۳۰ آبان ۱۳۹۷، ۸:۵۲

مدیر جهاد کشاورزی دامغان خبر داد:

مرمت و بهسازی ۱۴ رشته قنات دامغان/ اصلاح راندمان آب در دستور کار

مرمت و بهسازی ۱۴ رشته قنات دامغان/ اصلاح راندمان آب در دستور کار

دامغان - مدیر جهاد کشاورزی دامغان بابیان اینکه ۱۲۰رشته قنات شناسنامه‌دار در این شهرستان وجود دارد، گفت: مرمت و بهسازی ۱۴ رشته قنات دامغان در دستور کار است.

سید محسن طباطباییان در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان اینکه ۱۲۰رشته قنات شناسنامه‌دار در دامغان وجود دارد، ابراز داشت: این تعداد قنات به عنوان منابع اصلی تامین آب شرب و کشاورزی به‌ویژه در منطقه سرکویر شهرستان محسوب می‌شوند.

وی ضمن بیان اینکه سال گذشته کار مرمت و بهسازی هفت رشته قنات در شهرستان اجرایی شده است، اضافه کرد: امسال نیز مرمت و بهسازی ۱۴ رشته قنات در دستور کار جهاد کشاورزی دامغان قرار دارند.

درخواست تامین اعتبار احداث استخر برای آبیاری تحت فشار

مدیر جهاد کشاورزی دامغان بابیان اینکه بیش از ۱۰۰ کیلومتر شبکه فرعی آبیاری کانال‌های درجه سه و چهار اجرایی شده است، ابراز داشت: بر اساس اعتبار سال جاری مسیری به میزان ۱۸.۷ کیلومتر حدود ۷۰ کیلومتر کانال در دستور عملیات اجرایی قرار دارد.

طباطباییان در ادامه تصریح کرد: در پی سفر وزیر جهاد کشاورزی به دامغان طی شهریورماه امسال هم‌زمان دو هزار هکتار سیستم آبیاری تحت‌فشار اجرا شد و طی سال جاری نیز برای اجرای سامانه‌های آبیاری به میزان یک هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی این شهرستان با مشارکت بخش دولتی اقدام شده است.

وی اضافه کرد: برای توسعه روش‌های آبیاری تحت‌فشار دامغان احداث استخرهای ذخیره آب کشاورزی در سامانه‌های آبیاری، یکی از مشکلات در سر راه بخش کشاورزی و باغبانی است لذا با توجه به اینکه محل تامین اعتبار احداث استخرها و خرید ورق‌های پلیمری با توجه به تعدد درخواست‌ها کافی نیست یکی از نیازمندی‌های مهم شهرستان تامین اعتبار از محل‌های ملی و استانی به منظور تحقق اجرای این طرح‌ها است.

اصلاح راندمان آب در دستور کار

مدیر جهاد کشاورزی دامغان بابیان اینکه از محل طرح‌های ملی در زمینه تسطیح اساسی اراضی پایاب سدهای مخزنی سالانه اعتباری منظور می‌شود، ابراز داشت: از این محل در سال گذشته ۳۵۰ هکتار اجرا و طی سال جاری نیز ۴۰۰ هکتار در دستور کار قرار دارد.

طباطباییان به احداث و بهسازی کانال‌های آبیاری نیز اشاره و تصریح کرد: به منظور اصلاح راندمان انتقال آب در اراضی کشاورزی دامغان و انتقال آب از محل منبع تا ابتدای اراضی زراعی و باغی، طی سال گذشته ۱۰ هزار و ۸۵۰ متر مسیر لوله‌گذاری در دستور کار بود که با حجم زیاد درخواست‌ها در این بخش طی سال‌جاری برای حدود یک هزار و ۵۰۰ متر مسیر تا پایان پاییز تامین اعتبارشده است.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از ردیف‌های ملی اعتباری فعال در این شهرستان اعتبار ملی تعاونی‌های تولید است که از این محل نیز سال گذشته پنج هزار و ۵۰۰ متر مسیر انتقال آب لوله‌گذاری و برای سال جاری نیز مسیری به میزان ۹ هزار متر در دستور کار قرار دارد.

کد خبر 4464348

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha