۱ دی ۱۳۹۸، ۲۱:۰۷

در جلسه شورای شهر تبریز بیان شد؛

توجه به حمل ونقل عمومی برای کاهش آلودگی/فضای سبز تبریز توسعه یابد

توجه به حمل ونقل عمومی برای کاهش آلودگی/فضای سبز تبریز توسعه یابد

تبریز- اعضای شورای شهر تبریز خواستار توجه ویژه شهرداری به حمل و نقل عمومی و توسعه فضای سبز شهر شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، یکصد و پنجاه و سومین جلسه شورای شهر تبریز جلسه شورای شهر تبریز با بررسی و بحث در خصوص چندین موضوع مهم برگزار شد که یکی از این موضوعات مربوط به آلودگی هوای تبریز و وضعیت حمل و نقل عمومی شهر بود.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در این جلسه، آلودگی هوا را یکی از معضلات شهر تبریز دانسته و گفت: تبریز در طول سال‌های اخیر همچون دیگر کلانشهرهای کشور با مشکل آلودگی هوا مواجه شده است که این آلودگی‌ها را می‌توان تلنگری برای مسئولان شهری دانست.

سونیا اندیش توسعه حمل و نقل عمومی را یکی از مهم‌ترین راهکارها در جهت جلوگیری از آلودگی در شهر دانسته و گفت: اگر رفت و آمد عمومی در شهر تسهیل شود، مردم از این ناوگان استقبال خواهند کرد که این امر نیاز به توجه دولت در زمینه نوسازی ناوگان عمومی را نمایان می‌سازد.

وی همچنین خواستار توجه ویژه شهرداری به توسعه فضای سبز در شهر شده و گفت: سال آینده به نام سال فضای سبز تبریز نامگذاری شده است که امیدواریم در آینده نزدیک شاهد احیای مجدد باغ شهر تبریز باشیم.

پیش بینی مکانی برای باراندازی خودروهای سنگین

دبیر شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این جلسه، تردد خودروهای سنگین در داخل شهر را از عوامل آلودگی هوای تبریز دانست و گفت: ۲۸ هزار خودروی سنگین و ۴۴ هزار وانت بار و نیسان در داخل شهر تردد دارند که هم منجر به آلودگی هوا شده و هم تخریب آسفالت را به دنبال دارند.

سعید نیکوخصلت خواستار ایجاد فضایی برای باراندازی خودروهای سنگین در خارج از شهر تبریز شده و آن را راهکاری برای کاش تردد این نوع خودروها در داخل شهر دانست.

وی ادامه داد: می‌توان در سمت شرق یا غرب تبریز فضایی به اندازه ۵۰ هکتار برای باراندازی خودروهای سنگین ایجاد کرد تا علاوه بر کنترل آلودگی هوا، امکان تردد وسایل نقلیه عمومی نیز در فضای شهر ایجاد شود.

تأمین ۶۵۰ میلیارد تومان از طریق شهرداری برای خط یک قطار شهری

قائم مقام شهردار تبریز نیز در این جلسه یکی از بخش‌های مهم برنامه پنج ساله شهرداری تبریز را بحث آلودگی هوا و حوزه حمل و نقل عمومی دانسته و گفت: بر اساس برنامه پنج ساله در حوزه حمل و نقل، نوسازی حمل و نقل عمومی و توسعه و بهسازی شبکه معابر متناسب با طرح تفصیلی شهر تبریز اتفاق می‌افتد.

رسول موسایی با اشاره به پروژه قطار شهری تبریز نیز گفت: سال گذشته، ۲۷ میلیارد از سوی دولت و ۳۰۰ میلیارد از سوی شهرداری برای تکمیل و پیشرفت خط یک پروژه مترو تبریز اختصاص یافت که امسال برای اتمام خط یک از طریق شهرداری تبریز ۶۵۰ میلیارد تومان و ۶۵۰ میلیارد از طریق اوراق مشارکت تأمین شد.

وی در خصوص خط دو قطار شهری نیز گفت: با استفاده از تجربیات کسب شده در احداث خط یک، هزینه‌های احداث خط دو را به مقدار قابل توجهی کاهش می‌دهیم و احداث این خط با سرعتی بسیار بیشتر از خط یک پیش خواهد رفت.

موسایی ادامه داد: در زمینه حمل و نقل عمومی، دولت باید اتوبوس‌هایی در اختیار شهرداری قرار می‌داد که ۸۲.۵ درصد از هزینه آن به عهده دولت و بقیه هزینه به عهده شهرداری است اما این اتفاق چند سالی است که رخ نمی‌دهد.

وی افزود: با این حال ما علاوه بر ۸۰ دستگاه مینی بوسی که قبلاً خریداری کرده‌ایم، در نظر داریم تا در اولین فرصت ۶۰ دستگاه مینی بوس دیگر نیز خریداری و به ناوگان حمل و نقل عمومی اضافه کنیم.

کد خبر 4804892

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha