۱۰ مهر ۱۳۹۵، ۱۲:۲۵

کارشناس برنج سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین:

برداشت برنج از شالیزارهای قزوین آغاز شد

برداشت برنج از شالیزارهای قزوین آغاز شد

قزوین- کارشناس برنج سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: عملیات برداشت برنج از سطح سه هزار و ۶۵۰ هکتار از شالیزارهای این استان آغاز شده است.

تورج بنیادی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از این سطح زیر کشت بیش از ۱۶ هزار تن شلتوک معادل ۸هزار و ۵۰۰ تن برنج سفید در استان تولید شود.

وی افزود: در سال جاری در سطح سه هزار و ۶۵۰ هکتار از شالیزارهای معلم کلایه، رازمیان، رجایی دشت و طارم سفلی از بخش های این استان برنج  کشت شده است.

کارشناس برنج سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین؛ ارقام کشت شده برنج در اراضی کشاورزی استان را هاشمی، علی کاظمی، صدری استخوانی، صدری دمسیاه و موسی طارم ذکر کرد.

بنیادی تصریح کرد: در سال جاری مدیریت خوبی از طرف کشاورزان جهت استفاده بهینه از منابع آبی استان که غالباً رودخانه های فصلی  بوده در اراضی شالیزاری در استان انجام شده است.

این فعال بخش کشاورزی گفت: با توجه به بالا بودن هزینه های تولید برنج، نبود کارگر و بالا بودن هزینه های برداشت دستی و افزایش دستمزدهای کارگران بخشی از  برداشت برنج در استان بصورت مکانیزه و با کمباینهای مخصوص برنج انجام می شود.

بنیادی اضافه کرد: با توجه به افزایش تعداد کمباین های مهاجر مخصوص برداشت برنج از استان های شمالی به استان قزوین و کمباینهای موجود در استان، پیش بینی میشود بیش از ۶۰  درصد مزارع بصورت کاملاً مکانیزه  برداشت شود.

کارشناس برنج سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یاد آور شد: صرفه جویی در زمان برداشت و کاهش هزینه ها و در نهایت کاهش ضایعات برنج از مزایای برداشت مکانیزه این محصول است.

به گفته بنیادی؛ با توجه به تعداد کمباین های بومی و مهاجر، پیش بینی می شود که برداشت برنج تا نیمه اول مهرماه ادامه یابد.

وی تاکید کرد: در سال جاری بیش از ۷۰ درصد از اراضی شالیزاری استان بصورت کاملاً مکانیزه، توسط نشاکارهای چهار ردیفه کشت شده است.

به گفته وی؛ با توجه به اهمیت مکانیزاسیون و لزوم توسعه آن در فعالیتهای کشاورزی و اثرات کمی و کیفی آن در تولید برنج، یک واحد بانک نشاء برنج با تیپ ۴۰ هکتاری و تعدادی از کارشناسان و بهره برداران فعال بخش خصوصی نسبت به آماده سازی و پرورش نشاء برنج با تجهیزات کاملاً فنی از ۲۰ هزار سینی نشاء آماده به کاشت در اختیار کشاورزان منطقه قرار می دهند.

کد خبر 3783840

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha