۱۷ آذر ۱۳۹۵، ۱۶:۱۱

معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد؛

۵ دانشگاه علوم پزشکی اعتباربخشی بین المللی می شوند

۵ دانشگاه علوم پزشکی اعتباربخشی بین المللی می شوند

معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با تشریح اعتباربخشی بین المللی دانشگاههای علوم پزشکی از داوطلب شدن ۵ دانشگاه برای کسب گواهی اعتباربخشی از سوی مراکز معتبر خارجی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی عرب خردمند در نشست معاونین آموزشی، مدیران آموزش و تحصیلات تکمیلی و مدیران گروه های معارف اسلامی دانشگاههای علوم پزشکی در اصفهان افزود: مسائلی که در بخش بین المللی سازی دانشگاهها مطرح است ایجاد اعتماد و اطمینان از کیفیت و توانمندی دانشگاهها در ارائه خدمات است.

وی افزود: یکی از ابزاری که می تواند نشان دهنده و تضمین کننده کیفیت دانشگاهها باشد بحث اعتباربخشی است. این اعتباربخشی می توانند به شکل های مختلف از طریق موسسات متعدد و یا سایر ارگان های بیرونی اتفاق بیافتد.

عرب خردمند افزود: موضوع اعتباربخشی بین المللی دانشگاهها توسط مراکز معتبر خارجی در حوزه معاونت آموزشی وزارت بهداشت صورت می گیرد. این کار فرآیند تضمین کیفیت و ارزیابی بیرونی است. البته اعتباربخشی برنامه های آموزشی هنوز اعتباربخشی نشده است و داوطلبان می توانند پس از اعتباربخشی بین المللی برنامه آموزشی به راحتی برنامه خود را انتخاب کنند.

وی یادآور شد: برای سال ۲۰۲۳ فدراسیون جهانی آموزش پزشکی اعلام کرده است که فارغ التحصیلانی را از دانشکده های پزشکی معتبر می داند که آن دانشکده های پزشکی اعتبار بخشی بین المللی شده باشند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: اعتباربخشی بین المللی می تواند به نقل و انتقال دانشجویان خارجی کمک کند و توسعه و تبادل استاد و دانشجو را افزایش می دهد. در عین حال رتبه دانشگاهها را بهبود می بخشد. همچنین اعتباربخشی بیمارستانی به توسعه توریسم پزشکی کمک می کند.

وی گفت: اعتباربخشی بین المللی در پنج شاخص آموزش و پژوهش، پشتیبانی، مسائل دانشجویی و بخش های بین المللی مراکز آموزشی را رصد می کند. تشکیل شبکه های اعتباربخشی در دانشگاه و دانشکده ها در پنج شاخص یکی از مسیرهای اعتباربخشی است. باید دبیرخانه در دانشگاهها ایجاد شود تا بتواند این کار را پیش ببرد.

عرب خردمند افزود: در حال حاضر دبیرخانه اعتباربخشی بین المللی دانشگاهها در معاونت آموزشی وزارت بهداشت تشکیل شده است و مقرر شد که در دانشگاه ها نیز پیگیری شود تا پس از خود ارزیابی، ارزیابی بیرونی صورت گیرد و گواهی از سوی مراکز ارزیابی کننده صادر شود. پس از ارزیابی مجدد برنامه های آموزشی نیز اصلاح می شود.

وی گفتک مقرر شده بود که ۱۵ دانشگاه در اعتباربخشی بین المللی حضور داشته باشند که اکنون تنها ۶ دانشگاه در سایت اعتباربخشی ثبت نام کردند. معاونت آموزشی نیز قرار است هزینه اعتباربخشی دانشگاههای منتخب را تامین می کند و امیدواریم که ۵ دانشگاه داوطلب اول اعتباربخشی بین المللی شوند و بتوانند گواهی مربوطه را دریافت کنند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به سامانه Education Iran گفت: بخشی از آموزش عالی کشور به علوم پزشکی ارتباط دارد و دانشگاههای علوم پزشکی می توانند در این بستر مجموعه فعالیت های خودشان را که می تواند مخاطب بین المللی داشته باشد مطرح کنند.

وی افزود: این سامانه می تواند به دانشگاهها کمک کند در صورتی که دانشگاه اپلیکیشن فرم خود را نداشته باشد دانشجویان خارجی می توانند از طریق اپلیکیشن فرم سامانه درخواست پذیرش خود را به آن دانشگاه ارسال کنند.

عرب خردمند گفت: برنامه آینده سامانه Education Iran اینگونه خواهد بود که داوطلبانی که نمی توانند در کشور جایگاه مورد نظر خودشان را پیدا کنند در اپلیکیشن فرم این سامانه می توانند درخواست تحصیل در داخل کشور را ارائه بدهند.

وی افزود: در واقع حوزه آموزشی کشور می تواند در توزیع دانشجو به تناسب درخواست فرد و توانمندی هایی که در حوزه آموزش وجود دارد اقدام کند.

معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: تسهیلاتی که سامانه به نیابت از دانشگاهها می تواند به داوطلبان ارائه دهد از جمله اخذ ویزا، نقل و انتقال دانشجو، آموزش زبان فارسی، توانمندسازی زبان انگلیسی دانشجویان بین المللی است.

کد خبر 3844032

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha