خبرگزاری مهر؛ گروه استانها- ذبیح الله اصغری: بازنشستگان، از اقشار زحمتکش جامعه هستند، که تکریم و تسهیل در ارائه خدمات به آن ها وظیفه همه است، چرا که این عزیزان در طول سالیان متمادی با خدمات خود، سبب پیشبرد اهداف کشور شده اند.
در شهرستان تازه تاسیس بهارستان، اما کانون بازنشستگان دارای مشکلات فراوانی است، برای بررسی مشکلات، ظرفیت ها و توانمندی های بازنشستگان، به سراغ یدالله بیات، نایب رییس کانون بازنشستگان بهارستان به گفتگو نشستیم که حاصل آن در ادامه می آید:
* کانون بازنشستگان بهارستان از چه سالی تاسیس شد و چند بازنشسته را در این شهرستان تحت پوشش دارد؟
شهرستان بهارستان تا سال ۹۳ فاقد کانون بازنشستگی بود، اما سال ۹۳ با توجه به صلاحدید رییس کانون عالی سراسر کشور، مبنی بر ضعیف بودن مردم این شهرستان و سختی مراجعه این افراد برای مراحل درمانی و یا عضویت های خود به اسلامشهر و یا رباط کریم، تصمیم بر راه اندازی کانونی مجزا از رباط کریم در بهارستان گرفته و کانون تشکیل شد.
هم اکنون نزدیک به ۷۰۰۰ بازنشسته زیر نظر کانون بهارستان هستند، که نزدیک به ۱۱۲ پرونده آن مربوط به جانبازان است.
در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰۰ پرونده مشکل دار در این کانون وجود دارد، که در پی وام برای شیمی درمانی و دیگر مشکلات هستند.
در حدود ۵۰۰ پرونده شیمی درمانی نیز داریم.
*عمده ترین کاری که کانون بازنشستگان برای خدمات دهی به این قشر معظم می کند، چیست؟
در مجموع باید بدانید که همه بازنشستگان آموزش و پرورش، تامین اجتماعی و خدمات درمانی برای بیمه تکمیلی خود به این کانون مراجعه می کنند.
ما خدمات اعطا وام بازنشستگان، بیمه تکمیلی آن ها، درمان را به تمام بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی ارائه می دهیم، در سال جاری بیش از ۱۰۰ وام ۲ میلیون تومانی دادیم، مراجعه کننده وام ما در این مکان روزانه ۳۰۰ الی ۴۰۰ نفر است و ۱۰۰ وام پاسخگوی نیاز بازنشستگان نیست، کار ما در جهت رضای خدا است، بازنشستگان، مشکلات عدیده ای دارند.
اگر مکان داشته باشیم، از سازمان تقاضای پزشک رایگان می کنیم، اما در این شرایط امکان این خدمات نیست.
ما خدمات رفاهی به بازنشستگان که مشکلات فراوانی دارند، می دهیم، چرا که منطقه ما از هر حیث ضعیف است و بازنشستگان نیاز به حمایت دارند.
* در حال حاضر عمده مشکلات کانون در بهارستان چیست؟
این کانون بودجه دولتی و یا بودجه های خاصی ندارد و با کمک کانون عالی کشور اداره می شود.
ما در سال ابتدای تاسیس با کمک کانون عالی کشور یک مکان محدود اجاره کردیم و با توجه به این که تعداد بازنشستگان هر سال در حال افزایش است، ما با محدودیت جا مواجه بودیم و به دلیل کمبود اعتبار، با شهرداری گلستان مکاتبه کرده و تقاضای مکان کردیم، چرا که مراجعه کنندگان کانون اغلب افراد مسن و مریض هستند و نمی توانند بایستند، لذا نیاز به مکان مناسب برای این افراد داریم و از نهادهای شهری کمک می خواهیم، از شورای شهر، فرمانداری، نماینده و شهرداری ها خواهان کمک هستیم.
شهرستان های اسلامشهر و رباط کریم در پارک برای کانون بازنشستگان محل استقرار ساخته و پزشک هم برای درمان در محل حضور دارد.
بازنشستگان فقر حقوقی دارند و باید با حمایت های مسئولین از آن ها سبب دل گرمی شویم، اما هیچ کدام از مسئولین حتی به ما سر نزدند، که ببینند در حال انجام چه کاری هستیم.
شهرداری و شورای شهر گلستان نیز در خصوص مکان کانون به مکاتبه ما پاسخ درستی به ما نداد، کانون نهادی عام المنفعه است، اما حمایت نمی شود و به همین دلیل تاکنون در ۳ سالی که از تاسیس کانون می گذرد، ۳ بار مکان اجاره را عوض کردیم.
از مسئولین محترم شهر در این خصوص گلایه مند هستیم، نماینده محترم، زمان انتخابات به کانون آمده و در جریان شرایط و مشکلات ما قرار گرفت و قول مساعد برای رفع داد، اما بعد از آن دیگر به این مکان سر نزد و پاسخ هم نداد، ما مکان را برای خودمان نمی خواهیم، بازنشستگان مشکل دارند و در این مکان اذیت می شوند.
کانون شعبه ای در نسیم شهر نداریم و در گلستان مستقر هستیم، در حالی که شهرداری نسیم شهر حاضر است، به ما مکان بدهد.
فشار زیادی از نظر هزینه ها متقبل می شویم و ماهیانه ۵۰۰ هزار تومان کرایه پرداخت می کنیم، در حالی که تامین مالی این هزینه ها تنها با دریافت ۱۰ هزار تومان حق عضویت از افراد بازنشسته است.
متاسفانه شهرداری و شورای شهر، فرمانداری و نماینده مجلس هیچ همکاری در خصوص این مکانی که محل مراجعه خود پرسنل شهرداری پس از بازنشستگی است، ندارد.
نظر شما