۲۷ اسفند ۱۳۹۰، ۹:۴۰

گزارش مهر/

کاراته اردبیل در گرداب اختلاف نظرها / استعدادهایی که به هدر می رود

کاراته اردبیل در گرداب اختلاف نظرها / استعدادهایی که به هدر می رود

اردبیل - خبرگزاری مهر: در حالی که ورزش کاراته در استان اردبیل از محبوبیت خاصی برخوردار است و بیش از پنج هزار نفر در اینزشته ورزشی فعال هستند اما اختلاف نظرهای موجود بین مربیان و هیئت کاراته استان این ورزش را گرفتار ناملایماتی کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، کاراته از ورزشهایی است که پیش از دیگر ورزشها در استان اردبیل به صورت سازمان یافته فعالیت و هیئت آن تشکیل شده است و در این سالها با کم و کاستها توانسته ورزشکاران زیادی را به جامعه کاراته کشور معرفی کند تا در عرصه های بین المللی بدرخشند.

این ورزش که بنا به گفته رئیس هیئت کاراته استان بیش از پنج هزار ورزشکار ساماندهی شده دارد 18 ماه است که دچار حواشی شده و برخی از مربیان سبکهای کنترلی با انتقاد از عملکرد هیئت کاراته استان، این هیئت را متهم به کم کاری و بزرگترین دلیل عقب ماندگی و افت جایگاه کاراته اردبیل می کنند.

به نظر برخی از فعالان کاراته استان ایجاد اختلاف و روحیه بی تفاوتی در بین ورزشکاران و فعالان این رشته ورزشی و به خصوص پیشکسوتان، نخبگان و افراد موثر این ورزش در استان از عواملی است که همچون سدی محکم در جلوی پیشرفت و رشد کاراته استان ایستاده و امور ورزشی و تربیت بازیکنان کاراته را مختل کرده است.

اولین انتقادات بر رئیس فعلی هیئت کاراته استان اردبیل از تابستان سال 89 آغاز شد، زمانی که برخی از فعالان و یکی از مربیان شاغل در کشور مالزی که به تازگی به اردبیل آمده بودبر رئیسی تاختند که کمتر از شش ماه سکاندار کاراته استان شده بود.

با این حال رئیس هیئت کاراته استان در مقابل انتقادات این افراد که صراحتا از خالی بودن جای خود در هیئت کاراته استان سخن گفته بودند، روزه سکوت در پیش گرفت تا این افراد بعد از یک ماه انتقاد و مصاحبه های مختلف با برخی از نشریات بدون نتیجه گیری، دست از انتقاد بردارند.

وحید جلیلی که در سال 88 با انتخاب مجمع کاراته سکاندار هیئت کاراته استان شده بود، در اواخر بهمن ماه سال جاری دومین بار تیر انتقادات کاراته کاران را به سمت خود دید، بطوریکه یکی از مربیان کاراته با حضور در یکی از رسانه های گروهی از عدم اطلاع رسانی هیئت کاراته برای برگزاری مسابقات انتخابی تیم منتخب استانی و ارتباط مستقیم کاراته کاران با فدراسیون کاراته به دلیل غرض ورزی و عدم اطلاع رسانی هیئت کاراته با برخی از مربیان سخن گفت.

کاراته اردبیل 22 پله سقوط کرده است

یکی از مربیان کاراته اردبیل در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به وضعیت نزولی کاراته در استان گفت: 15 سال است که سبکهای کنترلی کاراته کار می کنم و تا به حال به یاد ندارم که وضعیت کاراته اردبیل در چنین جایگاه پایینی قرار گرفته باشد.

بهرام میرزاحسن پور با انتقاد از شرایط کاراته استان در سطح کشور، ضعف مدیریت را اصلی ترین مشکل کاراته اردبیل عنوان کرد و افزود: ریاست هیئت کاراته با کناز گذاشتن نیروهای متخصص و عدم استفاده از صاحبنظران و پیشکسوتان این ورزش، افراد ضعیف و بی تجربه را وارد بدنه ورزش با سابقه استان کرده است.

وی با مقایسه جایگاه های اردبیل در سالهای گذشته اضافه کرد: کاراته اردبیل در سالهای قبل در رده پنجم کشور قرار داشت اما از زمان سکانداری ریاست فعلی هیئت کاراته، این ورزش با 22 پله سقوط در رتبه 27 کشوری قرار دارد.

این مربی سبکهای کنترلی کاراته با اشاره به موفقیت و کسب مدالهای کشوری فایترهای اردبیل تصریح کرد: در سالهای گذشته کاراته کاران اردبیل با ساماندهی و آماده سازی مناسب در مسابقات کشوری به روی تاتامی رفته و یکی از سکوهای قهرمانی را کسب می کردند، اما در سالهای 89 و 90 نتوانسته ایم در مسابقات کشوری حرفی برای گفتن داشته باشیم.

میرزاحسن پور با اشاره به فرار کاراته کاها از استان تصریح کرد: در شرایط فعلی تعداد بازیکنان سبکهای کنترلی کاراته در اردبیل کاهش یافته و از هشت باشگاه سبکهای کنترلی کاراته در اردبیل تنها پنج باشگاه فعال رسیده و هم اکنون تعداد بازیکنان این سبکها به 150 بازیکن و ورزشکار نمی رسد.

وی با اشاره نزول سطح مسابقات استانی در اردبیل اضافه کرد: در مسابقات سبکهای کنترلی کاراته انتخابی تیم استان تنها 20 ورزشکار در شش وزن شرکت کرده بودند، در حالی که در سالهای گذشته مسابقات انتخابی استان در سطح مسابقات کشوری برگزار می شد.

ملی پوش سابق کاراته ایران با اشاره به  مسابقات اخیر قهرمان کشوری در زنجان و شکست تمامی بازیکنان اردبیل در دور اول ضمن تاکید بر اینکه رئیس هیئت کاراته باید خاک خورده کاراته باشد، اضافه کرد: رئیس هیئت باید خود کارشناس باشد تا با تصمیم گیری مستقل و بکارگیری افراد کارشناس در امور کاراته بتواند کاراته اردبیل را به جایگاه واقعی خود برساند.

هیئت کاراته رفتار تبعیض آمیز دارد

یکی از بازیکنان کاراته اردبیل نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از عملکرد هیئت کاراته استان گفت: هیئت کاراته به خاطر لجبازی و غرض ورزی با برخی از مربیان، بازیکنان مدال آور را به اردوی تیم منتخب استان دعوت نمی کند تا نتوانند به مسابقات کشوری اعزام شوند.

داریوش حقی زاده با اشاره به عدم دعوت خود به تیم منتخب استان گفت: سابقه پوشیدن پیراهن تیم ملی را دارم اما به تیم منتخب استان دعوت نشده ام.

این اظهارات در حالی بیان می شود که وی در مسابقات انتخابی تیم استان شرکت نداشته و این کاراته کا نیز با تائید این مطلب تاکید کرد: سطح مسابقات استان پایین بود به همین دلیل در انتخابی تیم استان شرکت نکردم و به دلیل عدم دعوت به تیم منتخب استان به فدراسیون اعتراض کرده ایم.

این بازیکن با انتقاد از رفتار تبعیض آمیز هیئت کاراته با باشگاه های مختلف اضافه کرد: باشگاه های نزدیک به رئیس هیئت کاراته مجهز شده و از نظر امکانات مشکلی ندارند اما باشگاه های دیگر مورد بی توجهی و کم توجهی هیئت قرار می گیرند.
حقی زاده با اشاره به عدم وجود سالن تخصصی کاراته در اردبیل تصریح کرد: استان اردبیل نسبت به سایر استانها از نظر امکانات ضعیف است و سالن استاندارد و تخصصی کاراته ندارد.

ادعای سقوط 22 پله ای کاراته کذب است

رئیس هیئت کاراته استان اردبیل نیز در پاسخ به تمام انتقادها با کذب خواندن ادعای سقوط 22 پله ای کاراته اردبیل به خبرنگار مهر، گفت: در سال 88 هیئت کاراته اردبیل جز شش هیئت برتر استان بود اما از طریق فدراسیون کاراته رده بندی استانها اعلام نمی شود.

وحید جلیلی با بیان اینکه افرادی که ادعایی در مورد سقوط 22 پله ای کاراته اردبیل دارند سندی مبنی بر صحت گفته هایشان ارائه دهند، افزود: این افراد احتمالا کسب مدال را ملاک رده بندی کاراته قرار دهند، اما شاید نمی دانند که کاراته کاران اردبیل در المپیاد ایرانیان در سال 88 یک مدال طلا و دو نقره و در سال 89 مقام سوم مسابقات جهانی آتن را کسب کرده اند و در سبکهای مختلف هم در مسابقات کشوری و هم در مسابقات انتخابی تیم ملی موفقیتهایی را به دست آورده اند طوری که 12 بازیکن اردبیلی به اردوی تیم ملی دعوت شدند.

وی با اشاره به زمان انتخاب خود به ریاست هیئت کاراته اضافه کرد: در زمان تحویل هیئت کاراته، فایترهای کمی در باشگاه ها فعال بودند که در این دو سال مجبور به کارهای زیر ساختی شدیم تا نوجوانان و جوانان را به سمت ورزش کاراته سوق دهیم.

قهرمان پروری وظیفه مربیان است

جلیلی قهرمان پروری را کار زمانبری برشمرد و اضافه کرد: نباید انتظار داشت که در دو سال قهرمان پروری کنیم چون این کار زمانبر بوده و نیازمند پرورش بازیکنان مستعد و خلاق است.

وی با بیان اینکه مربیان منتقد هیئت کاراته تنها شش بازیکن دارند، متذکر شد: برخی از مربیان وظایف خود را فراموش کرده و برای خودنمایی در مدیریتها دخالت می کنند غافل از اینکه آموزش بازیکنان و قهرمان پروری وظیفه مربیان است و اگر بازیکنان اردبیلی نمی توانند در جایگاه های کشوری بایستند نشان از ضعف مربیان است.

رئیس هیئت کاراته استان بسترسازی برای قهرمانی بازیکنان را وظیفه هیئت دانست و یادآور شد: در سالهای قبل بازیکنان سالی یکبار مسابقه می دادند اما الان مسابقاتی به بهانه های مختلف برگزار می شود تا بازیکنان با کسب تجربه نقاط ضعف و قوت خود را بشناسند.

وی برگزاری کلاسها داوری و استاژهای فنی را از دیگر برنامه های هیئت کاراته برای تقویت این رشته ورزشی در استان عنوان کرد و متذکر شد: قهرمانی بازیکنان از خروجی مربیان می گذرد و چون مربیان با علم روز کاراته آشنا نبودند، این دوره ها برگزار شد تا مربیان اردبیلی از نظر تکنیکی و تاکتیکی رشد کنند.

جلیلی از کمک هیئت کاراته به باشگاههای سبکهای کنترلی خبر داد و افزود: در زمان ورود به هیئت کاراته تنها دو باشگاه در سبکهای کنترلی اردبیل فعالیت می کردند که با کمک به مربیان و پرداخت 50 درصد اجاره بهای باشگاه های کنترلی این تعداد را به هشت باشگاه افزایش داده ایم.

تیم منتخب استانی از طریق مسابقات تشکیل می شود

جلیلی با اشاره به انتقادات برخی از فعالان از نحوه تشکیل تیم منتخب استانی اضافه کرد: برای تشکیل تیم منتخب استانی برای اعزام به مسابقات قهرمان کشوری و انتخابی تیم ملی مسابقه ای برای انتخاب فایترها در اوزان مختلف برگزار می شود.

این مسئول با بیان اینکه برخی از مربیان از حضور بازیکنان خود در مسابقات انتخابی تیم منتخب استانی ممانعت به عمل می آورند، افزود: بازیکنانی که از عدم دعوت خود به تیم منتخب استان انتقاد می کنند در مسابقات انتخابی شرکت نکردند و اگر این بازیکنان به تیم منتخب دعوت شوند در حق دیگر بازیکنان اجحاف می شود.

وی مهمترین ملاک برای قرار گرفتن در تیم استانی را شرکت و کسب مقام برتر در مسابقات استانی عنوان کرد و گفت: بازیکنی که از نحوه تشکیل تیم منتخب استانی انتقاد می کند، در روز مسابقه با بیان اینکه مربی ام اجازه حضور نمی دهد در مسابقات شرکت نکرد و انتظار دارد به تیم منتخب بدون مسابقه دادن دعوت شود که نباید چنین باشد.

بانوان کاراته کار نائب قهرمان کشور شدند

رئیس هیئت کاراته استان اردبیل با اشاره به اقدامات این هیئت در توسعه ورزش کاراته در استان، از فعال سازی هسئتها و تیمهای بانوان در تمامی شهرستانهای استان خبر داد و تصریح کرد: یک چهارم کاراته کاران استان را بانوان تشکیل می دهند.

وی با بیان اینکه بانوان کاراته کار در سبکهای کنترلی و غیر کنترلی فعالیت می کنند، اضافه کرد: بانوان کاراته کار اردبیل در مسابقات سبکهای آزاد کشور سه مدال طلا کسب کردند و تیم بانوان سبک شیتوریو شوکوکای یونیون اردبیل هفته پیش نائب قهرمان تیمی کشور شدند و اینها نشان می دهد که در کاراته اردبیل به باروری و رشد دست یافته و نتیجه تلاش دو ساله به ثمر نشسته و خواهد نشست.

............................

گزارش از توحید مهدوی

کد خبر 1560738

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha