۲۱ دی ۱۳۹۴، ۱۱:۳۲

مهر بررسی کرد

شایعه‌ای که به رسانه‌های رسمی کشیده شد/ تکذیب به‌مثابه عذرخواهی

شایعه‌ای که به رسانه‌های رسمی کشیده شد/ تکذیب به‌مثابه عذرخواهی

درگذشت حمید سبزواری شاعر پیشکسوت انقلاب صبح امروز در حالی از برخی رسانه‌ها اعلام شد که در همان دقایق اولیه صبح توسط فرزندش تکذیب شد.

به گزارش خبرنگار مهر، «حمید سبزواری پدر شعر انقلاب درگذشت»، این خبری بود که از روز گذشته در شبکه های مجازی دست به دست می شد تا اولین ساعات صبح امروز دوشنبه ۲۱ دی ماه به پایگاه های خبری رسید. حمید سبزواری شاعر پیشکسوت انقلاب و اهل خراسان است که مدتی پیش به دلیل خونریزی معده در بیمارستان بستری شد و در این مدت رسانه ها و خبرگزاری ها به روند درمانی وی و وضعیت جسمانی او در بیمارستان پرداختند.

از روز گذشته بیستم دی ماه شایعاتی مبنی بر درگذشت این شاعر پیشکسوت به شبکه های مجازی راه پیدا کرد و صبح امروز ۲۱ دی ماه این شایعات به رسانه های رسمی تر و پایگاه های خبری کشیده شد. حجم این اخبار تا حدی بود که یک شبکه رادیویی به نقل از یک خبرگزاری خبر درگذشت سبزواری را اعلام کرد و چند سایت خبری دیگر به نقل از رسانه مذکور خبر درگذشت را منتشر کردند. با این حال خبر در رسانه مذکور یافت نشد که به نظر می رسد این خبر از خروجی آن رسانه حذف شده است.

شایعه درگذشت این شاعر پیشکسوت باعث شد خبرگزاری های مختلف آن را طی گفتگویی با محسن ممتحنی (سبزواری) فرزند حمید سبزواری تکذیب کنند و وی ضمن اظهار تاسف از انتشار چنین اخباری وضعیت عمومی پدرش را رضایتبخش توصیف کرد.

با این حال شایعه درگذشت حمید سبزواری به تلویزیون و شبکه خبر هم کشیده شد و این شبکه با زیرنویس های پشت سر هم اعلام کرد که «استاد حمید سبزواری پدر شعر انقلاب درگذشت». این خبر ساعت ۸:۴۴ منتشر شد.

بعد از درج خبر تکذیب درگذشت سبزواری در خبرگزاری ها، شبکه خبر هم با فاصله ای چند دقیقه ای درگذشت حمید سبزواری را به نقل از یک رسانه و در میان اخبار زیرنویس شده دیگر تکذیب کرد.

درباره این اتفاق رسانه‌ای با داوود نعمتی انارکی مدیرکل روابط عمومی سازمان صدا و سیما گفتگویی داشتیم که وی در این باره به خبرنگار مهر گفت: حجم اخبار درباره درگذشت آقای سبزواری بسیار بالا بود و من هم شایعه درگذشت وی را در شبکه های مجازی دیدم. البته همانطور که می دانید یک رسانه کاملا معتبر هم این خبر را پیش از شبکه خبر منتشر کرده بود. معمولا هم رسانه ها وقتی خبری را که به دست می آورند منتشر می کنند و طبیعتا بعد از اینکه متوجه شوند خبر مذکور صحت نداشته است آن را بلافاصله تکذیب می کنند.

وی در پاسخ به این نکته که  آیا لازم نبود شبکه خبر برای انتشار خبر اشتباه از مخاطبان خود عذرخواهی کند، افزود: تکذیب یک خبر از طرف رسانه به نوعی عذرخواهی را هم در پی دارد و رسانه با تکذیب خبر می خواهد به نوعی خبر خود را اصلاح کند.

این مدرس حوزه رسانه در پایان سخنان خود با اشاره به روندی که باید در چنین مواقعی توسط یک رسانه پیش گرفته شود، تصریح کرد: زمانی که خبری به یک رسانه می رسد و منتشر می شود اگر خبر اشتباه باشد اقدام درست این است که به محض اطلاع از نادرستی خبر، تکذیب شود و شبکه خبر هم با فاصله اندکی این خبر را اعلام کرده است. به این ترتیب مخاطبان می توانند نسبت به خبر درست اطلاع پیدا کنند. این یک اصل پذیرفته شده است که در همه رسانه ها وجود دارد که با اطلاع از صحت و سقم یک خبر آن را منتشر کنند.

به گزارش مهر، این روزها با تنوع و تکثر شبکه های اجتماعی و حجم زیادی از اطلاعات درست و غلط که در آنها منتشر می شود و پررنگ شدن نقش شهروندان خبرنگارانی که خیلی از مطالب را بر اساس شنیده ها در فضای مجازی منتشر می کنند، مسئولیت رسانه های رسمی و خبرنگاران بسیار دشوارتر شده است زیرا هم باید در رقابت بر سر سرعت خبرها حضور داشته باشند و هم اینکه باید طبق وظیفه اصلی‌شان از صحت و سقم اخبار و اطلاعات مطمئن باشند.

کد خبر 3021941

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha