به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی اکبر پور فتحالله مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در مراسم رونمایی از کتاب مراقبت از خون و آموزشهای بالینی، گفت: سازمان انتقال خون در امر مدیریت خطا و ثبت عوارض و واکنش ها پیشگام نظام سلامت در کشور است و از ثبت عوارض واکنش های انتقال خون به عنوان ابزار کنترل کیفی و ارتقای فرآیندها و مدیریت خطا بهره گیری می شود.
وی اظهارداشت: از ۶ سال پیش استقرار نظام مراقبت خون (همو ویژلانس) توسط سازمان انتقال خون آغاز شده است و اگرچه ثبت آمار و اطلاعات و واکنشها و عوارض بسیار مشکل است ولی موفق به انتشار عوارض ثبت شده در سال ۹۳ شده ایم و در کنار آن جزوه آموزشی برای پزشکان تجویز کننده خون و آزمایشگاه های کشورمنتشر کرده ایم که در آن با استناد به خطاهای رخ داده در مصرف خون و فرآورده های خونی در کشور، راه های اصلاحی پیشنهاد شده است و امیدواریم با تداوم آن شاهد کاهش رخداد خطر و مدیریت خطا در حیطه انتقال خون شویم.
پورفتح اله با بیان اینکه خطاهای حین تزریق خون واکنش های جبران ناپذیراست و حتی خطر مرگ و میر به همراه دارد افزود: سیستم مراقبت از خون سازو کار مدیریت خطا است و از این پس هر ساله ثبت عوارض در انتقال خون صورت خواهد گرفت نارسایی ها شناسایی و آموزش لازم انجام خواهد شد.در پی آموزش، تغییر نگرش ایجاد می شود واین کار منجر به پیشگیری از بروز اتفاق مجدد میشود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران بر لزوم تدوین چارچوب حقوقی و حمایت قانونی از ثبت عوارض و گرفتاریهای مداخلات پزشکی وانتقال خون اشاره و تاکید کرد برای ثبت عوارض و خطاها و مدیریت آن همانند سایر کشورهای توسعه یافته نیازمند قوانین حمایتی و حقوقی هستیم.
پورفتحاله ادامه داد: از این پس تلاش میکنیم هرسال عوارض به دست آمده از هموویژلانس یا مراقبت از خون را ثبت و منتشر کنیم.
وی گفت: در صدد هستیم در کنار این آمار منتشر شده آموزش همکاران بالینی نیز مورد توجه قرار گیرد که این مسئله برای ارتقای سلامت انتقال خون ضروری است. همچنین کتابی که امروز رونمایی می شود اتفاقی بزرگ در زمینه مدیریت خطا به شمار می رود.
نظر شما