پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۲ شهریور ۱۳۸۵، ۱۵:۳۲

خاتمي در چهل و سومين همايش مسلمانان شمال آمريكا:

گسترش گفتگو و درك متقابل براي رفع خشونتهاي امروز ضروري است

گسترش گفتگو و درك متقابل براي رفع خشونتهاي امروز ضروري است

رئيس مؤسسه بين المللي گفتگوي فرهنگها و تمدنها شب گذشته در چهل و سومين همايش سالانه انجمن اسلامي شمال آمريكا سخنراني و خواستار ترويج درك و گفتگو شد تا چرخه باطل خشونت از ميان برود.

به گزارش خبرگزاري مهر، سيد محمد خاتمي رئيس موسسه بين المللي گفتگوي فرهنگها و تمدنها طي سخنراني خود در جمع مسلمانان شمال آمريكا با اشاره به اينكه سياست خارجي ايالات متحده به آتش ترويسم مي افزايد، نسبت به خطر تسلط ديدگاه ها و اقدامات ناشي از كوته فكري بر افكار و گفتمان عمومي هشدار داد.

وي همچنين ضرورت نياز به ترويج گفتگو و درك به منظور قطع چرخه كنوني خشونت را مورد تأكيد قرار داد و گفت: همانطور كه آمريكا مدعي است با تروريسم مبارزه مي كند، در همين راستا سياستهايي را اجرا مي كند كه علت تقويت تروريسم و نهادينه كردن خشونت است.

حجت الاسلام سيد محمد خاتمي جنگ كنوني ايالات متحده عليه اسلام و ترويج اسلام هراسي را مورد انتقاد قرار داد و گفت: نتيجه چنين رويكردي ايجاد انزجار نسبت به سياستهاي ايالات متحده در سراسر جهان به ويژه در خاورميانه است.

وي همچنين از مسلمانان آمريكايي خواست تصوير نادرستي كه از اسلام توسط رسانه ها و سياستمداران ارائه مي شود را به چالش طلبيده تا سياست خارجي متوازن تري حاصل شود.

رئيس مؤسسه گفتگوي فرهنگها و تمدنها اظهار داشت: همه اديان الهي در آمريكا رويكردهايي معنوي و مدني داشته اند و جامعه آمريكايي تاكنون از همزيستي و گفتگو ميان اديان و فرهنگهاي مختلف برخوردار بوده است. بسياري از متفكران و مصلحان اين كشور در راه پيشبرد و استقرار آزادي و دموكراسي در جهان تلاش كرده و مي كنند، اما به رغم همه آنها متأسفانه امروز شاهد بروز سياستهايي هستيم كه با مصادره كردن افكار عمومي مي كوشند همه عظمت ملت و كشور آمريكا را به خدمت اعمال زور و سلطه بر جهان در آورند.

خاتمي با اشاره به حملات يازدهم سپتامبر 2001 گفت: شما مسلمانان آمريكا پيش و بيش از همه، حركت ضد انساني و تروريستي يازده سپتامبر را محكوم كرديد و من نيز در مقام رئيس جمهوري ايران، از جمله اولين مقاماتي بودم كه اين اعمال وحشيانه را محكوم كردم. چرا كه مي دانستم اين آتش افروزي جز به تشديد افراطي گري و يك جانبه گرايي نمي انجامد و نتيجه اي جز در محاق قرار گرفتن عقل و عدالت و قرباني شدن حق و انسانيت در بر نخواهد داشت.

وي پيش از سخنراني در چهل و سومين همايش سالانه انجمن اسلامي شمال آمريكا در جمع شيعيان شيكاگو و مركز اسلامي بيت العلم افراط گرايي و تروريسم را محكوم كر و اظهار داشت: افرادي كه از دين سوء استفاده مي كنند را نمي توان به عنوان پيروان اديان قلمداد كرد.

چهل و سومين همايش سالانه انجمن اسلامي شمال آمريكا از روز جمعه 10 شهريور ماه آغاز شده و تا فردا 13 شهريور ماه ادامه دارد.

رئيس مؤسسه بين المللي گفتگوي فرهنگها و تمدنها به دعوت سازمان ملل متحد براي شركت در نشست گروه عالي رتبه ائتلاف تمدنهاي سازمان ملل به ايالات متحده سفر كرده است. ائتلاف تمدنها طي روزهاي سه شنبه و چهارشنبه 14 و 15 شهريور ماه در دفتر مركزي سازمان ملل در نيويورك تشكيل جلسه مي دهد.

کد خبر 375532

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha