سید محمد حسینی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تاکنون تعداد زیادی دستکند و شهر تاریخی زیرزمینی در استان مرکزی به ویژه شهرستان خمین شناسایی شده و کاوش برای شناسایی دستکندها در محدوده های تاریخی دیگر در حال انجام است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی افزود: طی روزگار تاریخی دستکندها و شهرهای زیرزمینی با هدف ایجاد یک سکونتگاه امن برای مردم ساختهشده و هم اکنون شهرستان خمین در رتبه نخست کشور از نظر تعداد این آثار تاریخی قرار دارد.
وی ادامه داد: با بهره گیری از توان و ظرفیتهای کارشناسی و با حمایت مسئولان تلاش داریم تا سایت موزه و نمایشگاه دائمی برای به نمایش گذاشتن اشیای حاصل از کاوشهای باستانشناسی دستکندها در استان مرکزی راهاندازی شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی استان مرکزی بیان کرد: همچنین پیگیر آن هستیم که راهاندازی پایگاه ملی دستکندها و جذب نیروهای متخصص در این بخش برای پیگیریهای جدیتر و کاوش دستکندها و ثبت آثار به دست آمده انجام شود.
حسینی خاطرنشان ساخت: قطعا با مشخص شدن استان مرکزی به عنوان میزبان پایگاه ملی دستکندهای کشور، اعتبارات ملی سالانه برای کاوش و شناسایی این آثار تعریف میشود و با دست بازتری میتوان در این حوزه اقدام کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی استان مرکزی تصریح کرد: با توجه به اینکه کاوش دستکندها رقم قابلتوجهی اعتبار میطلبد، بنابراین باید در جذب اعتبارات ملی برای این بخش تلاش کرد، چراکه اعتبارات شهرستانی پاسخگوی کار پرحجم و پرهزینه کاوش و شناسایی دستکندها و امکانپذیر ساختن زمینه گردشگری در این مکانها نیست و بایستی تعریف ملی برای جذب بودجه در حوزه دستکندها انجام پذیرد.
وی اضافه کرد: کاوش دستکندها یک اقدام دولتی است و نمیتوان آن را به بخش خصوصی واگذار کرد اما بعد از شناسایی و کاوش در خصوص مدیریت امور دستکندها میتوان از ظرفیتها و پتانسیل بخش خصوصی استفاده کرد که این مهم زمینه فعال شدن این آثار تاریخی از نظر جذب توریست را فراهم میکند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی عنوان کرد: هدف از کاوش دستکندها معرفی جایگاه تاریخی و فرهنگی این محدوده ها از حیث معماری و... است و قطعا بهرهگیری از ظرفیتهای توریستی این شهرهای زیرزمینی، شرایط مناسبی برای اشتغالزایی و رونق اقتصادی در محدوده خود فراهم میآورد.
نظر شما