۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۹:۰۵

معاون فرهنگی سازمان اوقاف:

توسعه علمی کشور مدیون وقف است

توسعه علمی کشور مدیون وقف است

گرگان- معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: توسعه علمی کشور مدیون وقف است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام احمد شرفخانی، ظهر یکشنبه در پنجاه و ششمین همایش اعطاء جایزه موقوفه البرز، اظهار کرد: اگر کسی مالی را از خود جدا کند و آن را برای نیت خاص حبس این اقدام را وقف می گویند.

وی اضافه کرد: نگاه مرحوم البرز این بود که هر دانشجو، دانش‌آموز، مخترع و پژوهشگری که در عرصه علمی ممتاز است از جایزه البرز بهره مند شود.

شرفخانی با بیان این که مرحوم البرز کار وقف خود را از سال ۴۲ آغاز کرد، افزود: همه ما در کشورمان مدیون وقف هستیم و سر سفره وقف نشستیم و کسی را نمی توان یافت که از وقف بهره ای نبرده باشد.

وی تصریح کرد: حتی امام راحل به‌عنوان بنیانگذار جمهوری اسلامی سر سفره وقف نشسته بودند و در مدرسه موقوفه تحصیل کرده و از کتابخانه های موقوفه استفاده می کردند.

شرفخانی در خصوص کتابخانه های وقفی بیان کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور ۵۷۰ کتابخانه وجود داشت که بیش از ۷۰ درصد آن موقوفه بود اما بعد از انقلاب که بیش از ۱۷ هزار کتابخانه وجود دارد که بخش عمده‌ای از کتاب های منبع ما وقفی است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: بیش از ۵۰۰ مورد برای آموزش عالی در کشور وقف صورت گرفته و این رقم برای آموزش و پرورش بیش از هزار و ۳۰۰ عدد است.

شرفخانی با بیان این که علم و دانش کشور مدیون وقف است، گفت: کتابخانه ها و بخش عمده ای از بیمارستان های ما وقفی است.

وی وقف را اکسیری ماندگار دانست و گفت: مابقی انفاق‌ها و صدقات ماندگار نیستند اما وقف ماندگار است.

شرفخانی اذعان کرد: بیش از ۱۳۰۰ سال پیش موقوفه ای ایجاد شده که اکنون وقف نامه اش به عنوان سند تاریخی مطرح است.

وی گفت: قبل انقلاب سالانه به طور متوسط ۲۰۰ وقف جدید در کشور انجام می‌شده اما در سال گذشته دو هزار و ۸۰۰ وقف انجام شد که رشد قابل ملاحظه ای داشته است.

کد مطلب 4295645

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha