرف می کند که این مهم نیازمند توجه جدی رسانه ها است.
میانگین مصرف آب کشاورزی در خراسان رضوی 91درصد است
علیرضا طاهری تصریح کرد: در حال حاضر در تمام دنیا میانگین مصرف آب کشاورزی 70 درصد است ولی این مهم در حال حاضر در خراسان رضوی نزدیک به 91 درصد است که باید در این خصوص تلاش کرد تا این مهم به متوسط و میانگین جهانی برسد.
وی همچنین به بحث آب های زیر زمینی پرداخت و بیان داشت: این بحث برای اینکه در دید عمومی مظلوم واقع شده است و باید در این زمینه از طریق رسانه ها فرهنگ سازی کرد چرا که بحث آب های زیر زمینی نیز بحثی جدی و مطرح می باشد.
طاهری با بیان اینکه ترویج استفاده از روشهای نوین آبیاری نیز نیازمند فرهنگ سازی است، افزود: بسیاری از کشاورزان هنوز به این باور نرسیده اند که استفاده از شیوه های نوین باعث کاهش محصولات آنان نمی شود بلکه این روش منجر به افزایش میزان تولید و ارتقاء درآمد را برای آنان در بردارد.
وی با اشاره به افتتاحیه طرح فرهنگی- دانش آموزی نجات آب کشاورزی برای سومین سال پیاپی اذعان داشت: این طرح بر دو هدف کلی مبنی بر کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی و همچنین توصیه و اخطار به کشاورزان پر مصرف از طریق دانش آموزان تهیه و طراحی شده است.
نظر شما