به گزارش خبرگزاری مهر، سومین نشست هم اندیشی اصحاب علوم اجتماعی اسلامی در باب جهان مقاومت پس از شهادت سردار سلیمانی با عنوان «قهرمان بدون مرز» به همت دفتر تبلیغات اسلامی در دانشگاه باقرالعلوم (ع) برگزار شد.
در این هم اندیشی، حجت الاسلام والمسلمین شمس الله مریجی رئیس دانشگاه باقرالعلوم (ع) ضمن تشکر از برپایی این نشست هم اندیشی اظهار کرد: ایدههایی که امروز در این نشست در راستای پاسداشت مقام سردار دلها بیان شد، راهگشاست و چنین ایدههایی در قالب کتابی تدوین خواهد شد.
همچنین، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) اظهار کرد: این نشست و تدوین کتاب «عقل سرخ (یادنامه علوم اجتماعی ایران برای حاج قاسم و جهان پس از شهادتش)» در این فرصت کم، یکی از برکات وجودی شهید سلیمانی بود و یک واقعیت اجتماعی است؛ شهید بهشتی یک امت بود و شهید سلیمانی یک مکتب بود و تحقق یک امت در یک فرد ولو ابراهیم خلیل باشد، یک حادثه عظیمی است.
وی گفت: شهادت شهید بهشتی با آنچه که در شهادت سلیمانی اتفاق افتاد، قابل مقایسه نیست، موجی که در شهادت شهید سلیمانی اتفاق افتاد، در سطح امت در سطح وسیعتری صورت گرفت اما شوری که در شهادت شهید بهشتی رخ داد، در سطح جامعه ایران بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) با بیان این که امروز در سطح وسیعتر از فرامرزهای ایران است که سردار سلیمانی شناخته میشود، تصریح کرد: وقتی که جریان چپ در سده قرن ۲۰ موجی را به راه انداخت، چهرههای خود را الهام بخش جهان آن رو دانست و امروز سردار سلیمانی چنین واقعیتی را در سطح جهانی پیدا کرده و در حوزه امت اسلامی صورت گرفته است.
وی افزود: وقتی که لقب شهید فلسطین از سوی مقام فلسطینی به شهید سلیمانی داده میشود، یعنی شهادت ایشان در کانون مواجهه امت اسلامی قرار گرفته و در سطح وسیعی عینیت و تحقق پیدا کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا اظهار کرد: شهادت سردار سلیمانی یکی از ایام الله بود و مراسمی که برای ایشان گذاشته شد، این هم از ایام الله است و ذکر یوم الله یک واقعیت است؛ توجهی که امت اسلام به ایشان کردند، احیای یوم الله است و تحقق خود یک یوم الله بود و یک واقعیت اجتماعی میباشد و دامنه این واقعیت در تدوین این کتاب است.
وی گفت: وصیت نامه شهید سلیمانی دفتر دیگری است و به نظر میرسد که در خصوص وصیت نامه این شهید بزرگوار نیز یک جلد کتاب تفسیر تدوین شود.
در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین حسن غفاری فر مدیر گروه تبلیغ مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا (ع) تصریح کرد: ایجاد فرصت، یکی از شاخصهای انقلاب اسلامی و امام راحل و رهبر معظم انقلاب است؛ بعد از انقلاب، بزرگترین حادثه که خانمان سوز بود، امامت جامعه تبدیل به زیباترین حرکت کرد.
وی گفت: هیچ حادثهای سنگینتر از ۷۲ تن نیست که اگر برای هر انقلابی به وجود میآمد، با سر سقوط میکرد، ولی امام از این فرصت به خوبی استفاده کرد و چهره نفاق را نمایان و این حادثه را به حرکتی برای نظام تبدیل کرد.
مدیر گروه تبلیغ مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا (ع) تصریح کرد: تشییع شهدای مدافع حرم مظلومانه تر از تشییع حضرت زهرا (س) بود چرا که حضرت زهرا (س) در شب بود ولی شهدای ما را در ساعت ۲ بعد از ظهر در تابستان تشییع میکردند؛ از سوی دیگر شهید جوان و نسل بعد، شهید حججی که به شهادت رسید، موشکمان را رونمایی کردیم و شهید حججی این فرصت را به نظام داد که موشک به دو کشور آن طرف تر پرتاب شد.
تأسیس سپاه قدس، علنی کردن جهانی بودن انقلاب اسلامی بود
حجت الاسلام والمسلمین غفاری فر ابراز کرد: با شهادت سلیمانی اتفاق عجیبتری رخ داد؛ با شهادت سردار دلها پدیدهای استثنایی اتفاق افتاد و تمام دستها به کار رفته بود که حزب الله را در یمن به خاک بکشاند و در درون وطن برخی به دنبال زمین گیر کردن سپاه قدس بودند که تأسیس سازمان جهانی سپاه قدس توسط رهبر معظم انقلاب، علنی کردن جهانی بودن انقلاب اسلامی بود.
در این نشست، حجت الاسلام والمسلمین نصرالله آقاجانی دانشیار دانشگاه باقرالعلوم (ع) گفت: ایده مسلطی که در مباحث اجتماعی وجود دارد، در نظریه پردازیها به بحث عاملیت پرداخته میشود؛ عاملیت توحیدی در مقابل طاغوتی درست است؛ در عالم وجود، جز خدا هیچ مؤثری نیست و هر چه انجام میشود، با اراده خدا و علم و آگاهی انسان است.
عاملیت هر فرد باید بر اساس سنت و قانونهای الهی ترسیم شود
وی اظهار کرد: هر عملی که با نگاه عاملیت توحیدی انجام میشود، عاملیت با اراده خدا صورت میگیرد و در دوران معاصر امام راحل و شخصیتهای بزرگ تأثیرگذار بوده اند؛ عاملیت هر فرد از معمولی تا برجسته باید بر اساس سنت و قانونهای الهی ترسیم شود وگرنه ابتر است.
دانشیار دانشگاه باقرالعلوم (ع) تصریح کرد: عاملیت توحیدی در مقابل طاغوتی مؤثر است اما در چارچوب سنتهای الهی؛ سنتهای الهی سبب میشود که سخن شهید سلیمانی در دلها اثر گذارد.
سپس، حجت الاسلام والمسلمین حسین بستان دانشیار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: در مباحث فلسفه علوم اجتماعی یکی از محورهایی که مورد بحث قرار میگیرد، بحث عام گرایی در مقابل خاص گرایی است؛ در فلسفه علوم اجتماعی در گذشته جریان عام گرایانه بود و مباحثی که در حوزه علوم اجتماعی اسلامی در سالهای اخیر دنبال میشود، یکی از نکاتی که مورد توجه قرار میگیرد، این است که در این نزاع باید از کدام دیدگاه دفاع کرد.
وی افزود: در دیدگاههای فردی مفروضات عام به غرایض بر میگردد؛ در نگاه اسلامی مفهومی که برجسته میشود، مفهوم فطرت است و مفروضات کلی را ذیل فطرت تعریف میکنیم.
خوانش مدیریتی سردار سلیمانی
همچنین، حسین پرکان دکتری سیاستگذاری فرهنگی دانشگاه باقرالعلوم (ع) با اشاره به خوانش مدیریتی سردار سلیمانی تصریح کرد: چه عواملی باعث شد که یک انسان ایرانی بتواند الگوی کاریزماتیکی برای جهانیان باشد و مدیریتش برای همه الگو شود؟ یکی از این سرنخها، مبحث شایسته سالاری از جنس خاصی است که سردار سلیمانی داشت؛ به این معنا که وقتی که سردار دلها را به عنوان فرمانده سپاه قدس مینگریم، ایشان را اعتبار بخش به سپاه قدس میبینیم نه برعکس.
وی گفت: در اینجا، سؤالی پیش میآید که مهمترین شاخصه شایسته سالاری چیست و یک مدیر چگونه میتواند به بخشی اعتبار دهد، نه بخش به مدیر؟
این پژوهشگر اظهار کرد: در پدیده سردار سلیمانی در نقطه اوج، خادمیت ایشان و نیروهای همکارشان را میبینیم که این نکته قابل مطالعه است و این که چگونه میشود که افراد روحیه خادمیت پیدا میکنند و چه ساز و کاری را میشود برای افراد طراحی کرد؟
وی افزود: در این راستا، تلاش میشود که سازو کارها به نحوی چیده شود که افراد سازمان دغدغه سازمان را داشته باشند و برای آن فکر کنند و بگذارند؛ در سپاه قدس یکپارچگی خاصی را به لحاظ فردی و سازمانی میبینیم که همه در اختیار ولایت است و این ولایت پذیری را در بعد فردی و سیستمی میبینیم.
تحقق ولایت پذیری فردی و سازمانی در سپاه قدس
پرکان اظهار کرد: غربیها ولایت پذیری فردی را خیلی نمیپذیرند و ولایت پذیری سیستمی را با برنامه ریزی عملیاتی اجرا میکنند اما در سپاه قدس بحثهای امروزی مطرح نیست و ولایت پذیری شخصی و سیستمی با هم محقق شده و این قابل مطالعه است که مدل بومی میباشد و سرنخی است.
سپس، حجت الاسلام والمسلمین حسن خیری دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رمز موج آفرینی سردار سلیمانی چیست و چرا میتوان پیش بینی کرد که مقاومت پرصلابت تر میشود؛ دو عنصر استخلاف و معرکه جهاد در این زمینه مؤثر است؛ توجه به سعه وجودی شهدا و صلحا مهم است و این نکته منحصر در زندگی دنیایی شأن نمیشود.
جایگاه عاملیت، پیشران تحول انقلابی است
وی تصریح کرد: توجه به سنتهای الهی و اجتماعی و قابل پیش بینی شدن تحولات اجتماعی نکته قابل توجه دیگری است؛ جایگاه عاملیت، پیشران تحول انقلابی است و ۴۰ سال آینده را که رهبری ترسیم میکنند، مخاطبشان عاملان هستند.
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی افزود: سپاه قدس بر پایه ساختار است و رهبر معظم انقلاب سپاه قدس را «رزمندگان بدون مرز» تعبیر میکنند و میفرمایند که سپاه قدس را این گونه نگاه کنید.
وی اظهار کرد: جهاد سردار سلیمانی جهادی بزرگ و با تدبیر بود و ایشان فردی ولایت مدار بود و در جایی که مردم نیاز داشتند، حضور مییافت و نظام سپاه قدس بر این پایه استوار است و در فرماندهی فرامرزی تحت لوای او، تمام ملیتها از جمله فاطمیون و زیبنیون حضور داشتند.
حجت الاسلام والمسلمین خیری گفت: میتوان پیش بینی کرد که این شهادت فصل نویی از موج آفرینی به سوی سعادت انسانی اتفاق میافتد و مصداق «إِنَّ مَعِیَ رَبّی سَیَهدینِ» است و انتقام سخت گرفته میشود و لذا میبینیم که اتحاد ملتهای اسلامی بیشتری میشود.
در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا ضمیری دانشیار دانشگاه پیام نور تصریح کرد: رهبران کاریزما تأثیرشان بر دیگران تأثیر استثنایی است و افراد، مرید آنها میشوند و رابطه آنها با مردم رابطه قلبی و دلی است؛ آنجا خیلی چون و چرا مطرح نیست و جای بحث ندارد و این از سر دلدادگی است و پیروانش در این رهبری چیزی را میبینند که حرفهای رهبر را عین صواب تلقی میکنند
سردار سلیمانی رهبری استثنایی بود
وی افزود: سردار سلیمانی رهبری استثنایی بود، به گونهای که همکارانشان فکر نمیکردند که فرمانده دارند، بلکه احساس می کرندن که پدر دلسوز دارند و رابطه عاطفی، معنوی و اثر بخش داشتند.
دانشیار دانشگاه پیام نور اظهار کرد: رهبر کاریزما در دیگران حرکت، نشاط و جهش ایجاد میکند و نگرش انقلابی دارد و خود را درگیر بخشنامهها و مقررات نگه نمیدارد و راه حل های تازه ای را ارائه میدهد که از نظر دیگران شاید نا ممکن باشد.
وی گفت: سردار سلیمانی انقلابی گری را خط قرمز خود میدانست؛ در بسیاری از اوقات راههایی را ایشان ارائه میداد که به عنوان مثال، ارتش عراق فرضاً ممکن نمیدانست و ایشان با توضیح، آن ناممکنها را عملیاتی میکرد.
سبکهای مدیریتی سردار شهید سلیمانی
حجت الاسلام والمسلمین ضمیری تصریح کرد: از جمله سبکهای مدیریتی ایشان، میتوان به ایجاد همسبتگی و دعوت به وحدت، تبدیل کردن قدرت منطقهای ایران و به شکست کشاندن نقطههای آمریکا، ولایت مداری ایشان، اجتماعی کردن نظامی گری، اخلاق محوری در سبک رهبری نظامی ایشان اشاره کرد.
سپس، حجت الاسلام سید محمد ذوالفقاری عضو هیئت علمی جامعه المصطفی (ص) العالمیه اظهار کرد: در جامعه المصطفی به واسطه این که بدنه بین المللی حوزه است و ارتباط با خارج از مرزها دارد، در این سطح جریان سنت الهی را در شهادت سردار دیدیم؛ در المصطفی این اثرگذاری را به جزئیات در بُعد بین الملل و این که چه مقدار به نفج جریان حق طلبان تمام شد، دیدیم.
وی گفت: جمعی از علمای عزیز هند وقتی که برای برنامهای که در حوزه بین الملل به جامعه المصطفی آمده بودند، میگفتند که در روزهای ابتدایی شهادت سردار سلیمانی هجمه رسانههای دنیا، همدلی را در میان افراد ایجاد میکرد.
همچنین، حجت الاسلام حسن طاهری، خبرنگار حوزه اجتماعی تصریح کرد: در ۱۰۰ سال اخیر تشیع تختی و آیت الله بروجردی و شهیدان بهشتی و رجایی و افراد مختلف صورت گرفته که هر کدام تکانه اجتماعی است، اما تشییع شهید حاج قاسم سلیمانی را چطور میتوان ارزیابی کرد.
وی افزود: وقت آن رسیده که به عنوان انسانهای انقلاب اسلامی در حوزههای مختلف به نگارش این که انسان انقلاب اسلامی کیست؟ برسیم؛ تکانه اجتماعی تشیع ایشان و توجه جامعه جهانی نشان میدهد که این قرن، قرن پایان اساطیر نیست.
در این نشست، فریبا علاسوند عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده اظهار کرد: ثمرات مردان بزرگ زیر سایه کارهایی که در حوزه جهاد اصغر انجام میدهند، پنهان میمانند و توانسته اند میان دوگانههای کاملاً متضاد جمع کنند که هر کدام جز ضرورتهای انقلابی گری است و نقطه مزیت این افراد است و از بحثهای آسیب زا میباشد.
وی با بیان این که اساس ایمان برای صلح و تقرب است، گفت: اگر ما کل قرآن را بررسی کنیم، تمام دعواها از مزاحمت سه جریان شرک، کفر و نفاق در برابر جریان ایمان است.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده با اشاره به وصیت نامه شهید سلیمانی تصریح کرد: ما به دین و صالحات عمل نمیکنیم، بلکه به سلیقهها میپردازیم؛ در جای جای این وصیتنامه رابطه میان ایشان و خدا چشمههایی پیدا است؛ شهید سردار سلیمانی در عین حالی که فرمانده بود، سرباز بود و در عین حالی که سیاسی بود اما جزو هیچ جناحی نبود.
شهید سلیمانی جمع میان دین مسلکی و باطنی بود
وی افزود: جامعهای که همیار نباشد یعنی امر به معروف و نهی از منکر نداشته باشد، جامعه اسلامی نیست، هر چند که مناسکی را در آن زنده کنیم؛ شهید سلیمانی جمع میان دین مسلکی و باطنی بود؛ این مسأله ای است که در تحلیلهای بزرگ از استراتزی های نظامی نباید مخفی بماند.
سپس، حجت الاسلام حسین مهدی زاده عضو فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان این که سردار سلیمانی انسان انقلابی بود، اظهار داشت: اگر انسان شریفِ قدیم که ارباب و اشراف بودند و جامعه ارباب و رعیتی ساخته بودند و در دنیای جدید، انسان منفعت خواه اگر نهاد اجتماعی خود را پیدا کردند، آیا انسان انقلاب اسلامی هم یک نهاد دارد و یا در نهادهای دیگر زندگی میکند.
وی گفت: علوم اجتماعی ما باید سعی کند به یک گام قبل از دوره اخیر برگردد و گاهی که انسان در عصر روشنگری انجام داد را صورت دهد؛ از مرحوم شهید حججی تا امروز به سمتی در حرکت هستیم که این انسانِ انبیایی به شدت جلب توجه میکند و اگر نتوانیم نهاد این انسان را پیدا کند و جامعه بخواهد شبیه این انسان باشد و رسیدگی نشود، جامعه گریز میشوند و این پرداختن به این که امت را باید تحلیل کنیم و بشناسیم، مأموریتی است که علوم اجتماعی باید به این مسأله توجه جدی کند و سپس به مأموریتهای جزئی و اتفاقاتی که رخ میدهد، بپردازد.
در این نشست، اولیایی، دانشجوی دکتری سیاستگذاری فرهنگی دانشگاه باقرالعلوم (ع) تصریح کرد: تمام محافل درباره ترور ایشان و جریان فرهنگی - اجتماعی در جامعه پس از واقعه از دست دادن شخصی به نام سردار سلیمانی، جریانات به قدری با عظمت بود که تمام صاحبان فکر و قلم را به این واداشت که در گوشهای از این حرکت شرکت کنند.
وی افزود: این نشست در همین راستا برگزار شده است؛ سردار بدون مرز هم اشاره به مرزهای جغرافیای دارد که ایشان فراتر از مرزها با دشمن میجنگید و به مرزهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی اشاره دارد که این سردار را از لحظات مختلف مورد بررسی قرار میدهند و رهبر معظم انقلاب فرمودند ترور سردار سلیمانی و تشییع با شکوه، مصداقی از ایام الله است و این هم اندیشی ذکر آن ایام الله است.
این دانشجو اظهار کرد: پدیدههایی که مکرراً در جامعه اتفاق میافتد و ذوابعاد هستند، عموماً در چنین پدیدههایی که شاید در خصوص اربعین درباره آن بتوانیم صحبت کنیم، تحلیلگران فرهنگی در این مواقع دچار سردرگمی میشوند که زحمات عقب ماندگیهای فرهنگی در یک روز جبران میکند و این تحلیلگران فرهنگی دچار غافلگیری میشوند و به تعریف ما از فرهنگ برمی گردد و تا زمانی که این حرکات را برساخته از بشر بدانیم، به درستی نمیتوانیم تحلیل کنیم.
در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین مجتبی نامخواه دانشجوی دکتری دانشگاه باقرالعلوم (ع) گفت: برای درک یک واقعه باید از شرایط آن پرسید و هنگامی که میخواهیم از پدیده تشییع حاج قاسم بپرسیم که چگونه پدیدههایی هستند، باید از شرایط وقوع چنین پدیدههایی سخن گفت؛ وقتی در اسفند ۱۳۳۷ در گهواره ای در جنوب کرمان به دنیا آمد، چنین آیندهای برای او متصور نبود و ایشان وقتی که در سال ۵۶ در میانه گود زورخانه در پی پهلوانی بود، چنین آیندهای را برای خود نمیدید و سوال این است که این پدیده چگونه امکانپذیر شده است.
وی تصریح کرد: ایشان واجد اندیشههای عمیقی بود که در برخی از نوشتههایشان، فرازهایی است که میتواند به این نکته پاسخ دهد.
این دانشجو توجه حاج قاسم به انسان، دائم السفر بودن و سفر از کثرت به وحدت و توجه ایشان به مرگ را سه ویژگی حاج قاسم سلیمانی دانست و افزود: حاج قاسم سلیمانی پدیدهای است که در واقع به واسطه توجه به عطف خود، چه مفهومی و چارچوبی میتواند وی را برای ما توضیح دهد؛ رهبر معظم انقلاب در خصوص حاج قاسم از مفهوم ذوب در انقلاب تعبیر کردند.
سپس، حجت الاسلام والمسلمین حسن یوسف زاده عضو هیئت علمی جامعه المصطفی (ص) العالمیه اظهار کرد: این حد از حضور حتی در اذهان وفادار به سردار سلیمانی و انقلاب نمی گنجید؛ از راههای تحلیل این مسأله، مقایسه است؛ در چه تشییعی میتوان این مقدار جمعیت را مشاهده کرد.
وی گفت: اگر سردار نبود، شرایط امروز ما چگونه بود؟ کافی است که این عنصر اساسی را نادیده بگیریم و ببینیم که مسیر تاریخ به چه سمتی میل میکرد و به کارکردهای امثال حاج قاسم سلیمانی بپردازیم؛ باید دید که ایشان چه خلأیی را پر کرد و به کدام نیاز اساسی مردم دنیا پاسخ داد؟ آن نیاز، مسأله امنیت بود.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی (ص) العالمیه تصریح کرد: درست است که درون نظام ارزش گذاریهای ما ارزشهایی مثل عدالت، آزادی و کرامت در سطح بالاتری قرار دارد اما بدون امنیت، اینها اثری ندارد و امنیت در قاعده نیازهای زیستی بشر قرار دارد و با هیچ کالایی قابل قیاس نیست.
وی افزود: درست است که سردار امینت را به ارمغان آورد اما ایشان در مکتب ولایت تربیت شد که توانستن چنین نقش بی بدیلی را ایفا کند و با عبور از لایههای روئین تحلیلها میتوانیم دست ولایت را در بزرگ شدن چهرههایی مثل ایشان مشاهده میکنیم و این مسأله ای است که در مکتب ولایت گسترانده شده و حاج قاسمها تربیت خواهد کرد.
همچنین، حجت الاسلام والمسلمین وحید سهیلی پژوهشگر حوزوی اظهار کرد: اهمیت فلسفه تاریخ از این منظر است که تمام شئون فرهنگی، اجتماعی و ساختارهای علمی تمدن را میتواند تحت تأثیر قرار دهد.
وی افزود: در خطبههای رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه چند کلیدواژه اعم از ایام الله و شهادت حاج قاسم بود؛ اگر بخواهیم یوم الله را بر اساس ذخیره معرفتی خود تحلیل کنیم، به نظر می اید که یکی از پرترین و دارای مفهوم ترین سنتهای ما، سنت عرفان نظری است.
پژوهشگر حوزوی با بیان این که محل نمایاندن حق در ظرف تاریخ قلب انسان کامل است، تصریح کرد: تاریخ از منظر عرفان اسلامی مثل همه موجودات در عالم مظهر و نمودی از حق است و این تجلی حق، روندی در نمود دارد؛ محل نمایاندن حق در ظرف تاریخ قلب انسان کامل است.
وی گفت: تاریخ به دلیل وضعیت انسانی که برای انسان مادی محقق میشود، صحنه میدان حق و باطل بوده است و روند تاریخ به سمت اسم جامع الله است.
حجت الاسلام والمسلمین سهیلی اظهار کرد: در نزاع حق و باطل در تاریخ ضمن این که خدا به جوامع مختلف پرداخته است اما نحوه امداد رسانی خاصی به جریان حق دارد و جریان حق آن جایی که اقتدار پوشالی باطل خیلی قوی میشود و جریان حق دچار ضعف میگردد و متزلزل میشود، برای این که حکم کلی فلسفه تاریخ بر این است که حق در نهایت بروز پیدا کند، امداد غیبی رخ خواهد داد که مسیر حق به ریل اصلی خود بازگردد و دست غیبی که میآید، موقف تاریخی را شکل میدهد و آن یوم الله است.
وی گفت: انقلاب اسلامی یوم الله بود چرا که در دنیایی که کسی باور نمیکرد حکومتی اسلامی شکل بگیرد، فردی آمد و انقلاب و حکومت دینی را شکل داد و این یوم اللهها شکل گرفت و خون حاج قاسم را خدا زمینه ساز یوم الله دیگری قرار داد که در دنیای وانفسای امروزی، تمام انسانهای آزاده توجهی به مسیر حق پیدا کنند.
در ابتدای این نشست، خانم پاشاپور «خواهر و همسر شهید» اظهار کرد: مقاومت اسلامی همان مقاومت سازمانها و گروهها است که در برابر دشمنان شکل میگیرد و مقاومتی که هر چند روز به روز و لحظه به لحظه بر وسعت میدان آن افزوده میشود و تاکنون یک تارنمایی از آن به نمایش درآمده است.
وی گفت: عصر حاضر و میدان رویایی حق و باطل دورهای است که انسان آزادی خواه از عدالت دارد و تاریخ ما پر از انسانهای بزرگ است که در این میان نمونههای خاص تری هستند که نامشان را در این میدان ثبت کرده اند و شهدا برخی از این الگوها هستند.
خواهر شهید پاشاپور تصریح کرد: حیات برخی از این الگوها چنان درخشان است که باید به خاطر جهادشان قیام کرد و حاج قاسم نمونه بزرگی در این میان است که در تمام عرصهها حضور داشت و عرصه خدمتی او فقط مرزهای جغرافیایی نیست و فتح الفتوح او را نمیتوان فقط ریشه کن کردن آمریکا و اسرائیل و دفاع از کشورهایی همچون عراق و لبنان دانست اگر چه تمام اینها است اما پیروزی او فتح قلبها است.
در پایان این نشست هم اندیشی، از کتاب «عقل سرخ (یادنامه علوم اجتماعی ایران برای حاج قاسم و جهان پس از شهادتش)» رونمایی شد.
نظر شما