۱ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۲۰:۵۴

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه:

۵۰ هکتار به سطح گلخانه‌های استان کرمانشاه اضافه می‌شود

۵۰ هکتار به سطح گلخانه‌های استان کرمانشاه اضافه می‌شود

کرمانشاه- معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: امسال برنامه داریم تا ۵۰ هکتار به سطح گلخانه‌های استان کرمانشاه اضافه کنیم.

افشین صفوی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: با توجه به بحران خشکسالی و کاهش منابع آبی زیرزمینی یکی از راهکارهای برون رفت از این بحران، ارائه برنامه‌های مناسب در بخش کشاورزی است.

 معاون سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به برنامه‌های این سازمان برای معرفی کشت‌های جایگزین به جای کشت‌های با نیازآبی بالا افزود: هدف سازمان جهاد کشاورزی استان  تولید پایدار است.

صفوی در ادامه بیان کرد:  تولید پایدار به معنای تولیدی است که درآمد اقتصادی برای کشاورزان داشته باشد و در عین حال محیط زیست و منابع آبی نیز حفظ گردد. کشور ما به همه محصولات از قبیل گندم، جو، ذرت، چغندرقند، کلزا و... نیاز دارد.

وی گفت: اینکه ما به کشاورزان استان کرمانشاه بگوییم که فقط گندم و جو یا کُلزا بکارند از لحاظ اقتصادی چندان به صرفه نیست بلکه باید کشت‌های پردرآمدی مانند ذرت و چغندرقند و سیب زمینی و پیاز هم باشد اما به تعادل و به میزان مناسب باشد.

صفوی گفت: در این راستا سازمان جهاد کشاورزی با همکاری کشاورزان سطح محصولات آب‌بَر را به طور چشمگیری متعادل کرده است، کشور ما به محصولی مانند ذرت نیاز دارد، سطح زیرکشت این محصول در  سال ۹۴ حدود ۴۴ هزار هکتار بود که با همراهی کشاورزان هم اکنون به ۲۱ هزار هکتار کاهش یافته است.

وی بیان کرد: از سویی کشاورزان به جای کشت ذرت به کشت کُلزا روی آوردند، در سال ۹۴ سطح زیرکشت کُلزا در استان ما ۱۰۰۰ هکتار بود و هم اکنون به لطف خداوند و با مساعدت کشاورزان به ۸۰۰۰ هکتار رسیده و رشد ۸ برابری داشتیم.

صفوی گفت: برای محصولات آب بر مانند چغندرقند جا به جایی مکان کشت در نظر گرفتیم به گونه‌ای که کشاورزان مناطق معتدل و سرد ،سطح فعلی کشت را حفظ کنند و در مقابل کشاورزان ما در شهرستانهای قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب نیز این کشت نوپا تجربه می‌کنند و ۳۰۰ هکتار از اراضی مناطق گرمسیر ما امسال زیر کشت چغندرقند رفته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه جا به جایی تاریخ کشت را از دیگر برنامه‌ها عنوان کرد و گفت: سیب زمینی قبلا اوایل اردیبهشت کشت می شد و الان اواخر بهمن و اسفند کشت می‌شود و از آب باران برای آبیاری استفاده می کنند.

وی توسعه روشهای آبیاری و توسعه کشتهای گلخانه‌ای را از دیگر برنامه‌ها عنوان کرد و افزود: امسال برنامه داریم ۵۰ هکتار به سطح گلخانه‌های استان اضافه کنیم.

کد خبر 4277220

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha