به گزارش خبرنگار مهر، بهروز رفیعی روز یکشنبه در نخستین نشست همایش منطقه ای صیانت و گفتمان سازی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر در اراک، اظهار داشت: متاسفانه در سال های اخیر شاهد شیب تند آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی در تمامی جوامع و در همه ملل دنیا هستیم.
وی افزود: ام الفساد بسیاری از ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی براساس پژوهش های بهزیستی، اعتیاد شناخته شده و این آسیب ردی در تمام آسیب های اجتماعی اعم از تکدی گری، دزدی، طلاق، زنان خیابانی، دختران فراری، کودکان کار خیابانی و غیره برجای گذاشته است.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی خاطرنشان کرد: وضعیت فعلی اعتیاد در جامعه همکاری همه جانبه بین دستگاهی با مدیریت استانداری ها را می طلبد تا بتوانیم در عرصه های فرهنگی، پیشگیری، مبارزه با مواد مخدر و حوزه های مقابله و درمان اقدامات مطلوبی را به انجام برسانیم.
رفیعی تصریح کرد: مسئله اعتیاد پروسه درمانی فوق العاده سنگینی دارد که با تامل در این مسئله درمی یابیم که پیشگیری در این حوزه بسیار بهتر از درمان است زیرا بیماری اعتیاد به سبب ایجاد اختلال در سلول های مغزی یک بیماری صعبالعلاج شناخته می شود به ویژه اگر این اتفاقات براثر استعمال مواد مخدر صنعتی برجای بماند.
وی ادامه داد: درمان اعتیاد تنها با فعالیت یک تیم متشکل از خود فرد، خانواده و تیم درمانی ممکن می شود و ما باید پیشگیری این حوزه را از مجامع آموزش پذیر مانند مهدهای کودک، مدارس و دانشگاه ها آغاز کنیم و در این راستا از ظرفیت خیران و نیکوکاران مردمی نیز بهره مند شویم.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی عنوان کرد: خوشبختانه مجموعه سمن ها در استان مرکزی فعالیت مطلوبی دارند و سال گذشته رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص دادند، همچنین سال گذشته و امسال تسهیلاتی به مبلغ سه میلیارد تومان برای اشتغال زایی معتادان بهبود یافته درنظر گرفته شده و تعداد ۲۵۰نفر از این افراد شاغل به کار شده اند.
استقبال شورای مبارزه با موادمخدر استان از فعالیت سمن ها
نبیالله شاهمحمدی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی نیز در این جلسه اظهار داشت: سمن ها همانند دو بال برای حوزه مبارزه با مواد مخدر هستند که همچون رسانه ها و سایر دستگاه ها با دبیرخانه مبارزه با مواد مخدر ارتباط مستمر دارند و آغوش دبیرخانه همیشه به روی آنها گشوده است.
وی افزود: از سال ۹۴ توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر، شوراهای استان ها تقسیم بندی و استان های خوزستان، ایلام، همدان، لرستان، کرمانشاه و مرکزی به عنوان منطقه چهار کشوری شناخته شدند و امیدواریم که در پیاده سازی سیاست های ستاد در حوزه فرهنگی و اقتصاد مقاومتی و اشتغالزایی و صیانت، عملکرد مطلوبی داشته باشیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی خاطرنشان کرد: پیشنهاد می دهیم که برآورد این نشست به صورت کتابچه ای تنظیم و به عنوان یک دستاورد مطلوب به تمام استان ها ارسال شود تا سایر مناطق نیز از این گردهمایی الگو بگیرند.
نظر شما