۲۳ تیر ۱۳۹۶، ۱۲:۲۵

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران:

تسهیلات جدید برای صادرکنندگان ایرانی/سود بازرگانی صفر در اروسیا

تسهیلات جدید برای صادرکنندگان ایرانی/سود بازرگانی صفر در اروسیا

یزد ـ رئیس سازمان توسعه تجارت ایران از ارائه تسهیلات جدید برای صادرکنندگان ایرانی خبر داد و گفت: با توافق‌های صورت گرفته در اتحادیه گمرکی اروسیا، سود بازرگانی در برخی کالاها صفر می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی خسروتاج در مراسم بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن در پارک علم و فناوری یزد با برشمردن عوامل متعددی که شرایط غیر رقابتی شدن کالای ایرانی می‌شود، به موضوع و اهمیت اقتصادی بودن واحدهای صنعتی اشاره کرد.

وی افزود: چنانچه فضای مناسب بین‌المللی در روابط خارجی ایران با دنیا وجود داشته باشد، باعث می‌شود سرمایه‌گذاری در صنایع تولیدی با نگاه بازار منطقه‌ای و جهانی صورت گیرد و اندازه واحدها اقتصادی شود و در نهایت قیمت محصولات پایین و رقابتی می‌شود.

خسروتاج بیان کرد: فضای مناسب بین‌المللی متکی به روابط سیاسی و خارجی است که دولت با نهایی کردن برجام قدم بسیار مهمی را برداشته و بخش دیگر اقدامات، اقتصادی و تجاری است که دستگاه‌ها و تشکل‌ها ی دولتی و خصوصی باید پیشقدم شوند.

وی افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت مدت‌هاست موافقت نامه‌های تجارت آزاد و تجارت ترجیحی را با تعدادی از کشورهای هدف صادراتی دنبال می‌کند و کشورهای سوریه، لبنان، پاکستان، اندونزی، مالزی، ویتنام، روسیه، قزاقستان و ... ازجمله این کشورها هستند.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور تجارت بیان کرد: این مذاکرات از حدود ١٦ ماه پیش با اتحادیه گمرکی اروسیا متشکل از پنج کشور آغاز شده و خوشبختانه به تازگی در بخش کالاهای صنعتی توافق‌های اولیه به عمل آمده است که می‌تواند توسعه نیز پیدا کند.

وی ادامه داد: بر اساس این توافق‌ها، چنانچه ایران به کشورهای عضو اروسیا همچون روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، بلاروس و ارمنستان صادرات کالا داشته باشد، از بخشی از این کالاها سود بازرگانی صفر و یا با تخفیف‌های ٢٠ تا ٨٠ درصد دریافت می‌شود، البته با امتیازاتی کم و بیش مشابه با محصولات آنها در ایران اقدام خواهد شد .

خسروتاج گفت: در مذاکرات دور پنجم در ارمنستان تا حدود زیادی کالاهای صنعتی مورد تبادل مشمول این توافقات شد و برای اقلام کشاورزی مذاکرات ادامه خواهد یافت .

وی یادآور شد: بر اساس این توافق‌ها تمام کف‌پوش‌های ایرانی در صورت صادرات به این کشورها و پس از نهایی شدن توافق‌ها، حداکثرتا اکتبرسال جاری میلادی مشمول حقوق گمرکی صفر درصد در کشورهای اروسیا می‌شود که این اقلام شامل انواع فرش دستباف، ماشینی، گلیم و گبه و ... خواهد بود .

خسروتاج با اشاره به کالاهای ساختمانی همچون انواع کاشی و سرامیک، عنوان کرد: این کالاها نیز به طور میانگین مشمول ۸۰ درصد تخفیف در حقوق گمرکی شده‌اند.

وی یادآور شد: محصولات پایین دستی پتروشیمی، انواع ظروف شیشه ای، کابل و لوله و مصنوعات فلزی و سایر کالاها نیز در سطوح مختلف مشمول کاهش شده اند.

وی ادامه داد: مذاکرات برای نهایی کردن فهرست اقلام کشاورزی ادامه دارد و در اکتبر امسال سران کشورهای عضو در زمینه نتایج این مذاکرات تصمیم‌گیری می‌کنند.

کد خبر 4030403

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha