حسین خانی در گفتگو با خبرنگار مهر،اظهار داشت: نبود سردخانه ای ویژه برای نگهداری انگور در استان همچنین عدم آشنایی مسئولان فنی سردخانه های فعلی استان با روشهای صحیح نگهداری انگور در سردخانه ها موجب شده تا باغداران محصول انگور خود را به امید فروش با قیمتی بالاتر در تاکستانها به روی درختان نگهدارند.
وی تصریح کرد: سرمای زودرس آبان ماه امسال نیز موجب شد تا یک چهارم از انگورهای برداشت نشده که حدود 23 هزار تن بوده است، سرمازده شوند.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی شهرسان بجنورد این مقدار محصول سرمازده با احتساب کیلیویی 600 تومان، خسارتی حدود 120 میلیارد ریال برای کشاورزان شهرستان بجنورد به همراه داشته است.
با این وجود، وی یادآور شد: اطلاعات بروز سرمای زودرس به باغداران منطقه بخصوص مراکز تولید انگور واقع در روستاهای شهرستان بجنورد در مهرماه اعلام شد، این در حالی است که امید به فروش این محصول با قیمتی بالاتر موجب شد تا کشاورزان در برداشت به موقع محصول خود تعلل کنند.
خانی در ادامه با اشاره به برگزاری جشنواره ملی انگور در شهرستان بجنورد در آبان ماه سال جاری، عنوان کرد: آشنایی با انواع فرآوردهای تولیدی انگور برای بازدیدکنندگان، ایجاد رغبت در تشکلهای کشاورزی استان برای ایجاد کارخانه جات سرتینگ برای این میوه، اعلام آمادگی مرکز تولید انگور روستای بدرانلو به منظور احداث سردخانه ویژه نگهداری انگور با تخصیص 24 میلیارد ریال تسهیلات از بانک کشاورزی استان از مهمترین دستاوردهای این جشنواره برای باغداران انگور این شهرستان بوده است.
وی همچنین افزود: برگزاری این جشنواره موجب شد تا پیگیری اعتبارات برای توسعه باغات انگور در اراضی شیب دار، عرضه مستقیم انگور سالم به بازارهای فروش در کلانشهرها بخصوص در قالب احداث غرفه همچنین ایجاد بازارچه هایی در مسیر راههای اصلی و راه اندازی یک میدان بار برای عرضه مستقیم انگور در استان در دستور کار قرار گیرد.
نظر شما