به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، محققان با استفاده از روشی به نام «الکتروریسی»(electrospinning) ، بانداژی ابداع کردند که لایه ای ظریف از فیبر را روی محل جراحت اسپری می کند .
لین هاستون مولف این پژوهش در نشریه Journal of Vacuum Science & Technology B می نویسد: این نخستین نمایش فیبرهای حامل دارو است که به طور مستقیم روی زخم اسپری می شوند.
هاستون که فارغ التحصیل دانشگاه فناوری مونتانا است در این باره می افزاید: با استفاده از مکانیسم این اسپری می توان از دستگاه برای پوشاندن زخم ها و انتقال دارو به بدن به شیوه کنترل شده استفاده کرد.
فرایند الکتروریسی در صنعت برای پوشاندن و عایق کردن محصولات تجاری مختلف به کار می رود. اما دانشمندان یک دستگاه الکتروریسی مخصوص ابداع کرده اند که میدان الکتریکی کوچکتری ایجاد می کند و می تواند بانداژ را روی زخم حفظ کند.
به گفته محققان شیوه عملکرد این بانداژ نیز مانند اسپری رنگ است. هاستون می گوید: هنگام اسپری کردن رنگ، گازهای پرفشار ذرات رنگ را به سمت سطح هدایت می کنند و نوعی ماده روی سطح ذخیره می شود. دستگاه ابداعی ما نیز دارای دماغه ای است که بانداژ را روی زخم اسپری می کند و لایه ای از فیبر روی سطح پوست ایجاد می شود.
محققان این فناوری را روی خوک ها آزمایش کرده اند.
در مناطق دورافتاده که دسترسی به خدمات پزشکی اضطراری وجود ندارد، بانداژهایی که روی زخم اسپری می شوند از جراحت محافظت می کنند و علاوه بر آن می توانند داروهایی را به بدن منتقل کنند تا جان فرد را نجات دهند.
نظر شما