۲۶ اسفند ۱۳۹۶، ۱۱:۴۷

ضرغام:

نگاه سخت افزاری به علوم انسانی مانع موفقیت می شود

نگاه سخت افزاری به علوم انسانی مانع موفقیت می شود

ضرغام، رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران گفت:یکی از موانع موفقیت های ما در علوم انسانی این است که نگاه سخت افزاری به آن داریم ولی کشورهای دیگر گاه سخت افزاری رابا نگاه نرم افزاری ترکیب می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر؛ چندی پیش جشنواره ملی قدردانی از پایان نامه ها و رساله های برتر علوم انسانی در زمینۀ تولید و اشتغال در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد. به همین بهانه گفتگوی کوتاهی با نصرت الله ضرغام، رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران درباره برگزاری جشنواره انجام دادیم.

وی درخصوص برگزاری جشنواره ملی قدردانی از پایان نامه ها و رساله های برتر علوم انسانی در زمینۀ تولید و اشتغال گفت: برگزاری این جشنواره یک آغاز است و باید ادامه پیدا کند و همۀ ابعادی که می تواند به موفقیت این حرکت منجر شود باید دیده شود. در بخش مهندسی، پزشکی و حتی علوم پایه به نوعی واقعاً اثر گذار بودیم ولی آن چیزی که جامعه به آن نیاز دارد و باید به آن بیشتر پرداخته  و نتایج کار و فکر آن برای مردم ملموس شود، علوم انسانی است.

وی افزود: ۱۷ رشتۀ علوم انسانی داریم که باید به نیازها بپردازند چراکه پرداختن به نیازها و ظرفیت ها خود زمینه اشتغال را فراهم می سازد. در ایده پردازی که دنیا از آن اقبال کرده، بیش از ۹۱ درصد اشتغال از طریق این ایده پردازی است که قسمت اعظمش علوم انسانی است. حتی بازی های رایانه ای هم، هم بخش فناوری دارد و هم علوم انسانی. در رابطه با آی تی و... ببینید کدام کشورها توانستند از ترکیبی از علوم انسانی، علوم مهندسی و پایه استفاده کنند.. من معتقدم علوم انسانی و پژوهشگاه که کار را آغاز کرده موقعی می تواند موفق شود که به سمت بخش های دیگر مانند مهندسی و پایه هم برود. به تنهایی جامعیت لازم را نخواهد توانست ایجاد کند.

ضرغام ادامه داد: علم، میراث مشترک فرهنگی است و کشورها باید از تجربۀ دیگر کشورها هم استفاده کنند. درتولید علم حتی انسان های اولیه هم نقش داشتند و ما نمی توانیم بگوییم علم برای غرب است. یک زمانی ایران، جهان اسلام سردمدار علم بود.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران در پایان اضافه کرد:یکی از موانع موفقیت های ما در علوم انسانی این است که ما نگاه سخت افزاری به آن داریم ولی کشورهای دیگر نگاه سخت افزاری را با نگاه نرم افزاری  ترکیب می کنند. اگر این نگاه را داشته باشیم اساس و پایه همه چیز اول علوم شاید ما نگاه سخت افزاری داشتیم ولی علت موفقیت آنها ترکیب نگاه  سخت افزاری و نرم افزاری را ترکیب کرده است. اگر این نگاه را داشته باشیم، اساس و پایه همه چیز اول علوم انسانی خواهد بود و بعد مهندسی.

کد خبر 4253599

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha